Ki kell mozdulnod, de azonnal?
ki kell mozdulnod, de azonnal?

Ki kell mozdulnod, de azonnal?



Már napok óta otthon vagy, legfeljebb csak az egyik fűtött lakásból egy másikba érkezel? Úgy érzed, már nem bírsz több finomságot enni, akárhogyan is kínálgatják, és már nagyon eleged van az állandó lámpafényből?

Ha nem szoktál sportolni, akkor azt javaslom, ne most kezdd el, mert valószínűleg túl megterhelő lenne a számodra. Várj vele néhány napot, és készülj fel a szokásosnál nagyobb testi erőkifejtésre. Fogyassz kevesebb húst, tejterméket, könnyebb ételeket, és több folyadékot víz, teák, vagy akár leves formájában.
Annyit viszont mindenképp érdemes megtenned, hogy kihasználod ezt a nyugalmas időszakot: tegyél hosszú sétákat a friss levegőn, akár naponta kétszer is, és meglátod, már ennyi testmozgás is rengeteget javít a hangulatodon és a közérzeteden.

Remélem, azt mondanom sem kell, hogy a bőröd védelmében is öltözz fel jó melegen: sapka, sál, kesztyű ilyenkor kötelező. Ha száraz vagy érzékeny a bőröd fontos, hogy ne izzadj meg a vastag ruharéteg alatt, Neked erre is ügyelned kell. Az arcod és a kezed érzékeny bőrére indulás előtt simíts sheavajat vagy tápláló szépségolajat, hogy megvédje a kiszáradástól. Hazaérve, ha kicsit át is fáztál, csak langyos vízzel moss kezet, mert a túl forró víz ilyenkor sem tesz jót a bőrödnek.

Ha szaunázni mennél, hogy kiizzadd magadból a mérgeket, ajánlom, előző nap este már csak könnyű, lehetőleg húsmentes vacsorát fogyassz, és kezdj el odafigyelni arra, hogy elegendő folyadék jusson a szervezetedbe, mert ezzel is segíted a tested méregtelenítő folyamatait. Szauna utáni zuhanyzáshoz vidd magaddal a kedvenc Manna szappanod és egy palack szénsavmentes vizet, vagy kókuszvizet is, hogy kedvedre kortyolgathasd.

Arról, hogyan érdemes igazán hatékonyan, és a testednek is jólesően szaunázni, és hogy miért érdemes Manna COCO sószappant használnod hozzá itt írtam Neked.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet