Magas hatóanyag-tartalmú kozmetikumok - a jóból is megárt a sok? 1. rész
magas hatóanyag-tartalmú kozmetikumok - a jóból is megárt a sok? 1. rész

Magas hatóanyag-tartalmú kozmetikumok - a jóból is megárt a sok? 1. rész



A Mannákban olyan természetes, bőrbarát alapanyagokat találsz, melyek értékeiről mi magunk is meggyőződtünk. Számos Manna esetében a hatékonyságot független nemzetközi laboratóriumi vizsgálatai is igazolják.

A Manna natúrkozmetikumok növényi hatóanyagai között olyan nagyágyúk rejlenek, mint a pattanások és mitesszerek réme, az azelainsav; a kollagéntermelés serkentője, a hexapeptid-11; vagy a bőr nedvességtartalmának megőrzésében segítő hialuronsav és betain (és csak néhányat említettem). Tényleg óvatosan kell bánni velük?

Bármilyen kozmetikai hatóanyag okozhat meglepetést (kellemeset és kellemetlent egyaránt)


A hatóanyagok a kozmetikumok aktív alkotóelemei, amelyektől okkal remélheted, hogy bőröd a vágyott irányba változik, például ragyogóbb, hidratáltabb, feszesebb érzetű lesz.

Ha nem a bőrtípusodnak és a bőröd aktuális állapotának megfelelő arcápolót, krémet, szérumot, szépségolajat választasz, akkor már egyetlen használat után is kiderülhet, hogy tényleg nem Neked való. Bőrödet szárazabbnak, zsírosabbnak, fényesebbnek érezheted. Ha nem cseréled le a “bűnöst”, akkor mindez csak fokozódik.

Igaz, szerencsére ez fordítva is így van: ha bőröd valósággal szomjazott egy-egy hatóanyagra, akkor szinte azonnali a hatás, már egyetlen használat is felüdülés lehet.

A legtöbben 6-12 hét alatt tapasztalják meg, hogyan változik meg a natúr bőrápolással bőrük állapota, ennyi idő alatt válik láthatóvá a különbség a kezdeti állapothoz képest.

Ezzel együtt ahány Mannás, annyiféle élmény, tapasztalás.

A különféle szépségolajokat és E-vitamint tartalmazó Luxus arcelixír például a legkedveltebb Mannák egyike, már csak azért is, mert klinikailag bizonyítottan csökkenti a ráncok hosszúságát és mélységét, javítja a bőr feszességét, rugalmasabbá és simábbá teszi a bőrt*.

Van, akinek két csepp is elég belőle, míg mások bőségesen kenik az arcukra. Olyan Mannás is van, aki úgy érzi, hogy az ő bőrének ez már “sok”. Ugyanarról az arcelixírről beszélünk, és mégis megannyi módon használják a Mannások.

*független, nemzetközileg elismert vizsgáló laboratórium 25 nő (26-65 éves) bevonásával elvégzett, négy héten keresztül (napi egyszeri használat mellett) tartó kutatásának műszeres mérési adatai alapján

Összegezve: ha ismered a bőrtípusodat, a bőröd állapotát, és odafigyelsz a bőröd reakcióira, nem kell attól tartanod, hogy bármely növényi hatóanyag is kifogna rajtad.

A Mannák innovatív növényi hatóanyagairól itt is olvashattál már blogunkban, de arról is írtam korábban, hogy általában meddig kell várnod, hogy eldöntsd, egy természetes bőrápoló tényleg a Te bőrödhöz illik-e.

Szögezzük le, az esetlegesen allergén hatású összetevők más lapra tartoznak: ha egy Mannában ilyen típusú hatóanyag található, arra külön felhívjuk a figyelmet, hogy még vásárlás előtt el tudd dönteni, biztosan Neked való-e.

Mindent bele? Nem minden hatóanyag szereti, ha gyorsan vezetik be vagy össze-vissza kombinálják


Vannak, akik számára a kozmetikai hatóanyagoktól remélhető eredmények annyira kecsegtetőnek tűnnek, hogy önkéntelenül is túlzásba esnek.

Miért ne siettesd a hatást? Miért ne kombináld a hatóanyagokat tetszőlegesen egymással? Miért ne az ajánlott mennyiség többszörösét használd?

Ezekra az alapszabályokra figyelj, ha nem szeretnéd túlstimulálni az arcbőrödet:

  • Érzékeny bőrnél először jöjjön a próba és a lépcsőzetes bevezetés. Vannak olyan hatóanyagok, melyeket lehetőleg előzetes bőrpróba után, vagy apránként ajánlott felépíteni, különösen, ha érzékeny a bőröd. Ilyen például a Manna PRO NMF + ANTIOXIDANT + 10% AZELAIC ACID SERUM, melynek fő hatóanyaga a pattanásos, mitesszeres bőrre ajánlott azelainsav. (Van, akinek az első alkalomtól jól bírja a bőre az azelaint, de semmit sem kockáztatsz, ha nem teljes gőzzel vágsz bele a használatába.)

  • Több hasonló hatóanyagot lehetőleg ne kombinálj. Az azelainsavas Manna PRO szérum esetében arra kérünk, hogy más hámlasztókkal és retinoidokkal ne kombináld kedvenc hatóanyagodat. A túlstimulálás jelei bőröd egyéni érzékenységétől is függhetnek, de a pirosodás, feszülés, gyulladás jeleit szinte biztosan tapasztalhatod. Amivel viszont problémás bőr esetén igen jól kombinálható, az a növényi eredetű AHA-gyümölcssavakat és hialuronsavat tartalmazó Manna PRO ANTI-ACNE WATER CREAM with Hyaluronic Acid and Natural AHA-s.

  • A bevezetés ajánlott ritmusán is sok múlik. A Manna PRO ANTI-wrinkle RETINAL WATER CREAM with Hyaluronic Acid and Vitamin E retinált tartalmaz, ezért kezdetben heti 3* érdemes használni, majd fokozatosan emelve max. napi 1-2*. Ha nem így tennél, bőrödnek hirtelen sok(k) lenne a hatóanyag.

Ismered a véleményünket: ha arcápolásról, különösen anti-agingről van szó, a kapkodásnak nincs értelme, hiszen a szépség nem illan el a korral. Csak légy az, aki vagy (a korodtól függetlenül), és közben fogadd el a Mannák hathatós és természetes segítségét.

Előfordult, hogy túlzásba vitted egy hatóanyag használatát? A Mannásoknak elárulhatod!

Hogyan kombináld úgy a Mannákat, hogy ne terheld túl az arcbőrödet? Mit jelentenek a százalékok egy-egy hatóanyag neve előtt? Miért fontos a megfelelő pH-érték és a segédanyagok szinergiája? Hamarosan folytatom a hatóanyagok körüli kalandozást.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet