Egy ragyogó téli nap a Mannával
egy ragyogó téli nap a mannával

Egy ragyogó téli nap a Mannával



A Mannákkal a teljes arc- és testápolási rutinodat lefedheted. Sőt, mi több, jelentősen egyszerűsítheted a bőrápolást, kiváltva egy sor más, szintetikus kozmetikumot. Hogyan tedd ezt télen?

Ismerd meg, hogy telik 24 óra a Mannával!

  • A leghatékonyabb szépségápolási praktika az alvás, nevezhetjük a napi rutin nulladik lépésének. Ha eleget alszol, akkor esélyt adsz bőrödnek a felfrissülésre, a megújulásra (én legalább 6-7 órát alszom és igyekszem ebből nem engedni, hiszen a Mannások a legjobb formámat érdemlik.) Az alvás életkortól, bőrtípustól, nemtől függetlenül szépít. Szóval mielőtt kedvenc Mannádért nyúlnál reggel a fürdőszobában, gondolj arra, hogy pihentető alvással megalapoztad-e azt, ami ezután következik, az arctisztítást.

    Jöhet kedvenc Manna szappanod, amellyel megtisztítod arcbőrödet (akár tusolás közben is). Apróságnak tűnhet, de a kádból, zuhanyzóból kiszállva ne dörzsöld meg erősen az arcodat, testedet a törölközővel, csak nagyon finoman itasd fel a vizet. A lágy mozdulatokra arcod mosásakor is figyelj, legyél kíméletes bőrödhöz.

    Van, aki a törölközést egyfajta erőteljes bőrradírozásnak véli, de elárulom: nem az. Ha száraz, érzékeny bőröd van, sajnos ronthatsz is a helyzeten, és még érzékenyebbé, sérülékenyebbé teheted így. Ha már a reggeli órákban egy frissítő bőrradírozásra vágysz, válassz egy bőrtípusodhoz illő Mannát.

    A szárazsággal és más bőrproblémákkal küzdő Mannások nagy barátja az Elefántcsont arctisztító szappan. Ha kevésbé érzékeny a bőröd, imádni fogod a szőlőőrleményes bőrradírt vagy a bőrradírozó szappant sárgabarackmag-őrleménnyel. (Ezek is kíméletesek, de az arra érzékenyeknél irritációt okozhat a dörzsanyag.)

    A tisztálkodás fontos lépése a fogmosás. Ugye tudtad, hogy a vegyszermentes fogápolás terén is bizalommal fordulhatsz a Mannákhoz? Én még mindig nem győzök betelni az ébenfekete, citromillatú Manna fogkrémmel, és nem (csak) szokatlan látványára gondolok, hanem arra is, hogy fizikai tisztítói milyen hatékonyan távolítják el a lepedéket.

  • Indulhat a nap, de előbb gondolj a bőrödet érő különleges téli kihívásokra is.

    Az egyik a napsugárzás, a másik a kiszáradás. Bizony, a napsugarak télen is hozzájárulnak a bőr korai öregedéséhez, a ráncok kialakulásához. Korábban már írtam róla, hogy miért nincs a Mannák között naptej: erősen leegyszerűsítve azért, mert az UV-elnyelő képességet biztosító nanoanyagok felhasználása ütközik vegyszermentes alapelveinkkel.

    Ám azért, mert nincs tökéletes natúr naptej, ne mondj le a fényvédelemről – egyetlen évszakban sem. Egy téli kirándulásra is vigyél magaddal napszemüveget, és óvd a bőrödet a napnak kitett részeken, különösen akkor, ha hosszabb ideig tartózkodsz a szabadban.

    Arról se feledkezz meg, hogy a szél, a fagy és a fűtött szoba levegője erősen szárítja a bőrt: Manna sheavajjal azonban télen is gondoskodhatsz a hidratálásról.

    (A hajat is megviseli a hideg, a hajtípusodnak megfelelő Manna samponnal és balzsammal megőrizheted hajad természetes szépségét.)

  • Hazatérve itt az ideje valami extrának, jöhetnek a feltöltődés, az újjászületés percei.

    Megosztom veled téli kedvenceimet: a geránium-levendulás fürdőgolyó a nyári virágoskertek édesen simogató illatát varázsolja a fürdőszobába. A fürdőgolyó mellett a szépségpakolás is a téli estéim favoritja. Próbáld ki a rózsaszín agyagos krémpakolást aloe vere vajjal, nagy előnye, hogy azonnal kenhető, használatra kész, egy percet sem kell várnod arra, hogy a nap végén belemerülj a pihentető szépülésbe.

Te melyik Mannával kezded vagy fejezed be legszívesebben a napodat? Írd meg!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • natúrkozmetikum mellé vegán divat illik? - blog

    Natúrkozmetikum mellé vegán divat illik?

    A vegánság egyben életforma is, mely arról tanúskodik, hogy felelősséget érzünk a környezet iránt. Akinek fontos, hogy a szappan, a sampon vagy a fogkrém ne tartalmazzon állati összetevőket, az a ruhatárát is megválogatja.

    Megnézem
  • dolce vita? gyere, élvezzük! - blog

    Dolce vita? Gyere, élvezzük!

    Imádod az ünnepi felhajtást, de néha azért eleged van az egyhangú téli szürkeségből? Friss cikkemben arra vállalkozom, hogy egy kis olasz életérzést csempésszek a borongós mindennapokba.

    Megnézem
  • Így vásárolj tudatosan a mannával - blog

    Így vásárolj tudatosan a Mannával

    Kérdezted már magadtól, mit tehetsz egy fenntarthatóbb világért? A kérdésre sokféle válasz létezik, de az egyik legfontosabb mindenképpen a tudatosabb vásárlás.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet