Útban egy zöldebb jövő felé!
Útban egy zöldebb jövő felé!

Útban egy zöldebb jövő felé!



Kedvenc Mannáidat már csukott szemmel is felismernéd? Imádod a jellegzetes formáját, melyből árad a kézművesség és a természetesség? Büszkén jelentem, hogy illóolajaink csomagolása mostantól megújul: a környezet védelmének érdekében elhagyjuk a papírdobozt!

Miért jó ez?

Számomra mindig is fontos volt, hogy ne csak termékeink összetevői, hanem csomagolása is környezetbarát legyen. A Mannánál mindent Érted teszünk, és ez nemcsak abban merül ki, hogy nap, mint nap innovatív natúr termékek fejlesztésén és tökéletesítésén dolgozunk, hanem abban is, hogy a csomagolással óvjuk a környezetet.

A „zölddé válás” persze egy hosszú folyamat, melynek apró, ám jelentős állomása az, hogy kedvenc illóolajaidat mostantól fogva papírdobozka nélkül, rögtön az üvegcsében kapod kézhez!

Valahányszor ezekkel a mennyei illatú olajakkal kényezteted magad, azzal a jóleső érzéssel teheted, hogy hozzájárultál a felesleges hulladékképződés csökkentéséhez! Egyébként már önmagában az illóolaj használatával is véded az ózonréteget, hiszen otthonod vagy fürdővized illatosításához nem aerosol spray-vel ellátott termékeket használsz, hanem a természet tiszta, natúr csodáit!

A Manna illóolajok papírcsomagolásának elhagyása csak a kezdet.

Törekszem rá, hogy ezt a környezettudatos szemléletet mindennapi szokásaim részévé tegyem. Tedd ezt te is! Meglátod, hogy már néhány apró lépés is elég ahhoz, hogy elindulj a zöldebb jövő felé vezető úton, például ezekkel az apró dolgokkal:

Természetesen a hulladékok képződését nem tudod teljesen megakadályozni, de sokat tehetsz a hulladék mennyiségének és veszélyességének a csökkentéséért! Tudtad például, hogy a háztartási szemét 75%-a hasznosítható és másodnyersanyagként új terméket készíthetnek belőle? Kezdd a papír gyűjtésével, majd komposztáld a szerves hulladékokat!

Gyűjtsd külön az üvegeket, műanyagokat, fémeket is! Helyezd el ezeket hulladékudvarban, gyűjtőszigeten, vagy esetleg az otthoni szelektív gyűjtőkben!

Mindig próbálj olyan termékeket választani, amik nincsenek agyoncsomagolva, vagy ha ez nem lehetséges, akkor dönts azok mellett, amelyek csomagolása környezetbarát vagy fenntartható forrásból származó anyagból készül.

Otthonodban is törekedj arra, hogy minél kevesebb csomagolóanyagot használj: alufólia helyett például dobozokban tárold ételeidet, hogy minél tovább frissek maradjanak!

Próbálj takarékoskodni: a Manna szappant használat után egy kicsit rázd meg, hogy a felesleges víz leperegjen róla, majd helyezd olyan szappantartóba, amelyben teljesen ki tud száradni. Sokkal hosszabb ideig élvezheted így, mintha vízben állna.

Számomra az a legnagyobb elismerés, amikor látom rajtad az örömöt, amikor megpillantasz egy Manna terméket, a mosolyt az arcodon, amikor megérzed csodás illatát, és a csillogó szemeidet, amikor arról mesélsz nekem, milyen elégedett vagy a hatással, amit bőrödön tapasztalsz! Ez ad erőt ahhoz, hogy egyre környezetbarátabb csomagolástechnikákat dolgozzak ki a Manna csapatával, hozzájárulva ezzel a Föld nyersanyag és energiakészleteinek megóvásához! Tarts velem ezen a zöld úton!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • november a miénk! - blog

    November a miénk!

    Nálunk a november különleges időszak, hiszen...

    Megnézem
  • mindent a gluténról! - blog

    Mindent a gluténról!

    Sokan divatdiétának vélik, valójában minden 100. ember gluténérzékenységben szenved, de olyanokról is tudok, akik azért iktatják ki étkezésükből a gabonát, hogy megszüntessenek bizonyos kellemetlen tüneteket és frissebbek, energikusabbak legyenek!

    Megnézem
  • távozz tőlem negativitás! - blog

    Távozz tőlem negativitás!

    Érezted már úgy, hogy megbénítanak a negatív gondolatok? Hogy mennél előre, de a gondolataid visszatartanak attól, hogy szárnyalj?

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Dalma
    • 2017-12-05 12:31

    Kedves Andrea,
    a papírdoboz elhagyása valóban örvendetes hír, azonban a környezettudatos szemlélettel, különösen a hulladékcsökkentésre irányuló törekvésekkel nehezen összeegyeztethető, hogy csak 90 g-os kiszerelés választható a szappanok között. Az ügyfélszolgálattal már levelezésbe bonyolódtam, hogy tervezik-e nagyobb kiszerelés bevezetését, esetleg (és ez lenne a legkörnyezettudatosabb alternatíva) no-Pack vásárlási lehetőség kialakítását, ahol saját tárolóban lehetne megvenni a termékeket. Az elmosott krémdeós és shea vajas fémdobozok újratöltése is szolgálná környezetünk érdekeit. Igaz, hogy a fémhulladékok újrahasznosítása meglehetősen hatékony, ám mint minden hulladék esetében, itt is érvényes: az a legjobb hulladék, amit elő sem állítunk.
    Tiszteletben tartva az ügyfélszolgálat válaszát, amelyben kategorikusan elzárkóztak a javaslatoktól, mindenesetre megfontolásra ajánlanám a fenti lehetőségek alaposabb átgondolását. Elvégre a cél közös, mindannyiunk ügye egy fenntartható környezet kialakítása.
    Üdvözlettel: Dalma

    • Dalma
    • 2017-12-05 12:31
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2017-12-06 17:12

      Kedves Dalma, köszönjük, hogy megosztotta velünk véleményét, javaslatait. A célunk valóban közös, mindenképpen megfontoljuk a javaslatokat, mert a környezetvédelem, környezettudatosság nekünk is a szívügyünk.:)  Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2017-12-06 17:12
  • avatar
    • Ágnes
    • 2017-11-25 21:34

    Kedves Andrea!

    Szeretnék érdeklődni, hogy esetleg arra van-e valami ötleted, hogy az el nem használt vegyszerrel teli kozmetikumoktól hol tudnék megszabadulni?

    Előre is köszönöm!

    • Ágnes
    • 2017-11-25 21:34
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2017-11-27 20:50

      Kedves Ágnes, ez a kérdés nem megoldott jelenleg, ezért ma még nem tudunk mást tenni, mint felajánlani azon rokonainknak vagy ismerőseinknek, akik még nem érzik a természetes kozmetikumok használatának szükségességét. A szelektív szemétgyűjtés és biztonságos megsemmisítés még nem elérhető, csak bizakodni tudunk valamennyien, hogy sor kerül erre is mindnyájunk érdekében. Örülök, hogy te is környezettudatos vagy.:)   Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2017-11-27 20:50

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet