Így takarékoskodj a vízzel!
Így takarékoskodj a vízzel!

Így takarékoskodj a vízzel!




Nem nehéz belátni, hogy nem sok értelme van ivóvízzel lehúzni a vécét, erre a célra az esővíz, vagy a tisztított fürdővíz is tökéletesen alkalmas. A tisztított, szűrt esővíz a szobanövények és a kertek locsolására is okos megoldást jelent.


Egy átlagos háztartás harmadával csökkenthetné a vízfogyasztását azzal, ha a mosdó és a zuhanyzó lefolyójába zúdított szennyvíz egy tisztító berendezésen átfolyatva a vécétartályba kerülne.


Szerencsére egyre többen spórolnak tudatosan az ivóvízzel: a csapra, zuhanyra szerelhető víztakarékosságot segítő szerkezetek, a heti egy nap húsmentes táplálkozás, és az esővízgyűjtés is egyre népszerűbb.

A vízzel való spórolás nemcsak a Te pénztárcádnak kedvez. Az emberiség egyre népesebb, azonban a Föld ivóvíztartalékai végesek. Tudósok szerint az ivóvízhiány egyre komolyabb fenyegetést jelent, és 2050-re az emberiség akár 40 százaléka él majd tiszta ivóvíz vagy aszály sújtotta területeken.


És hogy mit tehetsz Te?


Itt írtam Neked arról, hogyan takarékoskodhatsz Te is jobban az ivóvízzel, így csökkentve a háztartásod ökológiai lábnyomát.

Sokat tehetsz a takarékos vízfelhasználásért azzal is, ha

  • kevesebb palackos üdítőt vásárolsz,
  • fürdés helyett a zuhanyzást választod,
  • fogmosás, mosogatás idején nem folyatod feleslegesen a csapot,
  • a csöpögő csapot mihamarabb megjavíttatod.
Egy kevés odafigyeléssel nemcsak a kiadásaidat, de az ökológiai lábnyomodat is csökkentheted!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet