Érezz rá a natúr fogápolás ízére a Mannával
Érezz rá a natúr fogápolás ízére a mannával

Érezz rá a natúr fogápolás ízére a Mannával



Egyre többen szeretnénk aktívan tenni a környezetünkért és egészségünkért. Ennek érdekében igyekszünk minimalizálni a hulladékot és minél kevesebb vegyszert használni, különösen, ha a napi bőrápolásról, tisztálkodásról van szó. Tudtad, hogy már a fogápolás is lehet minden ízében természetes?


A hagyományos kozmetikumok vegyszereikkel, az illatot, állagot, színt befolyásoló formuláikkal megterhelőek, sőt kisebb vagy nagyobb mértékben sajnos károsak is lehetnek a testünkre és az élővilágra. A természetes alternatívák ezért a fog- és szájápolásban is felértékelődnek.

Ha már szinte minden kozmetikumod vegyszermentes a fürdőszobában, a natúr fogkrémeket se hagyd ki a sorból – elárulom, miért!

Elkerülöd a kockázatos vegyszeres összetevőket.

A hagyományos fogkrémekben több olyan összetevő is van, melyeknek kétes a hírük, de legalábbis óvatosságra intenek, ami az egészségre gyakorolt hatást illeti:

SLS: A sokat emlegetett Sodium Lauryl Sulfate a mosóporok, tusfürdők, samponok és a fogkrémek esetében is a szennyeződések eltávolításáért és a látványos habzásáért felel. Ugyanakkor a bőr és a nyálkahártya irritációjával is túlságosan gyakran hozzák összefüggésbe, a tapasztalatok alapján jobb elkerülni. (Elvégre miért tennéd ki a fogadat olyan összetevőnek, amelytől még a ruháidat is óvnád? )

Fluorid: Nem véletlen, hogy gyermekeknek szánt fogkrémek többnyire még a vegyszeres összetevők világában is fluoridmentesek. A fluorid kérdése megosztó: bár egyes vélemények szerint kis mennyiségben nem jelent veszélyt, a Mannákban azonban nem találsz belőle, mi másképp, például fizikai tisztítókkal gondoskodunk a fogaid tisztaságáról és épségéről.

Különféle gyógynövények erejét, illatát élvezheted.

Szerencsére azokhoz az értékes növényi összetevőkhöz, melyek a jó szájhigiéniáért felelnek, a természet kizsákmányolása nélkül is hozzájuthatunk. A fodormenta és a citrom illóolaja vagy az orvosi zsálya kivonata nagy kedvencünk, ezért is használjuk az egyes Manna fogkrémekben. Kellemes, friss illatukkal felfrissítik a leheletet és segítenek a megfelelő szájhigiénia elérésében.

Ez az élmény más, mint a korábbi fogmosás volt.

Eleinte talán furcsa érzés lesz a fogmosás a habzásért felelős SLS-től mentes, natúr Manna fogkrémekkel. A „féktelen” habzás hiánya miatt kárpótol az illat, mely itt valóban természetes, friss, üde. Ahogyan az állag is meglepően más: a kalcium karbonát és a kovasav 100%-ban természetes, szilárd dörzsanyag, finom szemcséiktől lesz a Manna fogkrém selymes állagú. (A gyermekeknek szánt epres fogkrémünk állaga gyümölcsös zselére emlékeztet – ez szinte ámulatba ejti a kicsiket.)

Sokszor hangzik el ellenérvként a natúr fogkrémekkel szemben az a megalapozatlan állítás, hogy tisztító hatásban biztosan elmaradnak a többitől. Pedig ez egyáltalán nincs így. A méltán népszerű Manna fluoridmentes fekete fogkrém 100%-ban természetes orvosi szénnel és a szilárd dörzsanyagok szemcséivel gondoskodik fogaidról.

Épp ezért maga az érzés sem utolsó, hogy jót tettél fogaiddal: a natúr fogkrémek természetes összetevőiknek köszönhetően hatékonyan tisztítják, ápolják fogaidat és megbízhatóan segítenek szájüreged egészségének fenntartásában.

Te kipróbáltad már a natúr fogápolást? Várom a tapasztalataidat!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • férfi és női szépségápolás: a manna a közös pont - blog

    Férfi és női szépségápolás: a Manna a közös pont

    Tapasztalataitok tanulmányozása mindig nagy örömmel tölt el (nem beszélve arról, hogy hány remek új ötletet kaptam már így). Talán mégis azok a hozzászólások a legkülönlegesebbek, amelyekből kiderül, hogy a Mannák korántsem csak a nők körében népszerűek, a férfiak épp úgy szeretik őket.

    Megnézem
  • a természetes karácsonyi csomagolás 3 alapszabálya - blog

    A természetes karácsonyi csomagolás 3 alapszabálya

    Ahogyan közeledik a karácsony, egyre több kérdés vár válaszra. Mindenkinek megvan az ajándéka? Mit fogok főzni? Mikor melyik rokonunkat látogatjuk meg? És azt kitaláltad már, hogy mibe csomagolsz? Legyél felkészült, tervezd meg előre a natúr csomagolást!

    Megnézem
  • engedj a csábításnak: hív a natúr luxus - blog

    Engedj a csábításnak: hív a natúr luxus

    A luxus az én szótáramban kompromisszumok nélküli kényeztetést jelent. Olyan natúr kozmetikumokkal, amelyek vegyszermentesek, de hatékonyak, és amelyek használata után királynőként ragyoghatsz.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet