Túl nagy rajtad a nyomás? Ezek az ételek segíthetnek
túl nagy rajtad a nyomás? ezek az ételek segíthetnek

Túl nagy rajtad a nyomás? Ezek az ételek segíthetnek



Furcsának tűnhet, de az evés segít. Az persze nem mindegy, mit eszel: a jól megválasztott élelmiszerek még akkor is segítenek, hogy jobban bírd a terhelést, ha annyira űzött vagy, hogy épp csak bekapsz egy-két falatot.

Így csökkentsd a stresszt

Veled is előfordult már, hogy egész nap alig ettél valamit, aztán este már bármit találtál a konyhában, mind befaltad? Van más megoldás. Ahhoz, hogy türelmesebb, nyugodtabb legyél, hogy jobban tudj a munkára, vagy a tanulásra koncentrálni, rendszeresen kell enned. Az már önmagában nagy előrelépés a kiegyensúlyozottság és az egészséges életmód felé, ha a vércukorszinted nem ingadozik a cukros, vagy finomliszttel készült ételek miatt.

Ha Téged is kínoz a stressz, vagy a tavaszi fáradtság, ezek az ételek igazán hasznosak:

5 étel, amit jobb lesz a kedved:

  • Leveles zöldségek: most van a spenót, a sóska, a salátafélék szezonja, ne hagyd ki a lehetőséget. Ezek a zöldségek rengeteg folsavat tartalmaznak, amelyek bizonyítottan jót tesznek a lelki egészségnek.

  • Pulykahús: Ha pulykahúst eszel, egy másik, elégedettség-érzésért és jókedvért felelős hormon termelését segíted.

  • Élőflórás tejtermékek: Az igazi joghurtban és kefírben olyan probiotikumok találhatóak, amelyek hozzásegítenek az egészséges bélflóra kialakulásához, megtartásához. Talán kevésbé ismert, de tudományos tény, de a bélflóra és az ember immunrendszere, lelki egészsége, de még a bőre állapota között is szoros az összefüggés. Sok kutató szerint egyenesen az emésztésen múlik az egész ember egészsége.

  • Magok és diófélék: nem csak vitaminokban és nyomelekben gazdagok, de maga rágcsálással járó ritmikus szájmozgás is hatásos nyugtató. A legjobb stresszcsökkentő a kesudió és a pisztácia, nassolás helyett inkább ezeket válaszd.

  • Fekete csokoládé: egy-két kocka legalább 70 százalékos kakaótartalmú csokoládé remek antioxidánsokat is tartalmaz, és jókdevre derít. Segít ellazulni, csökkenti a stresszhormonok szintjét a vérben, és hasonló változásokat idéz elő az agyban, mint amikor szerelmes vagy. Hát ezért olyan nehéz abbahagyni…


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet