Rövid a hajad? Kurtítsd meg az ápolását is!
rövid a hajad? kurtítsd meg az ápolását is!

Rövid a hajad? Kurtítsd meg az ápolását is!



Pixie, bob, tépett vagy szögegyenes – a rövid fazonok szépek, divatosak és szinte minden arcformához illik valamelyik változatuk. Élvezd a rövid haj összes előnyét, és vedd könnyedén az ápolását is!

Adok 5 hasznos tippet, hogyan teheted egyszerűen ápolttá, széppé rövid frizurád.

1. Mosd bátran gyakrabban

Lehet, hogy ez a tanács nem tűnik túl logikusnak, elvégre talán pont azért választottad a rövid hajat, hogy ne tölts annyi időt hajmosással, formázással.

A rövid haj azonban hamarabb zsírosodhat, különösen a sapkás őszi-téli időben, ezért ha úgy érzed, ideje a hajmosásnak (vagy csak szeretsz tusolás, fürdés közben hajat mosni), ne habozz. A rövid frizura gyorsabban is szárad, a gyakori mosás aligha jelent időveszteséget.

2. Túrj bele és borzold, használd az ujjaidat

A rövidebb frizurák bájához a minél természetesebb látvány is hozzájárul. Míg hosszabb hajjal egy „így keltem fel ma reggel” típusú, természetes hatású, kócolt frizura elkészítése órákba is telhet, addig a rövidebb fazon saját magát állítja be, szinte pillanatok alatt.

Túrj bele hajadba az ujjaiddal, csavard a tincseket, vagy csak borzold össze őket hátul! Használd nyugodtan ritkábban a fésűt és a hajkefét, a rövid frizurának kimondottan jól áll egy kis játékos szertelenség.

3. Csínján a hajsütővel, vasalóval

Vannak olyan bobok, vagy pixie-fazonok, amelyek szögegyenesre vasalva, vagy éppen hullámosan nagyon trendinek tűnnek. Könnyen elcsábulhatsz egy-egy ilyen dizájnfrizura láttán, de ha lehet, tartogasd őket a különleges alkalmakra, hisz a nagy hőmérséklettel dolgozó hajformázó eszközök rendszeres használat mellett bármilyen hajtípust károsíthatnak. Kíméld a hajadat és takarítsd meg a hajformázással töltött időt.

4. Gyors öblítés a gyönyörű csillogásért

A kifogástalan tisztaság és a könnyed fazon mellett joggal vágysz a csillogásra is. A hajmosás után alkalmazott ecetes vagy citromleves öblítés a természetes csillogás és selymesség elérésének bevált fortélya. Készítése egyszerű: meleg vízben 2:1, illetve 3:1 arányban keverd el az ecetet és a citromlevet, majd öblítsd le vele frissen mosott hajadat.

A sima, hideg vizes öblítés is jól ismert praktika arra, hogy fényesebbé tedd tincseidet, bár tény, hogy erre ősszel és télen nehezebben szánhatod rá magad.

5. A kevesebb több, és nem csak a hajad hossza miatt.

Aligha van viszont, aki ne szeretne egy-egy hajmosást kényeztető rituálévá emelni. Csakhogy a mindennapokban mindezt gyorsan kellene megvalósítani, ráadásul a haj elnehezítése nélkül. A megoldás egyszerű: a kevesebb több. Válassz olyan hajkondicionálót, mely sokat tud és könnyű, gyors a használata.

Tippem a főként száraz, normál hajúak kedvéért kifejlesztett Manna natúr balzsam, mely bizonyítottan puhább, selymes hajat eredményez, hidratált érzést nyújt, és nem nehezíti el a hajat*. Rövid hajra már diónyi mennyiség is elegendő, csak hagyd rajta pár percig, majd alaposan öblítsd ki – és már élvezheted is a selymességet.

*független, nemzetközileg elismert vizsgáló laboratórium által 25 nő és férfi bevonásával elvégzett kutatás szubjektív felhasználói visszajelzései alapján, a résztvevők a balzsam használata előtt Manna natúr samponnal száraz, normál hajra mostak hajat.

Rövid hajad van? Oszd meg velünk saját hajápolási tippjeidet!
Ezeket a Mannákat ajánljuk Neked:

Manna
Termékeink bőrtípus szerint



Nem tudod pontosan, milyen Mannákat használhatsz bőröd ápolásához?

Bőrtípus teszt



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • Így készíts dzsemet chiamagból - blog

    Így készíts dzsemet chiamagból

    Az ősznek lassan vége, és ez egyben a hagyományos befőzési időszak lezárultát is jelenti. Kár, mert a házi lekvárnak nemcsak az íze, de a készítése is igazi élmény. Épp ezért azt javaslom, hogy egy egyszerű, de nagyszerű recepttel még feltétlenül próbálkozz meg, jöjjön a chiamag-dzsem.

    Megnézem
  • Érezz rá a natúr fogápolás ízére a mannával - blog

    Érezz rá a natúr fogápolás ízére a Mannával

    Egyre többen szeretnénk aktívan tenni a környezetünkért és egészségünkért. Ennek érdekében igyekszünk minimalizálni a hulladékot és minél kevesebb vegyszert használni, különösen, ha a napi bőrápolásról, tisztálkodásról van szó. Tudtad, hogy már a fogápolás is lehet minden ízében természetes?

    Megnézem
  • férfi és női szépségápolás: a manna a közös pont - blog

    Férfi és női szépségápolás: a Manna a közös pont

    Tapasztalataitok tanulmányozása mindig nagy örömmel tölt el (nem beszélve arról, hogy hány remek új ötletet kaptam már így). Talán mégis azok a hozzászólások a legkülönlegesebbek, amelyekből kiderül, hogy a Mannák korántsem csak a nők körében népszerűek, a férfiak épp úgy szeretik őket.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet