Ezért nehéz megszabadulnod a bőrpírtól
ezért nehéz megszabadulnod a bőrpírtól

Ezért nehéz megszabadulnod a bőrpírtól



Hiába próbálkozol bármivel, bőröd érzékeny, viszket, kipirult, érdes tapintású? Az arcon jelentkező értágulatok a harmincas éveikben járó, jellemzően világos bőrű nőknél jelentkeznek először. Elsősorban hormonális változások, forró, vagy alkoholtartalmú ételek-italok válthatják ki a tüneteket.

Mit tehetsz ez ellen a megelőzésen túl?

1. Habzó, vegyszeres kozmetikumok? Felejtsd el őket örökre!

Azt javaslom, hogy ha száraz, könnyen kipirosodó, minden környezeti hatásra érzékenyen reagáló a bőröd, kerüld azokat a kozmetikumokat, melyek címkéin a Sodium Laureth Sulfate (rövidítve SLS-ként is szoktak hivatkozni rá), Sodium Lauryl Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate neveket találod az összetevők között.

Ezek megtalálhatóak szinte minden folyékony arclemosóban, tusfürdőben, samponban és mosogatószerben, ráadásul meglehetősen nagy mennyiségben. Gyakran a víz után ezekből kerül a legtöbb a flakonokba a címkéken olvasható alapanyagok felsorolása szerint. Az SLS-eknek köszönhetően szépen és látványosan habzanak az arclemosók, tusfürdők, de előfordulhat, hogy irritálják a bőröd.

2. Ne nyúzd a bőröd!

Az alkoholtartalmú lemosók, tonikok szükségtelenül kiszáríthatják a bőrt. Ha érzékeny a bőröd, árthat neki a túl gyakori, vagy túl durva bőrradírozás is. Próbálj ki minél kíméletesebb és természetesebb radírozási módszereket! Ne radírozd bőröd zuhanyzás, vagy fürdő után, amikor a gőztől felpuhult a bőr, és persze a környezetszennyező mikrogyöngyök helyett is találhatsz Neked megfelelő, natúr megoldást.

3. Óvatosan a napozással!

Néhány bőrproblémán valóban segíthet a napfény, másokon, mint például a rozaceán, kifejezetten ront a napozás. Még a legjobb napkrém mellett is csak óvatosan merészkedj a napra, ha ilyen problémád van!

Azt tanácsolom, válassz gyengéd és természetes, megfelelő szakértelemmel, növényi olajokból készített kozmetikumokat, amiket nem teszteltek állatokon. Így nemcsak a saját bőröddel lehetsz kíméletes, de más élőlények élőhelyét és életét is védelmezed.

Sok-sok Mannázó, megszabadulva ezektől a vegyszerektől, egyszersmind a bőrproblémáinak is búcsút inthetett!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Mária
    • 2016-03-22 09:27

    Kedves Manna!
    Kb. két hónapja az orrom kipirosodott! A bőrgyógyász azt monda, hogy értágulat. Adott rá kenőcsöt, de nem használ. Kérlek segíts, hogy nincs-e olyan termék, ami erre jó lenne!

    • Mária
    • 2016-03-22 09:27
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2016-03-31 12:17

      Kedves Mária, érdemes olyan ápolószereket választani, amelyek nem irritálják a bőrt, pl. arctisztításra az Extra szűz olívaolaj szappant, kiegészítésként pedig a bőr megnyugtatására a shea vajat (ha szükséges). Sajnos véglegesen elmulasztani ezek a termékek sem fogják a problémát.

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2016-03-31 12:17

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet