Így védheted kézfejed érzékeny bőrét
Így védheted kézfejed érzékeny bőrét

Így védheted kézfejed érzékeny bőrét



A kezeid ápolására érdemes figyelmet és időt fordítanod, mert a kézfej bőre is korán öregedhet, ha nem óvod. Íme néhány tipp, ami nálam bevált:

  • Mosogatáshoz, takarításhoz, kertészkedéshez mindig vegyél fel gumikesztyűt, és a használata után alaposan moss kezet. Kerüld a vegyszeres, antibakteriális kézmosó szappanokat, és a forró levegőt fújó kézszárítókat.


  • A napfénytől szeplők, májfoltok keletkezhetnek kezeden, ezért is fontos, hogy amint lekerül rólad a kesztyű, fényvédőt is tartalmazó krémmel kend be ezt a bőrfelületet is minden alkalommal, mielőtt kilépsz az ajtón.

  • A körömágy érzékeny bőrére és a körmeidre ne sajnáld az argánolajat, meghálálja a törődést.

  • A körmeid egészsége érdekében illóolajokat is bevethetsz. Ha gombásodás jeleit véled felfedezni körmeiden, készíts az alábbi olajokból ecsetelőt, hogy megelőzd a fertőzést: 

                 - 5 csepp teafa illóolaj
                 - 1 csepp fahéj illóolaj
                 - 2 csepp levendula illóolaj
                 - 1 evőkanál ricinusolaj vagy szűz kókuszolaj

  • Egy használaton kívüli szempillaspirál keféjét alapos tisztítás után használhatod a körmeid alá szorult piszok gyors és kíméletes eltüntetésére.


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet