Új év, új elhatározások!
Új év, új elhatározások!

Új év, új elhatározások!



Te is minden évben megfogadod, hogy januártól jobban ügyelsz az egészségedre, de néhány nap után megunod, és minden megy szinte ugyanúgy tovább, mint ahogy előző évben?

Ha igen, a mai blogbejegyzésem Neked szól! :)

Az újévi terveket könnyen keresztülhúzhatja néhány apróság is, ami kizökkent, és utána már nagyon nehéz visszatérned a bevezetett új rutinokhoz. Elegendő egy pár napos betegség, egy megterhelőbb hét a munkában, és máris könnyen azon kaphatod magad, hogy ugyanúgy csinálsz mindent, mint azelőtt.

Így alakíthatsz ki új szokásokat:

Nem nehéz; szakértők szerint elegendő rá 4 hét, hogy a régi, berögződött szokásaid helyett hozzászokj az újakhoz. Négy hét nem is olyan sok, bár ha túl nehéz kihívást választottál, végeláthatatlanul hosszúnak is tűnhet.

A jó hír az, hogy az apróbb változásokhoz elegendő alig három nap, és ha ügyes vagy, máris a napi rutinod részévé tetted azt, hogy reggel nyújtózkodsz, nyújtasz egy kicsit, vagy iszol egy pohár vizet közvetlenül felkelés után.


Hogy mi a titok?


A legfontosabb, hogy tudd, mi visz félre: egy kihagyott étkezés után túleszed magad? Vagy hozzá sem kezdesz a betervezett reggeli tornához, vagy esti futáshoz, mert túl fáradt vagy? Nincs türelmed azon gondolkodni, mit viszel magaddal másnap ebédre? Fáraszt és untat a boltba járás, hogy mindig friss étel legyen otthon?
Ha ezeket végiggondolod, tudatosítod magadban és kitalálod, milyen megelőző rutinokat, jó szokásokat iktathatsz be, máris sokat tettél azért, hogy a vállalásod sikeres legyen.

Ez épp olyan, mint a diétázóknak ajánlott pohár víz minden étkezés előtt: segít, hogy odafigyelj az érzéseidre, és időt ad arra, hogy az elhamarkodott döntések helyett kitarthass a céljaid mellett.

Sok sikert és kitartást kíván:

Varga-Darabos Andrea
Szappantündér

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet