Így nem lesz rémálom a karácsonyi készülődés
Így nem lesz rémálom a karácsonyi készülődés

Így nem lesz rémálom a karácsonyi készülődés



Te is szoktad azt mondogatni, hogy „idén karácsonykor végre másképp lesz?” Időben ráhangolódunk az ünnepre, mindenre jut majd elég idő (főként az ajándékok beszerzésére), és boldog mosollyal az arcunkon állunk a fa alatt…

Hogyan lehet a karácsonyig hátralévő időszak önfeledt, de mégis szuperszervezett?

Fogadd szeretettel tippjeimet!

Hagyd, hogy átjárjon az ünnep érzése.

Vajon véletlen, hogy a világ nagyvárosaiban már jóval karácsony előtt beüzemelik a díszkivilágítást? New York (és egyben a világ) leghíresebb karácsonyfája például a Rockefeller Központ előtt áll, és minden évben eseményszámba megy a fények felkapcsolása. Milliók figyelik a tévéképernyők előtt, hogy idén milyen stílusúak a díszek vagy hogy milyen jótékony célt szolgál a karácsonyfa.

Az emelkedett hangulatra egyszerűen szükség van ahhoz, hogy ne csak megtedd, de élvezd is a készülődést.

Hadd szóljanak hát a giccsbe hajló dalok, illatozzon a karácsonyi ihletésű vegán vendégváró sütemény, kerüljön minél több villogó fényfüzér és dekoráció a lakásba. A fűszeres karácsonyillat a bőrápolásban is visszaköszönhet. Ha a fahéj a gyengéd, akkor a Manna luffás bőrradírt válaszd, ha narancsillatra vágysz, a testet-lelket elvarázsoló, meghitt téli estéket idéző narancsos-szegfűszeges habkrém a te „készülődős” Mannád.

Még több hasonló ötletet szeretnél? Itt írtam azokról a dolgokról (a filmektől az illatokig), amelyektől azonnal megjön a kedved a karácsonyhoz.

Oszd szét a feladatokat időben.

Mit tehetsz, hogy a karácsonyi teendők ne okozzanak stresszt? Meditálhatsz, jógázhatsz, vehetsz nyugtató fürdőt vagy egy masszázst és a téli természetbe is menekülhetsz (részletesen ide kattintva olvashatsz a stresszoldás ezen bevált módszereiről.)

És még valamit megtehetsz: időben szétoszthatod a feladatokat.

A családtagok hajlamosak azt hinni, minden varázsütésre történik. A lakás egyszer csak fényárban úszik, az asztal roskadozik a finomságoktól, az ajándékok hipp-hopp a fa alá kerülnek. Ha nem is mindent, de a teendők egy részét add át a családnak, hogy a gyakorlatban fedezzék fel: a közös munka öröme értékesebbé teszi a család ünnepét.

Ne becsüld le a listák erejét, a hetekre, napokra lebontott tennivalók ilyenkor nagy hasznodra lehetnek. Listázhatod az ajándékok és az ünnepi menü hozzávalóinak beszerzését, de az olyan nagyobb munkákat is, mint a takarítás vagy a rokonlátogatás.

A karácsonyi ajándékok beszerzését ne halaszd az utolsó pillanatra, különösen, ha webshopból rendelsz. Ez a legkényelmesebb megoldás, de időbe telhet, míg a csomag megérkezik, számolj a vállalási határidőkkel.

Készülj fel kreatívan a váratlan helyzetekre.

Van, hogy egy félresikerült fogás, egy kiégett izzósor vagy egy többektől is megkapott ajándék családi legendává szelídül, meghatottan emlegetjük, nevetünk rajta.

Aligha van viszont annál bosszantóbb, mint ott állni az ajándékozás előtti percben – de ajándék nélkül, mert feledékenyek voltunk.

Az ilyen szituációk kivédésére érdemes B-tervvel készülni.

A Mannák között tobzódhatsz a meglepetésekben, a legkisebb figyelmességtől a nagyívűig, legyen az egy Manna natúr szappan vagy egy prémium Mannákkal megtöltött, limitált kiadású karácsonyi csomag.

Ha az ajándéklistádon szereplőnél eggyel több Mannát rendelsz, de mégsem lesz szükség erre a pótajándékra, a „legrosszabb”, ami történhet, hogy magadat megajándékozva kényeztető bőrápolásban lesz részed karácsony után.

Foglaljuk össze a karácsonyi készülődés 3 pontját:

  • ügyelj rá, hogy megfelelő hangulatba kerülj,
  • oszd szét és karmesterként felügyeld a családi teendőket,
  • a váratlan helyezeteket védd ki kiszámítható meglepetésekkel.


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • egy ragyogó téli nap a mannával - blog

    Egy ragyogó téli nap a Mannával

    A Mannákkal a teljes arc- és testápolási rutinodat lefedheted. Sőt, mi több, jelentősen egyszerűsítheted a bőrápolást, kiváltva egy sor más, szintetikus kozmetikumot. Hogyan tedd ezt télen?

    Megnézem
  • natúrkozmetikum mellé vegán divat illik? - blog

    Natúrkozmetikum mellé vegán divat illik?

    A vegánság egyben életforma is, mely arról tanúskodik, hogy felelősséget érzünk a környezet iránt. Akinek fontos, hogy a szappan, a sampon vagy a fogkrém ne tartalmazzon állati összetevőket, az a ruhatárát is megválogatja.

    Megnézem
  • dolce vita? gyere, élvezzük! - blog

    Dolce vita? Gyere, élvezzük!

    Imádod az ünnepi felhajtást, de néha azért eleged van az egyhangú téli szürkeségből? Friss cikkemben arra vállalkozom, hogy egy kis olasz életérzést csempésszek a borongós mindennapokba.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet