Hajkisimító, fésülést könnyítő natúr házi szerek
hajkisimító, fésülést könnyítő natúr házi szerek

Hajkisimító, fésülést könnyítő natúr házi szerek



Vékony szálú a hajad? Minden fésülködés kínszenvedés? Esetleg egy hosszú hajú kislány anyukája vagy, aki nem szeretne vegyszereket permetezni a gyerek hajára, de összefacsarodik a szíved, mert minden reggel sírással indul? Van természetes megoldás!

A természetes, tiszta olajok a legegyszerűbb hajápolók, még a hajszárító forró levegőjével szemben is védenek. Ezek az olajok azonban könnyen elnehezíthetik a hajad. Ezért, ha rám hallgatsz, a szűz kókuszolajat, vagy a jojoba, argán szépségolajat nem a kezeddel kened a hajadra, hanem egy pumpás, szórófejes flakonból permetezed. Ezzel a megoldással még az olajjal is spórolsz!

Ha úgy érzed, a tisztán olajos megoldás nem a Te utad, két receptet is tudok Neked ajánlani.

1. Készítsd össze az alábbiakat:


½ liter dl víz
4 evőkanál mályvagyökér tea
4 evőkanál 5%-os almaecet
1,5 evőkanál jojoba olaj, vagy argánolaj
15 csepp a kedvenc illóolajodból (hajápoláshoz legjobban a levendula, a rozmaring és a teafa illik)

Így készítsd:

A mályvagyökeret és a vizet forrald össze 15-20 percig, majd ugyanennyi ideig hagyd hűlni, és szűrd le. Az ecetet, az olajat és az illóolajat keverd össze egy edényben, majd add hozzá a mályvagyökér főzetet, és az egészet öntsd át egy pumpás flakonba. Egy kiürült virágvizes flakon ezúttal is jó szolgálatot tehet.

2. Ez is egy hasonló recept, de a hajnak fényt adó almaecet helyett aloe vera gélt tartalmaz, és az előbbinél nagyobb mennyiségű illóolajat:

Ezekre lesz szükséged:

2 evőkanál mályvagyökér tea
½ liter víz
2 evőkanál aloe vera gél
20 csepp levendula illóolaj
10 csepp rozmaring illóolaj
Nem kötelező, de hozzáadhatsz egy evőkanál argán, vagy jojoba szépségolajat – még jobb lesz tőle a keveréked!

Így készítsd:

A mályvagyökeret addig főzd a vízben, míg a víz körülbelül fele elforr, ezután szűrd le a teát, és várd meg, ameddig kihűl. Keverd el benne a többi összetevőt, majd töltsd egy pumpás flakonba. Ha épp nem használod, tartsd a hűtőszekrényben, ez a mennyiség 1-2 hétre elegendő.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet