November a miénk!
november a miénk!

November a miénk!



Nálunk a november különleges időszak, hiszen a családból többen is, köztük Emil és én is novemberben születtünk! A legjobb ötleteim, elképzeléseim azóta is novemberben támadnak, így aztán nem csoda, ha minden évben annyira várom ezt a varázslatos hónapot!

Már érezni az év végi ünnepek örömteli hívogatását, de még nem kezdődött el a rohanás. A legjobb időszak arra, hogy egymásra figyeljünk és adjunk: szeretetet, figyelmet és időt! Persze a november arról is szól, hogy emlékezünk. Azokra, akik oly sokat adtak nekünk, de már nem lehetnek közöttünk.

Például Illyés Gyula és Ady Endre, kedvenc költőim, akik szintén ebben a hónapban születtek!

És ha már magyar föld, akkor arra is emlékezzünk, hogy 18 éve történt, hogy az UNESCO a Hortobágyi Nemzeti Park területét felvette a Világ Kulturális és Természeti Örökségének listájára, és ezzel felhívta a világ figyelmét hazánk páratlan természeti szépségeire!

De a november nemcsak a művészetben, a tudományban is újat hozott:

Tudtad, hogy 514 éve 1503 novemberében Kolumbusz Kristóf felfedezte Panamát, melyet akkor Portobellónak nevezett el?

A november a kozmetikai iparban is szerencsés hónap, számos innováció látott napvilágot ebben a téli hónapban:

Johann Maria Farina német illatszergyártó, a kölni víz feltalálója ebben a hónapban alkotta meg az első kölnit, majd 251 éve ebben a hónapban hunyt el.

Természetesen ez a hónap sok sztár születésnapja is.

Scarlett Johansson, A Leány gyöngy fülbevalóval és a Match Point című filmek sztárja november 22-én ünnepli szülinapját, Leonardo DiCaprio pedig november 11-én született! Lássuk, ki született még a Skorpió jegyében? Demi Moore amerikai színésznő és Matthew McConaughey, a jóképű texasi színész is ekkor látta meg a napvilágot.

November a gyertyagyújtásé is, mindenszentek ünnepén mécsest gyújtunk azokért a szeretteinkért, akik már nem lehetnek velünk és egyben hálát adunk a sok jóért, amivel megajándékozott minket az élet! Legyen a te életedben is a november egy különleges hónap, amit megtöltesz olyan dolgokkal, amelyekből később majd csodálatos emlék válik!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • mindent a gluténról! - blog

    Mindent a gluténról!

    Sokan divatdiétának vélik, valójában minden 100. ember gluténérzékenységben szenved, de olyanokról is tudok, akik azért iktatják ki étkezésükből a gabonát, hogy megszüntessenek bizonyos kellemetlen tüneteket és frissebbek, energikusabbak legyenek!

    Megnézem
  • távozz tőlem negativitás! - blog

    Távozz tőlem negativitás!

    Érezted már úgy, hogy megbénítanak a negatív gondolatok? Hogy mennél előre, de a gondolataid visszatartanak attól, hogy szárnyalj?

    Megnézem
  • Élet cukor nélkül - blog

    Élet cukor nélkül

    Van élet a finomított répacukron túl is, édesebb, mint gondolnád!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet