A szép arcbőr a hidratálással kezdődik
a szép arcbőr a hidratálással kezdődik

A szép arcbőr a hidratálással kezdődik



Te hagyod érvényesülni arcbőröd természetes szépségét? Az egyik legnagyobb merénylet, amit bőröd ellen elkövethetsz, ha nem hidratálsz rendszeresen, azaz nem gondoskodsz arról, hogy víztartalma a lehető legkedvezőbb legyen.

A természetben is a víznél kezdődik a szépség


Képzeld el, hogy van egy gyönyörű kerted, ahol csak úgy burjánzik a növényzet, méghozzá anélkül, hogy ezért bármit is tennél. Aztán egyszer csak észreveszed, hogy a kert lassacskán megváltozik. Már nem olyan buja a flóra, száraz foltok és finom vonalak jelzik a talaj növekvő vízhiányát, a növényzet mintha kiszáradóban lenne.

És akkor rájössz, hogy ahhoz, hogy a kert életteli maradjon, gondozni kellene. Óvni a tűző naptól és locsolni.

Épp ez történik a bőröddel is: az évekkel egyre több belső és külső hatás éri, ezért változik.

Kezdetben szinte oda sem kell rá figyelned, mert feszes, feltöltött, hidratált. Jelentős része azonban (a testedhez hasonlóan) nem más, mint víz, és a nedvességtartalom 30 felett egyre csökken. Ezt nem tudod megállítani, de sokat tehetsz azért, hogy ennek ellenére bőröd ne nélkülözze a vizet.

A nedvesség elvesztésének folyamatát (bár aligha van, aki pont ezt szeretné) sajnos gyorsíthatod is, főként, ha túlzásba viszed a napozást. Tudtad, hogy az arcbőr korai öregedése akár 80%-ban is az UV-sugárzás számlájára írható?

Könnyen lehet, hogy vízhiányos a bőröd


Ahhoz, hogy a bőröd nedvességre szomjazó, vízhiányos legyen, nem kell feltétlenül a száraz bőrtípusba tartoznod. A száraz bőr alkati adottság, amely nem mindenkire jellemző.

Bármely típusú bőr veszíthet a nedvességéből olyan külső tényezők hatására, mint a napsugárzás, a túl forró zuhany, a téli fűtött szoba levegője, vagy nyáron a légkondicionáló.

Akármilyen típusú is legyen a bőröd, az elveszített nedvesség szerencsére valamennyire pótolható, megközelítheted az életkorodnak, bőrtípusodnak megfelelő, ideális hidratáltságot.

Ezért is mondhatjuk azt, hogy a szép bőr a hidratálásnál kezdődik.

Ezt tedd az érezhetően hidratáltabb, szép bőrért

Legyen egy biztos (de rugalmas) arcápolási rituáléd


Ha napodat a reggeli és esti arcápolás keretezi, máris jó úton jársz a szép bőr felé. A rituálé egyik legfontosabb lépése a tisztítás. A bőrödet érő napi szennyeződések (a smink maradványai vagy a felesleges faggyú) eltávolítása nélkül nem lenne értelme bármilyen további kozmetikumot, hidratálót vagy szérumot használni, hiszen az vesztene hatékonyságából. Az arcápolási rituáléról ebben a bejegyzésben olvashatsz bővebben.

Igazítsd a bőrödhöz a mindennapi szokásaidat is

Két azonnal alkalmazható tipp:


Keresd a hidratáló összetevőket a hatóanyagok között


Az arckrémek (és akár tusfürdők) hidratáló összetevőinek képzeletbeli dobogóján bizonyosan ott áll a bőrödben eleve megtalálható hialuronsav, mert kitüntetett szerepe van a nedvesség megkötésében, a bőr feltöltésében és a ráncok kisimításában.

A természetes eredetű, bőrbarát hialuronsav a Mannák egyik népszerű alapanyaga is.

Megtalálod a Hialuronsavas szemkörnyékápolóban, a Vörösáfonyamag-olajos és hialuronsavas ránctalanító nappali arckrémben, vagy a három különböző molekulatömegű és -szerkezetű hialuronsavat tartalmazó Manna PRO Manna PRO BETAIN +TRI-MOLECULAR HYALURONIC ACID SERUM-ban. Utóbbi láthatóan csökkenti a finom vonalakat és ráncokat, azok mennyiségét, területét és hosszát**, és három további hidratáló összetevőt is tartalmaz: glicerint, propándiolt, illetve a cukorrépából kivont betaint. A hialuronsavas Manna PRO szérum a reggeli és esti rutinban is fontos szerephez juthat: masszírozz pár cseppet a bőrödbe még a hidratáló arckrém előtt.

 Válassz az arcbőröd hidratálásához vízbázisú water creamet


Végezetül az sem mindegy, hogy hidratálód, arckrémed vizes vagy olajos bázisú-e.

A vizes bázisú krémek kevésbé nehezítik el a bőrt, kisebb eséllyel tömítik el a pórusokat, az arcbőr könnyebben beszívja őket, nem hagynak ragacsos, nehézkes érzést maguk után.

Az olajos bázisú kozmetikumoknak is megvan a maga helye és ideje, és az sem biztos, hogy a bőrödet elnehezítik. Ez bőröd típusától, állapotától is függ. A csodás bőrápoló olajokban gazdag, természetes hidratáló összetevőket tartalmazó Luxus arcelixír remek választás a hialuronsavas Manna PRO szérumot követően, és elegendő belőle pár csepp.

Próbáld ki az új Manna PRO water creameket

Az új Manna PRO water creamek különösen könnyed állagú és textúrájú, természetes eredetű hatóanyagokat tartalmazó, vízbázisú krémek.

Természetesek és hatékonyak is, ezért nem kell kompromisszumot kötnöd sem a bőröddel, sem az állatvilággal kapcsolatban. Nehézkes érzés nélkül hidratálnak, finoman belesimulnak az arcápolási rituálédba. Akkor is használhatod őket, ha bőröd nem száraz típusú, hanem a normál, kombinált vagy zsíros bőrtípusba tartozik.

A Manna PRO ANTI-ACNE WATER CREAM with Hyaluronic Acid and Natural AHA-s igazi felüdülés lesz problémás, zsírosodásra, pattanásokra, mitesszerekre hajlamos bőrödnek. A Manna PRO ANTI-WRINKLE RETINAL WATER CREAM with Hyaluronic Acid and Vitamin E a simábbnak, feszesebbnek ható, hidratáltabbnak érződő bőr elérését célozza, bármely típusú bőr számára, már 30 éves kor felett.

Neked melyik a kedvenc hidratáló Mannád?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet