Tökéletes téli vacsoratippek

tökéletes téli vacsoratippek

Tökéletes téli vacsoratippek:

Három finom, vegán krémleves recept

Ebben az esős, egyre hidegebb késő őszi időjárásban még az átlagosnál is jobban vágyom a finom, forró krémlevesekre. Most mutatok Neked három vegán verziót, ami gyorsan elkészíthetőek, könnyűek – az egész család szeretni fogja őket!


A krémlevesek mindig is szerves részei voltak a mindennapjaimnak. Télen-nyáron készítem őket hidegen-melegen, ha csak lehet, szezonális zöldségekből.

Szerintem nemcsak a finom ízek és az egyszerű, gyors elkészíthetőség miatt érdemes kísérletezni a krémlevesekkel, hanem mert a variációk száma szinte végtelen.

1. Csípős sült paradicsom leves

Nagyon egyszerű, és nagyon finom!

Hozzávalók

1 kg apróbb szemű paradicsom

4 nagy fej lila hagyma

4 gerezd fokhagyma

2 ágacska kakukkfű (ha szárított van otthon, 2 teáskanálnyi)

1 kk apróra vágott rozmaring

1 dl extraszűz olívaolaj

só, bors

kb. 2 ek Tabasco

A sütőt 250 fokra előmelegítem, miközben a paradicsomokat félbevágom, és mindegyikbe beledugok egy-egy fokhagymát. A lilahagymát is négyfelé vágom, és a paradicsomokkal együtt sütőpapíron tepsibe teszem. Meglocsolom az olívaolajjal és rászórom a fűszereket. Nagyjából 20 perc alatt sülnek meg a zöldségek, a színükből ezt könnyű megítélni. Ezután több körben turmixgépbe teszem a zöldségeket, mindig annyi forró vízzel, amennyi épp ellepi. Szeretem szűrőn átpasszírozni, hogy selymesebb állagot kapjon, hozzákeverem a Tabascot is, és máris tálalható.

Forrás: Fűszer és lélek

2. Sült padlizsánkrém leves

Ki mondta, hogy a padlizsánból csak krémet lehet készíteni?

Hozzávalók

1 nagy padlizsán

1 fej lilahagyma,

6 gerezd fokhagyma

2 ek extraszűz olívaolaj

1 ágacska kakukkfű (ha szárított van otthon, egy teáskanálnyi)

1/2 rozmaring

4 csésze zöldségleves alaplé (bio zöldségleves kockát is szoktam használni)

2 paradicsom, vagy egy kisebb hámozott paradicsomkonzerv

Felmelegítem a sütőt 200 fokra. A padlizsánt hosszában négy egyenlő részre vágom, a két végét lenyesem. Sütőpapíron tepsibe rakom a szeleteket a meghámozott, felszeletelt hagymával, a fokhagymákkal és a paradicsommal. Meglocsolom olívaolajjal és rászórom a fűszereket. Nagyjából 30 percig sütöm, amíg a zöldségek el nem színeződnek, ezután, kivéve a sütőből, a padlizsánt kibontom a héjából. Ha nem elég puhák még a zöldségek, egy lábasban, lefedve párolom őket tovább tovább egy kis alaplével. Ha kész, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítek, hozzáadva a maradék alaplevet. Ha szükséges, természetesen sózom, borsozom.

Forrás: Vegan Visitor

3. Lilakáposzta krémleves

Ez egy igazán látványos finomság, azért is szeretem.

Hozzávalók

1 kis fej lilakáposzta

2-3 szem közepes krumpli

1 dl kókusztej

1 ek keményítő

frissen facsart citromlé ízlés szerint

1 késhegynyi gyömbérpor

A káposztát vékony csíkokra szeletelem, 1-1,5 l sós vízben a krumplival együtt puhára főzöm. Mielőtt teljesen megfőne, félreteszek belőle két merőkanálnyi káposztát, ezt használom majd levesbetétnek. Amíg fő a káposzta, a kókusztejben simára keverem a keményítőt, majd folyamatos vékony sugárban a levesbe csorgatom. Hogy jobban elkeveredjen, van, hogy előzetesen a keményítős-kókusztejes keverékhez teszek egy pár merőkanállal a levesből is. Ha a sűrítés kész, forralok még egyet a levesen. Miután levettem a tűzről, citromlével és gyömbérrel ízesítem. tálalásnál a félretett káposztára merem a forró, lila színű finomságot.

Forrás: Magyar Ízek Tárháza

Nektek van kedvenc téli krémleves receptetek?



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • Érd el, amit szeretnél!

    Érd el, amit szeretnél!

    Érd el, amit szeretnél! Kincses tábla, 5 egyszerű lépésben.Tényleg egyszerű módszer, hiszen a lényege, hogy az ember körbeveszi magát azokkal a dolgokkal, amiket szeret, amire vágyik, amit szeretne elérni, ahová elutazna – képekben. Ezzel a módszerrel Te is üzenhetsz a tudatalattidnak, hogy mire koncentráljon, mit jegyezzen meg, milyen irányba menjen, és így Te magad is tisztábban láthass. Álmaid, céljaid látható és kézzelfogható formát öltenek, amivel nap, mint nap szembesülsz – szó szerint szem előtt tartod - így egy komoly lépéssel máris közelebb kerültél céljaid eléréséhez. Van kedved kipróbálni?

    Megnézem
  • görög zita gyerekei megdézsmálhatják pipereszekrénye tartalmát!

    Görög Zita gyerekei megdézsmálhatják pipereszekrénye tartalmát!

    A kétgyermekes anyuka a vegyszermentes kozmetikumokra történő átállásról beszélGörög Zita kétgyermekes, elfoglalt édesanyaként azt vallja, ha valami annyira tiszta, természetben fellelhető anyagokból készül, hogy akár meg is ehetnénk, akkor biztosak lehetünk benne, rátaláltunk a legjobb dologra, amivel a bőrünket ápolhatjuk. Évek óta testvajaink szerelmese, de a Manna sószappanról sem szívesen mondana le.Fotó: Hajdú D.András (origo.hu)

    Megnézem
  • 7 természetes immunerősítő

    7 természetes immunerősítő

    Az én kedvenc természetes immunerősítőim

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet