5 tévhit a natúr kozmetikumokról
5 tévhit a natúr kozmetikumokról

5 tévhit a natúr kozmetikumokról



Talán nincs még egy olyan kozmetikum típus, amiről annyi tévhit kering, mint a natúr kozmetikumokról. Sorra vettem az 5 leggyakoribbat, és azt is elárulom, mi az igazság velük kapcsolatban.

Rengetegen kérdezitek tőlem, hogy van-e valamilyen alapja a natúr kozmetikumokkal kapcsolatos előítéleteknek. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy felsorolom azokat az állításokat, amiket sokszor hallottam már, és meg is válaszolom őket, hogy segítsek neked eligazodni a sok információ tengerében.

Íme, az 5 leggyakoribb tévhit a natúr kozmetikumokkal kapcsolatban, és az igazság!

1. „A natúr kozmetikumok drágábbak, mint más kozmetikumok”

Nos, ha eddig az tartott vissza a natúr kozmetikumok használatától, hogy túl drágának tartottad őket, akkor jó hírem van: nemcsak, hogy nem drágábbak, de sokszor még olcsóbbak is „sima” társaiknál. Az ok egyszerű: nem használunk mesterséges adalékanyagokat, szintetikus tartósítószereket, színezéket és semmilyen vegyszert, így egy termék előállítása során nem kell több tucat összetevővel zsonglőrködnünk. Ráadásul bizonyos termékek, mint például egyes illóolajok esetében elhagytuk a papírdobozos csomagolást is, ezzel védve a környezetet, és egyben csökkentve az előállítási költségeket.

2. „Minden natúrkozmetikum állatkísérlet-mentes”

Sokan azt gondolják, attól, hogy valami natúr kozmetikum, már automatikusan állatkísérlet-mentes is. Bárcsak így volna, de sajnos nem! Lehet, hogy egy cég saját maga nem végez állatkísérletet, de attól még az alapanyagokat, amikből dolgozik, lehet, hogy állatokon tesztelték. Ha biztos akarsz lenni abban, hogy egy termék garantáltan állatkísérlet-mentes, akkor keresd a csomagoláson az ugró nyuszi logót. Ezt csak azok a termékek viselhetik, ahol minden egyes beszállítót alaposan átvizsgáltak, és megállapították, hogy az összetevőket előállító cégek sem végeznek állatkísérleteket. Büszke vagyok rá, hogy a Manna rendelkezik az ezt igazoló Cruelty Free minősítéssel: minden Mannán megtalálod a Leaping Bunny logót! Nálunk az állatvédelem olyan alapelv, ami a filozófiánk része, és amihez mindig ragaszkodni fogunk.

3. „A natúr kozmetikumok semmilyen mesterséges alapanyagot nem tartalmaznak”

Az igazság az, hogy érdemes mindig utánanézned a dolgoknak és alaposan elolvasni az összetevők listáját, mert bizony vannak olyan „natúr kozmetikumok”, amelyekben például parfümöt találsz, ami nem természetes anyag. Mi a Mannák illatosításához csak és kizárólag 100%-os, természetes illóolajakat használunk. Miért is alkalmaznánk szintetikus illatanyagokat, amikor a természet már megalkotta a legcsodálatosabb illatkompozíciókat?

4. „A natúr kozmetikumok nem olyan hatékonyak"

Ha már egy ideje szimpatizálsz a natúrkozmetikumokkal, de egy kicsit tartasz tőle, hogy nem lesznek olyan hatékonyak, mint a többi kozmetikum, akkor tudnod kell, hogy a „natúr” jelző egyáltalán nem jelent kisebb hatékonyságot. Minden terméket hónapokig, évekig tesztelek, és amikor magamon is látom a pozitív eredményt, akkor független, nemzetközileg elismert vizsgáló laboratóriumokba küldöm. A laboratóriumi elemzések, és a kontrollcsoportos tesztelések eredményei mindig hatalmas örömmel töltenek el: ilyenkor válik hivatalossá, hogy a Mannák mennyire hatékonyak. A Luxus arcelixír például csökkenti a ráncok mélységét, hosszúságát és hidratált érzést nyújt a bőrödnek. Az Ében arctisztító szappanunk pedig a laboratóriumi kutatások alapján többségében javítja az aknés bőr általános megjelenését, sőt tökéletesen tisztítja a bőrt!

5. „A natúr kozmetikumok csak érzékeny bőrűeknek ajánlottak”

Tévhit, hogy a natúr kozmetikum csak azoknak való, akik extrém érzékeny bőrrel rendelkeznek. A vegyszermentes termékek minden bőrtípusnak jót tesznek. A Manna palettán tökéletes termékeket találsz, ha zsíros (Ében szappan), száraz ( Extra szűz olívaolajos szappan) vagy problémás bőröd (COCO sószappan) van. Hajápolásra szintén találsz normál, száraz, valamint zsíros vagy korpás hajra készült Mannákat is.

Ha bármilyen kérdésed lenne még a natúr kozmetikumokkal kapcsolatban, akkor írd meg kommentben.

Ezeket a Mannákat ajánljuk Neked:

Manna
Termékeink bőrtípus szerint



Nem tudod pontosan, milyen Mannákat használhatsz bőröd ápolásához?

Bőrtípus teszt



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Alexandra Barbara
    • 2019-02-21 10:24

    Kedves Varga-Darabos- Andrea!

    Azzal szeretném kezdeni, hogy hálásan köszönöm ezeknek a kozmetikumoknak a létét,-valamint ezeket a hasznos információkat- ,amióta ezeket használom, az egyébként zsíros arcbőröm, simább, és mattabb, eddig sem voltam pattanásos szerencsére de most szinte még annyi sincs, a folyékony szappantól a bőröm puhább, mennyei illata van minden egyes kozmetikumnak, amit csak kipróbáltam eddig, szóval még egyszer hálásan köszönöm! Ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, mert nekem a kezeim nagyon szárazak általában, ha meleg van, azért, ha hideg, azért, plusz rengeteget mosom a kezem és egy olyan kézápolót keresek, ami megoldaná ezt a problémát. Tudna nekem olyan Mannát javasolni, ami segíthet ebben?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tarr Alexandra Barbara

    • Alexandra Barbara
    • 2019-02-21 10:24
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2019-02-26 21:05

      Kedves Alexandra, köszönöm a visszajelzésed, örülök az elégedettségednek! A legjobb kézápoló a sheavaj. :) Akár az organikus, akár a Prémium sheavajat választhatod! :)
      Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2019-02-26 21:05

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet