Túl sok bejgli csúszott le az ünnepek alatt? – Így lendülj újra formába!
túl sok bejgli csúszott le az ünnepek alatt? – Így lendülj újra formába!

Túl sok bejgli csúszott le az ünnepek alatt? – Így lendülj újra formába!



Az ünnepek alatt nagyon sok a kísértés, a gazdagon terített ünnepi asztal mellett nehéz mértékletesnek maradni. Sokunknak okoz ilyenkor rossz közérzetet a telítettség érzése, nem beszélve arról, hogy a ruháinkba is alig férünk bele. De biztos sokan vannak olyanok is, akiknek ez volt az egyik újévi fogadalmuk: „Lefogyok X kilót!”. Legfőbb ideje tehát egy jó kis méregtelenítő-diétás programnak! ?


Keressünk tehát valami drasztikus fogyókúrás módszert, esetleg koplaljunk, éheztessük magunkat? Netán vásároljunk valami „csodaszert”, amit csak bekapunk, és már olvadnak is le a felszedett kilók?

Semmiképpen!

Miért ne keress egy gyors diétát a neten?

A neten számtalan szupergyors, látványos eredményt ígérő fogyókúrás módszer kering, de ezeket érdemes fenntartásokkal kezelni.

Ugyanis az egyoldalú táplálkozás megterheli a szervezetet, vitamin-, ásványi anyag- és nyomelemhiány alakulhat ki. Különösen a szigorú diéták jelenthetnek gondot, amelyekkel extrém gyorsan lehet lefogyni. Ilyenkor ugyanis a szervezet azt a jelzést kapja, hogy „éhínség van, raktározni kell”, tehát az izmokat is elkezdi lebontani a szervezet, hogy elegendő tápanyaghoz és energiához jusson, valamint minden falatot gondosan elraktároz, az anyagcsere pedig lelassul. Ennek pedig pont az ellentétét szeretnéd, nem igaz?

Akkor hogyan add le a fölös kilókat?

Ha egy szóval akarok válaszolni: fokozatosan!

Fontos, hogy ne vonj meg semmilyen fontos tápanyagot a szervezetedtől, csak a kalóriák számát csökkentsd! Ezért érdemes megnövelni a zöldségek arányát a táplálkozásodban – ezek valóságos tápanyagraktárok, általában alacsony kalóriatartalom mellett. A hizlaló, egészségtelen fogásokat, élelmiszereket fokozatosan cseréld le egészségesebb változatukra.

Például:
  • A fehér kenyér, péksütemény helyett egyél teljes kiőrlésűt.
  • Tejföl helyett használhatsz kefirt.
  • A magas cukortartalmú gyümölcsös joghurt helyett vegyél natúrt, és ízesítsd Te magad: pár szem dióval, mandulával, bogyós gyümölccsel, fahéjjal, vagy bármi mással, amit szeretsz, és ami egészséges.
  • A müzlit is összeállíthatod Te magad – sajnos a készen kaphatókban sokszor rengeteg a cukor. Sokkal jobb, ha az általad választott, szeretett finomságok kerülnek bele: zabpehely, búzapehely, napraforgómag, dió, kesudió, némi aszalt gyümölcs, kókuszreszelék, stb.
  • A levesbetét tészta helyett lehet extra adag zöldség: répa, zeller, petrezselyem – meglátod, így sokkal finomabb!
  • Ha rád jön a nassolhatnék, a csoki helyett nyúlj a gyümölcsökhöz, az olajos magvakhoz!
  • Üdítők, energiaitalok helyett igyál gyógyteákat, ezerféle kapható belőlük, biztosan találsz az ízlésednek megfelelőt. Amúgy is kulcsfontosságú az elegendő folyadék fogyasztása, ez a hidratálás, a normál anyagcsere fenntartása mellett telít is; érdemes étkezések előtt inni egy pohár vizet vagy teát.

A túlterhelt emésztőrendszerrel csodát tesz a mértékletesség és a rendszeresség. Igyekezz mindig ugyanabban az időpontban enni, nyugodt körülmények között, szépen megterítve az asztalt, csak az étkezésre figyelve. Ha ugyanis mással foglalkozol közben, nem tudod kontrollálni, mennyit eszel, és jó eséllyel többet fogsz enni, mint amennyi elég. A lassúság azért fontos, hogy a teltségérzet jelzése idejében megérkezzen az agyadba, sebtében bekapkodott falatok mellett ugyanis később jelzi a gyomrunk, hogy megtelt.

Ha igazán csinos és energikus akarsz lenni, van még egy szuper tippem! Kitalálod, mi az?

Ingyenes diétás csodaszer

Bizony, a sport! A karcsú, feszes alak eléréséhez, a jó forma megtartásához, a szervezet rendszeres méregtelenítéséhez, a stressz levezetéséhez, a jókedvhez és az önbizalomhoz vezető lehető legjobb módszer!

Támogatja diétádat, segít kontrollálni az éhségérzetet, hiszen a mozgás során termelődött endorfintengerben lubickolva biztos nem fogsz a vigasz-csoki után sóvárogni. Keresd meg a Neked való mozgásformát, legyen az a bringázás, túrázás, úszás, spinning, táncos, csoportos órák, vagy akár az egyre elterjedtebb nordic walking; bármi, ami megmozgat és megizzaszt.

Nincs több kifogás, életmódváltás indul! ?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • innovatív hatóanyagok a mannánál – ismered őket? - blog

    Innovatív hatóanyagok a Mannánál – ismered őket?

    A hűséges Mannások tudják: alapelvünk, hogy természetes eredetű, bőrbarát alapanyagokat használunk fel kozmetikumainkban. A természet tálcán kínálja a jobbnál jobb növényi anyagokat, amelyek a bőr egészségéért és selymességéért dolgoznak.

    Megnézem
  • díszítsd a fenyőfát természetesen! - blog

    Díszítsd a fenyőfát természetesen!

    Elkezdődött az advent, lassan minden gondolatunk a karácsony körül forog. Az üzletek dugig vannak karácsonyfadíszekkel, és talán Te is szeretnél új színeket látni a karácsonyfán. De miért is kellene ezért sok pénzt kiadni, amikor természetes anyagokból illatos, hangulatos, gyönyörű díszeket lehet készíteni?

    Megnézem
  • julis mama bejglireceptje - blog

    Julis mama bejglireceptje

    Nincs karácsony bejgli nélkül, egyetértesz? ?Megszokhattad, hogy itt cukormentes, vegán recepteket osztok meg, hiszen a Manna-csapat az egészséges életmód és a vegán táplálkozás elkötelezett híve. A bejgli esetében azonban hajlandó vagyok kivételt tenni. Már csak azért is, mert vendégeink (vagy családtagjaink) nem biztos, hogy vegánok, és lehetséges, hogy inkább hagyományos süteményeket kívánnak az ünnepek idején.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2022-01-04 11:04

    Ez így igaz, hasonlóan járok el kb. 2 hónapja és ha nem is fogytam, de nem került fel több kg.

    • Györgyi
    • 2022-01-04 11:04

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet