A testpozitivitás és a szépség különböző arcai
a testpozitivitás és a szépség különböző arcai

A testpozitivitás és a szépség különböző arcai



A body positive mozgalom azt hirdeti, hogy a szépség nem függ sem a kilóktól, sem a ruhamérettől vagy a médiában megjelenített szépségideáltól. Az elérhetetlen álomképek hajszolása helyett önmagunk elfogadása a cél, nem feledve azt, hogy az öngondoskodásnak része az egészség megóvása is.

A szépség, amikor úgy szereted magad, ahogy vagy


A testpozitív szemlélet egyik alapvetése, hogy ne hallgass a külvilág, a média, a reklámok megkérdőjelezhető szépségideáljaira, hanem tanuld meg szeretni a tökéletestől eltérő testedet. A szeretet jó eséllyel önelfogadáshoz vezet, és abban is segít, hogy törődj a testeddel. Hogy ápold, becsüld, megtedd érte, ami megtehető.

Maga a testpozitív mozgalom Amerikából indult útjára az 1960-as évek végén, egy olyan csoport létrejöttével, amely egyenlő jogokat követelt a túlsúlyos emberek számára az élet minden területén. A testpozitív mozgalmat ma gyakran éri az a vád, hogy a túlsúly elfogadására biztat, figyelmen kívül hagyva annak esetleges egészségügyi következményeit. Pedig alapvetően nem ez volt a fókuszban, hanem a társadalom ellentmondásos viszonyulása a túlsúlyos emberekhez.

Az egészség aligha vehető ki az egyenletből, ezt talán nem is kell hosszan indokolnom. Ez olyan kincs, ami mindenkinek jár, súlytól függetlenül.

Ma már azt is tudjuk, hogy a normál testsúly nem jár együtt automatikusan az egészséggel, ahogy a túlsúly sem a betegséggel. Kilóktól függetlenül vigyázz magadra, ez a legfontosabb. A megelőzés mindenekelőtt: az ülő életmód hátrányairól ebben a bejegyzésem írtam, itt pedig arról esett szó, hogy vajon a lelki okok betegítenek-e meg.

A bodypozitivitás filozófiája mára túllépett a súlyproblémák keretein. A kifejezés önálló életre kelt a sajtóban és a közösségi médiában, sokan sokfélét értenek rajta. Egy kicsit megfoghatatlanná is vált, de ez akár az előnyére válhat, hiszen mindenki a saját igazságára formálhatja. Aszerint, hogy mitől nem szeretne függővé tenni szépségét. Súlytól, ráncoktól, bármilyen bőrhibától, vélt vagy valós szépséghibától.

A mozgalom kritizálói azt is a testpozitivitás szemére vetik, hogy végül is jogunk van kevésbé szeretni magunkon egyes részleteket. Hol a határ? Amíg ez az önkritika nem ölt kóros (szakember bevonását igénylő) mértéket, beleférhet. A jelenlét művészetének elsajátításához itt találsz néhány egyszerű fogást.

A Manna hitvallása egyszerű: szeretünk Téged, úgy, ahogy vagy.

Nem akarunk megváltoztatni, csupán átnyújtjuk Neked mindazt, amit a természet a szépséged, a bőröd ápolásához kínál. Tesszük mindezt kompromisszumok nélkül, őszintén, a természet iránti végtelen tisztelettel. Kizárólag olyan trendeket, innovációkat alkalmazva, melyek hitelességéről mi is meggyőződtünk.


A szépség, amikor elfogadod, amit a tükörben látsz, de segítségül hívod a természetet



Testpozitív hozzáállás az is, hogy bár nem vagy elégedetlen magaddal, de azért törekszel arra, hogy megküzdj a kisebb-nagyobb bőrproblémákkal, kellemetlenségekkel.

Már a legapróbb életmódbeli változtatások is eredményre vezethetnek, hogy jobban érezd magad a bőrödben. Ilyen lehet a folyadékfogyasztás növelése, a hosszú forró fürdő helyett egy rövidebb mártózás vagy zuhany, és a jóleső testmozgás.

A Mannákat is sok esetben segítségül hívhatod, hiszen a természetnek mindenre van ötlete mi pedig örömmel mutatjuk meg Neked, hogy mi az.


  • A narancsbőr makacs és kitartó, az is lehet, hogy hosszú távon meg kell barátkoznod vele. Tudtad, hogy a Mannák között luffaszivacsot is találsz? Ez a természetes anyag kíméletesen, de alaposan távolítja el az elhalt hámsejteket. Narancsbőrre is használhatod, ekkor alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal dörzsöld vele a bőrödet.

  • A bársonyosan sima, egyenetlenségektől mentes bőr sokak álma, de ha erre vágysz, meg kell állnod, hogy durva szemcséket tartalmazó radírral ess a bőrödnek. A Manna Krémes arcradír olívamag-őrleménnyel akár a dekoltázsod finom bőrére is kiváló, olyan gyengéd, köszönhetően összetevői (mint például az ápoló kókuszolaj, vagy a finomra őrült olajbogyómag-őrlemény) összhatásának.

  • A hideg idővel megjelenő bőrszárazság, a “téli viszketés” visszatérő jelenség, ahogyan hűvösebbre vált az idő. A Shea Variations sheái 10 perc luxust visznek az életedbe, amikor semmi más dolgod nincs, csak hogy kényeztesd bőrödet és érzékeidet. Közvetlenül fürdés után a még nedves bőrödbe masszírozd.


A szépség, amikor kortalanul tündökölsz


Nem véletlenül hagytam bejegyzésem végére az idő múlásának kérdését. Ha szépségről van szó, itt érhető tetten a legtöbb félelem, görcsös megfelelni akarás, és nem véletlenül.

Kultúránk a szépség fő ellenségének az elkerülhetetlen öregedést tartja, az uralkodó szépségideált a fiatalság képviseli. A testpozitív szemlélet szerint minden arc és test szép, a korral, a ráncokkal, a megereszkedett bőrrel nem tűnnek el sem a külső, sem a belső értékek. Másképpen: a bodypozitivitás minden életkorban működik, mindig szükség van rá.

A Manna tündérei úgy vélik, hogy a szépség nem illan el.

A valódi szépség kortalan, az a nő, aki belülről szép, kívülről is gyönyörű. Ezért is alkottuk meg a tudatos felkészülésben segítő Manna Pre-Aging és az érett bőr igényeihez igazodó Manna Perfect Aging családot, melyekkel ma és később is kortalanul tündökölhetsz. Stressz nélkül, teljes lelki nyugalommal, mindig önmagadat adva.

Mit gondolsz a testpozitív mozgalomról és a szépség arcairól? Mondd el véleményedet!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet