Natúrkozmetikum? A hatékonyság és természetesség nem zárja ki egymást!
natúrkozmetikum? a hatékonyság és természetesség nem zárja ki egymást!

Natúrkozmetikum? A hatékonyság és természetesség nem zárja ki egymást!



Ami természetes, az nem lehet hatásos is? Dehogynem lehet. Összefoglaltam, mi minden rejlik amögött, ha egy Mannára azt mondhatjuk, hogy hatékony.

Miért ne lehetne hatékony is, ami természetes?

A natúrkozmetikumokkal kapcsolatban számos tévhit kering, köztük az is, hogy ami “natúr”, azaz természetes összetevőkből áll, az nem lehet elég eredményes. Szögezzük le ismét: ez nincs így, de már az sem mindegy, mit értünk hatékonyság alatt.

Többnyire mindenki a saját bőrproblémái megoldását, enyhítését várja egy kozmetikumtól. A száraz bőrűek a feszülés enyhülését, a zsíros bőrűek a pattanások csökkenését. Vagyis amíg valakinek a hatás “csak” egy kellemes, megnyugtató érzés, más már látványosabb változást remél. A hatás ebben az értelemben attól is függ, hogy te mit érzel annak.


Vannak, akik azért tétováznak, hogy natúrkozmetikumot válasszanak-e, mert azt hiszik, hogy ezek csak érzékeny bőrre ajánlottak, és a hatékonyságuk is kimerül valamiféle gyengédségben. Adott esetben a könnyedség sem elhanyagolható hatás, de a valóság az, hogy a natúrkozmetikumok bármely bőrtípus számára ideálisak lehetnek. Nem azért, mert univerzálisak, bár tény, hogy a Mannák között is vannak olyanok, amelyek bármely bőrtípusnál bevethetők. A hatásuk viszont bizonyosan nem csak annyi, hogy kíméletesek.

A hatékonyság forrása a természet

A Mannánál a hatékonyság ott kezdődik, hogy a természetes összetevők kiváló tulajdonságairól mi magunk is meggyőződünk. Vagyis nem kerülhet olyan alkotóelem a Mannákba, melyről ne tudnánk, hogy értékei valóságosak.

Érdemes tudni azt is, hogy értékeinket nem csak mi magunk állítjuk: ezek a Mannák rangos BDIH natúrkozmetikai szervezet által minősített natúrkozmetikumok.

A BDIH COSMOS Natural minősítés azt igazolja, hogy azokat kíméletes eljárásokkal állítottuk elő; mentes a parabénektől, a génmódosított összetevőktől és a legtöbb kőolaj-származéktól, az egyéb kétes megítélésű összetevőtől, valamint az alapanyagai ellenőrzött, megbízható forrásokból származnak.

Más szervezetek minősítésével is találkozhatsz a legtöbb Manna mellett. A Vegan Society logója arra utal, hogy az adott Manna kizárólag és igazoltan! növényi összetevőkből áll. Igazoltan, hiszen nem magunk állítjuk a vegánságot, hanem egy szigorú és alapos folyamat által igazoltatjuk. Légy résen, ha nem a hivatalos vegán virág logót látod, ami a garancia arra, hogy nem csak egy marketingtrükk áldozata vagy.

A szintén hivatalos Leaping Bunny minősítés az állatkísérlet-mentes előállítási folyamatot hitelesíti, és Magyarországon mi nyertük el először.


Az egyes Mannák termékoldalán te is láthatod a minősítéseiket jelző logókat.

Bizonyított és klinikailag bizonyított hatékonyság

Amikor azt olvasod, hogy egy Manna “bizonyított”, vagy “klinikailag bizonyított” hatással rendelkezik, ez azt jelenti, hogy az adott hatásállításokat független, nemzetközileg elismert vizsgáló laboratóriumok igazolták.

• Mi a bizonyított hatás? A vizsgálatok egy része úgynevezett felhasználói szubjektív teszt, amikor adott bőrtípus(ok)ba tartozó önkéntes résztvevők rendszeresen, általában 28 napig használják az adott Mannát. A bőrgyógyász felügyelete mellett zajló tesztnek szigorú szempontjai vannak, többek között semmilyen más, hasonló hatású terméket nem lehet alkalmazni, és követni kell a használati javaslatokat, például naponta kétszer, reggel és este használva az adott Mannát. A vizsgálat végén a megfigyeléseket rendszerező jegyzőkönyv készül, amelynek alapján az intézet szakemberei megállapítják, hogy mely hatásállítások tekinthetőek bizonyítottnak.


Ilyen módszerrel igazolta a független laboratórium a betaint és három különböző molekulatömegű és szerkezetű hialuronsavat tartalmazó Manna PRO BETAIN +TRI-MOLECULAR HYALURONIC ACID SERUM bizonyított hatékonyságát is. A szérum gyorsan beszívódik a bőrbe*, használata kellemes és kényelmes, egészséges ragyogást kölcsönöz a bőrnek*, a bőrt egészséges megjelenésűvé, rugalmassá és élettel telivé teszi.*


*Független, nemzetközileg elismert laboratórium szubjektív teszteken alapuló vizsgálata alapján, 28 napos használat után.


• Mit jelent, ha egy Manna hatása klinikailag bizonyított? A vizsgálatok egy másik típusánál a laboratórium műszeres méréseket is végez. Amikor egy hatásállítás ilyen módon is bizonyítást nyer, arról azt állíthatjuk, hogy “klinikailag is bizonyított”.


A Manna PRO COLLAGEN BOOSTER HEXAPEPTIDE-11 SERUM klinikailag bizonyítottan: serkenti a bőr kollagéntermelését* és elősegíti a bőr kollagéntermelését.* Mindezt egy olyan speciális műszerrel igazolták, mely a bőr sűrűségét méri. Itt is részletes jegyzőkönyv készült, rögzítve a résztvevők bőrének változását a kutatás során, ezt elemezve határozták meg a szakemberek a klinikailag bizonyított hatásállítást.


*A szérum a független, nemzetközileg elismert laboratórium vizsgálatában 28 napos rendszeres alkalmazás után átlagosan 10%-kal javította a bőr sűrűségét.


• Vannak Mannák, amelyek hatékonyságát felhasználói és műszeres tesztekkel is igazolták, bizonyított és klinikailag bizonyított hatással egyaránt bírnak. Ilyen többek között a Manna PRO BETAIN +TRI-MOLECULAR HYALURONIC ACID SERUM, mely a korábban említett bizonyított hatásai mellett klinikailag bizonyítottan láthatóan csökkenti a finom vonalakat és ráncokat*, csökkenti a ráncok mennyiségét, területét és hosszát.*


*Független, nemzetközileg elismert laboratórium műszeres vizsgálata alapján.

 Kompromisszumra nincs szükség

A természetes alapú Mannák hatékonysága a válogatott összetevőkből fakad, és abból, hogy a gyártási folyamat minden lépésénél a natúr szemléletet tartjuk szem előtt.


A rangos nemzetközi intézetek által minősített, laboratóriumban vizsgált Mannák bebizonyítják neked, hogy egy olyan kozmetikum is lehet hatékony, amelyik természetes, növényi eredetű összetevőket tartalmaz, és nem tesztelték állatokon sem.


Te milyen hatást vársz el kedvenc Mannádtól? Próbáltad már a természetes és hatékony Manna PRO szérumokat és water creameket?



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Bernadett
    • 2023-03-18 12:49

    Nekem most is négy szappan van kikészítve a zuhanyzó mellé, így mindig a hangulatomnak megfelelően választok. Leginkább azokat szeretem, amikben van egy kis "akadék", ami radírozza is a bőrömet.

    • Bernadett
    • 2023-03-18 12:49

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet