Tombol a tavasz, ébred az arcbőr is!
tombol a tavasz, ébred az arcbőr is!

Tombol a tavasz, ébred az arcbőr is!



Régi megfigyelés, hogy az évszakváltások komolyan befolyásolják a bőr állapotát. Mi történik, amikor kitavaszodik? Míg télen a kinti hideg levegő, és a benti száraz levegő váltakozásának “sokkja” okozza a gondot, tavasszal a sok napsütés, a hőmérséklet emelkedése, a páratartalom növekedése.

Hogyan segíthetsz az arcbőrödnek, hogy feléledjen? A Manna hitvallása az, hogy a “természetben mindenre megvan a válasz”, csak meg kell keresni. Ez a mondat tavasszal nyer csak igazán értelmet, amikor a természet ereje teljében ragyog.

 

Lendülj könnyedén, legyél aktív

A tavasz a legjobb apropó az életmódváltásra, a rendszeres, szabadban folytatott mozgás felfrissítésére, legyen az akár egy napi séta, kocogás. A mozgás nem csupán az izmaidnak jelent ébresztőt, de a bőr vérkeringése is felfrissül. Smink nélkül is ragyogsz, egészséges frissességet látsz a tükörben. És ha már smink: talán mondanom sem kell, hogy ne kisminkelve mozogj a szabadban. Az izzadás a jóleső edzésnél elkerülhetetlen, a szétfolyó sminktől bosszús leszel, és még a pórusaid is eltömődhetnek.


Izgalmas tipp a tavaszi átmozgatásra: próbáld ki a ploggingot, a szemétszedő futást, amelyről itt írtam korábban blogunkban.

 

A napsütéssel csak óvatosan, de azért ne kerüld el

Bizonyára szeretnél több időt a szabadban tölteni, de csak óvatosan… Az UV-sugárzás már ilyenkor is nyári magasságokba emelkedik (sőt, valójában télen sem csökken le teljesen). Az ok kézenfekvő: tavasszal a Föld közelebb jár a Naphoz, ezért nagyobb az UV-sugárzás ereje. Sajnos amilyen kellemes a napfény, annyira káros is lehet, az UV-sugárzás legnagyobb részét alkotó UV-A a bőr mélyebb rétegeibe hatol, gyulladást (napégést) okozva, károsítva a sejteket. Talán nem fogsz az első tavaszi napsugaraktól leégni, de akár még ez is megtörténhet. Válassz már tavasszal is olyan időpontot a kinti testmozgásra, amikor még nem tűz a nap, viselj napszemüveget és használj napvédőt.

 

Lejárt vagy megunt kozmetikum? Könnyíts a polcokon is!

Amikor egy kozmetikum lejár, akkor nemcsak az állaga, a színe vagy az illata változhat, meg, de a hatása is. Ha a csomagoláson látod, hogy eltelt a felbontástól számított lejárati idő, akkor ne kísérletezz a tavalyról (vagy még régebbről) megmaradt krémekkel, de sminktermékkel (szempillaspirállal, szemfestékkel) sem. Akár irritáció, allergiás reakció lehet az eredmény, ha nem vigyázol. Ha a szelektálást kiterjesztenéd az egész lakásra, beleértve a gardróbot, vagy a konyhát, akkor itt tobzódhatsz az ötletekben.

Ha a krémes tégelyekbe kézzel belenyúlsz, ez már önmagában növeli az esélyét annak, hogy a kozmetikum minősége a lejárati idő előtt megromlik. A profik trükkje az alapos kézmosás krémezés előtt, ami esetek többségében elegendő is lehet. Még hatékonyabb a fa spatula vagy a fém kanál (ha csak lehet, műanyagot nem javaslok neked, de talán ez nem lep meg). Ha még biztosabbra akarsz menni, válassz olyan állagú kozmetikumokat, amelyek üvegcsében találhatók, és pipettával lehet pár cseppet felszívni.

 

Könnyen felszívódó, vizes bázisú krémekkel frissítsd fel a bőrödet.

Ha csak nem kifejezetten a száraz bőrtípusba tartozik a bőröd, akkor tavasszal ideje bevezetni vizes bázisú arckrémeket a napi bőrápolási rituálédba. (Ha száraz a bőröd, ne válj meg az olajos bázisú krémektől, szérumoktól, hiszen olajos összetevőikkel a hiányzó lipideket pótolják.) A vizes bázisú krémek a bőr nedvességtartalmát növelik, amelyre a téli időszak után nagy szükség is van. Gyorsan felszívódnak, nem kell sokat várnod arra, hogy a reggeli arcápolás után induljon a nap, és naponta többször is használhatod őket.

Bőröd védekezőképességének növeléséhez, a nyárra való felkészüléshez a klinikailag bizonyított hatású Manna PRO Rebalancing MICROBIOME WATER CREAM-et javaslom, mely javítja a bőr védőrétegét, serkenti az epidermisz természetes védelmét.*

**Független, nemzetközileg elismert vizsgáló laboratórium által végzett műszeres teszt alapján.

Mi a kedvenc tavaszi programod a szabadban?



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet