Újabb ország csatlakozik az állatkísérlet-mentességhez
Újabb ország csatlakozik az állatkísérlet-mentességhez

Újabb ország csatlakozik az állatkísérlet-mentességhez



Tudtad, hogy az Európai Unió minden tagállamában tiltott a kozmetikumok kísérleti állatokon tesztelése? Az uniós tagállamokon kívül azonban nem sok országban tudták eddig kiharcolni az állatvédők, hogy a kozmetikai ipar ne kisállatokon – legtöbbször nyuszikon, tengerimalacokon és egyéb rágcsálókon – kísérletezzen.
A világ közel kétszáz országa közül alig 35-ben tiltott jelenleg a kozmetikumok állatokon tesztelése.

Az állatkísérletek során nemcsak azt tesztelik, okoz-e egy termék túlérzékenységi reakciókat, vagy van-e bármilyen káros mellékhatása. Gyakran valamilyen bőrt irritáló szerrel, például a tusfürdőkben és samponokban is megtalálható SLS nevű vegyülettel idézik elő az irritációt, hogy megfigyelhessék, az általuk vizsgált kozmetikai ipari termék hogyan hat a gyulladt, irritált bőrre.

Az állatok jogaiért küzdők és az egyszerű állatbarátok is azért dolgoznak, hogy mindenki megtudja: ez a szenvedés szükségtelen és aránytalan.

Ezért fordítunk mi is kiemelt figyelmet arra, hogy a Mannák alapanyagainak egyikét se teszteljék állatokon, bárhonnan is származik az adott természetes összetevő.
Erőfeszítéseinket az állatkísérletek beszüntetéséért küzdő világszervezet, a Cruelty Free International is elismerte, ezért találhatod meg a Mannákon az ugró nyúl (Leaping bunny) jelzést.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Kettő
    • 2016-04-03 12:27

    Ma van a viz vilag napja! Próbáljunk meg takarékosan bánni!?

    • Kettő
    • 2016-04-03 12:27

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet