Díszítsd a fenyőfát természetesen!
díszítsd a fenyőfát természetesen!

Díszítsd a fenyőfát természetesen!



Elkezdődött az advent, lassan minden gondolatunk a karácsony körül forog.

Az üzletek dugig vannak karácsonyfadíszekkel, és talán Te is szeretnél új színeket látni a karácsonyfán. De miért is kellene ezért sok pénzt kiadni, amikor természetes anyagokból illatos, hangulatos, gyönyörű díszeket lehet készíteni? Szerintem többet adnak az ünnep hangulatához a saját kezűleg készített, ötletes, természetes díszek, mint a csillogó-villogó, drága boltiak. Ráadásul elkészítésük remek alkalmat ad egy jó hangulatú, vidám családi együttlétre is! ?

Nem kell bonyolult alapanyagokra és technikákra gondolni, hagyatkozz egyszerűen a fantáziádra! A természet olyan gyönyörű formákkal és színekkel vesz körül minket, hogy egyszerűen csak fel kell használni mindazt, amit kínál. Íme pár tipp egyszerű, ízléses díszek készítéséhez, továbbgondolni, variálni ér! ?

Narancshéjdíszek

Kezdjük mindjárt a legjobbal, hiszen nemcsak a színe gyönyörű, hanem csodálatos illatot is fog varázsolni a szobába. Vágj néhány narancsszeletet, szárítsd meg őket, a tetejükön szúrd át őket egy akasztóval, vagy aranyszínű zsineget is köthetsz rájuk. A közepükre erősíthetsz vékony dróttal egy-egy fahéjrudat, vagy akár körben szegfűszegszemeket. Ezt továbbgondolva használhatsz több narancsszeletet is, melyeket egy színes madzagra füzérszerűen fűzöl fel. A narancsszeletek közé rakhatsz egy-egy pattogatott kukoricaszemet, babérlevelet, vagy akár (esetleg kifestett) parafadugó-darabot.

Maradjunk a narancshéjnál! A friss narancshéjakból sütikiszúróval különböző formákat is készíthetsz, majd rövid időre rakd őket a forró sütőbe, hogy kiszáradjanak, utána pedig érdemes pár napig könyvek között préselni őket. A végüket átszúrva színes zsineget köthetsz rájuk, és készen is vannak az újabb díszek. De ha kreatív vagy, Te magad is „szabhatsz” belőlük különböző formákat pl. egy zsilettpenge segítségével.

Diódíszek

A dió szintén klasszikus karácsonyfadísz, egy szép színes madzaggal a fára kötve önmagában is gyönyörű. Azonban lehet belőle figurákat is készíteni, pl. rénszarvast. Vágd ketté a dióhéjat, majd filcből készíts kis agancsokat. Ezeket, valamint az akasztót illeszd a dióhéjakba, majd ragaszd őket össze. Ezután színes gyöngyökből (vagy bogyókból, borsszemekből, borókabogyóból, akár szegfűszegből) elkészítheted a szemeket és az orrot. Már mehet is a fára! ?

A diókat ki is festheted, a kreatív boltokban kapható márványfestékkel gyönyörű mintákat és színeket varázsolhatsz rájuk. Egy kis tálkába önts vizet, majd cseppenként adagold hozzá a kívánt színeket, hogy a víz tetején összefüggő festékréteg képződjön. Egy kis fapálcikával óvatosan kevergesd meg, hogy mintázatok keletkezzenek a festékben. Mártsd bele lassan a diót, hogy a festékréteg teljesen körülvegye. Gyors mozdulattal emeld ki, és akaszd fel száradni.

Faágdísz

Kicsi faágakból, gallyakból szép kis karácsonyfát formázhatsz. Vágd őket különböző méretűre, majd ragaszd őket merőlegesen egy fapálcikára úgy, hogy a különböző méretek által kis karácsonyfaforma keletkezzen. A pálcika tetejére rögzíts madzagot. Ha díszes fácskát szeretnél, akkor tű és cérna segítségével fűzz az ágacskák közti résekbe színes gyöngyöket, vagy kis terméseket, és rögzítsd a cérnát hátul az alján és a tetején.

Üveggömb, természetes díszítéssel

Ha netán van otthon egyszerű üveggömböd, és szeretnéd feldobni, itt is bevetheted a természet adományait. Szedd le a tetejét, majd megszárított pici örökzöld ágakat (borostyán, magyal, fenyő), vagy terméseket (fagyöngy, berkenyebogyó) dugdoshatsz bele egyenként. Akár színes üveggyöngyöket is szórhatsz bele. Tedd vissza a tetejét, majd köss rá akasztót, vagy szép színes masnit.

Ugye, hogy az egyszerű tényleg nagyszerű? Hagyd szárnyalni a fantáziádat! Örömteli, hangulatos készülődést kívánok! ?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • julis mama bejglireceptje - blog

    Julis mama bejglireceptje

    Nincs karácsony bejgli nélkül, egyetértesz? ?Megszokhattad, hogy itt cukormentes, vegán recepteket osztok meg, hiszen a Manna-csapat az egészséges életmód és a vegán táplálkozás elkötelezett híve. A bejgli esetében azonban hajlandó vagyok kivételt tenni. Már csak azért is, mert vendégeink (vagy családtagjaink) nem biztos, hogy vegánok, és lehetséges, hogy inkább hagyományos süteményeket kívánnak az ünnepek idején.

    Megnézem
  • te hogyan várod a karácsonyt? - blog

    Te hogyan várod a karácsonyt?

    Gondolom, Te is készülsz már lélekben a karácsonyra, hiszen hamarosan kezdődik az advent időszaka. Ilyenkor beindul a sürgés-forgás, igyekszünk idejében beszerezni az ajándékokat, előkészíteni a tökéletes ünnepet. De ne feledd, hogy ennek az időszaknak a célja eredetileg a lelki felkészülés, ami éppen ellentétes irányú, hiszen lelkünknek a méltó ünnepléshez inkább befelé fordulásra, elcsendesedésre, lenyugvásra van szüksége.

    Megnézem
  • készítsd fel hajadat a télre! - blog

    Készítsd fel hajadat a télre!

    Nemcsak lelkileg kell felkészülnünk a télre, bőrünket és hajunkat is fel kell rá készítenünk. Hiszen őket is megviseli mindaz, ami a lelkünket: a hideg, csapadékos, szeles időjárás, ráadásul nekik ezek után a lakás fűtött, száraz levegője sem esik olyan jól, mint a lelkünknek... Tuti hajápolási tippeket hoztam Neked!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet