Érd el, amit szeretnél!

Érd el, amit szeretnél!

Érd el, amit szeretnél!

Kincses tábla, 5 egyszerű lépésben.

Tényleg egyszerű módszer, hiszen a lényege, hogy az ember körbeveszi magát azokkal a dolgokkal, amiket szeret, amire vágyik, amit szeretne elérni, ahová elutazna – képekben. Ezzel a módszerrel Te is üzenhetsz a tudatalattidnak, hogy mire koncentráljon, mit jegyezzen meg, milyen irányba menjen, és így Te magad is tisztábban láthass. Álmaid, céljaid látható és kézzelfogható formát öltenek, amivel nap, mint nap szembesülsz – szó szerint szem előtt tartod - így egy komoly lépéssel máris közelebb kerültél céljaid eléréséhez. Van kedved kipróbálni?


„Szeretném, ha nekem is lenne egy Kincses térképem, hogyan kezdjek hozzá?”

A legelterjedtebb módszer, ha magazinokból, képeslapokból ollózza össze az ember a saját kis vizuális világát, de van, aki lerajzolja, vagy a képek mellett nyilakkal, írásban is megerősíti a vágyait. Én mindenféle kézműves módszert alkalmaztam, de a lényeg a vizualitás, a kép, és az, hogy a Te kezed nyomán nyerje el végleges formáját az összeállítás, hogy Te elégedett legyél vele. És még egy dolog, talán a legfontosabb: érdemes minél konkrétabb célokat megfogalmazni. Legyen az akár egy új állás, utazás, a Nagy Ő, fizetésemelés, álomalak, szép otthon, az első saját autód, vagy bármi. Fedezd fel magadban, hogy mi a pontos célod. Előfordul, hogy ez a része tart legtovább a folyamatnak, nekem sem ment egyszerűen.

Persze a cél is sokféle.

Van, hogy a cél maga az út, azaz szeretnél elindulni egy új irányba, de még Te magad sem tudod, mi az, csak azt érzed: változtatnod kell. Ezért kétféle módszert ajánlok Neked a Kincses térképed elkészítéséhez.

I. Ha pontosan tudod, mit akarsz: rendezd a térképet e köré a téma köré. Szerezz be olyan típusú magazinokat, keress az interneten a célhoz kapcsolódó képeket, jártadban-keltedben, ha észreveszel valamit, ami rá emlékeztet, gyűjtsd be. Nem feltétlenül kell tárgynak lennie a kitűzött és pontosan megfogalmazott célodnak. Ha például a karriereden dolgozol, a számodra az ideális munkakört, munkahelyi légkört szimbolizáló tárgyakról is beszerezhetsz fotókat.

II. Ha érzed, eljött a változás ideje, és keresed az utat hozzá: engedd meg magadnak, hogy szabadon csaponghass. Ami megfog Téged vizuálisan, azt vedd magadhoz. Hagyd, hogy a megérzéseid vezessenek. Ha úgy érzed, tetszik egy kép – még ha látszólag nem is függ össze az útkereséssel – mondj igent rá, biztosan van mondanivalója számodra. Lehet, hogy lassabban haladsz ezzel a módszerrel, de biztos, hogy jó az irány.

Ha megvannak az alapok, máris készen állsz arra, hogy elkészítsd a saját Kincses térképed.

Íme az 5 egyszerű lépés.

1. A nagy halom magazinból, újságból, letöltött képekből válogasd ki, vagy vágd ki azokat, amik kapcsolódnak a céljaidhoz. Bármit, ami szimpatikus, amiről úgy érzed, hozzátesz a vágyaidhoz, amire szívesen nézel rá, napjában akár többször is.

2. Fogj egy parafatáblát, és tűzd fel rá azokat a képeket, amiket kiválogattál. Ösztönösen, lazán. Ez fontos: engedd meg az intuíciódnak, hogy irányítsa ezt a műveletet. Melyik kép melyik sarokba kerül, mi megy a szélére, mi középre, ezt mind Te alakítod. Személyes javaslatom: a tábla közepét hagyd üresen, mindjárt elmondom, miért.

3. Ha úgy érzed, minden kép elfoglalta a táblán a végleges helyét, kezdhetsz ragasztani. Igen, ragasztani, hogy jó alaposan megragadjanak azok a képek a tudatalattidban, minél mélyebben. Ha úgy találod, kell még egy kis szín vagy betű a tökéletes összhatáshoz, ne fogd vissza magad. Színezz, írj, jelölj, amit csak akarsz. Ez az egész Rólad szól, nem kell senkire sem tekintettel lenned.

4. Üresen hagytad a készülő térkép közepét? Ha igen, máris kereshetsz magadról egy fotót. Olyat, amin tetszel magadnak, amiről úgy érzed, kifejez, amire szeretsz ránézni. Helyezd magad az egész kompozíció kellős közepébe.

5. Kész vagy! Illetve majdnem. Már nincs más dolgod, mint a parafatáblát, azaz az így elkészült Kincses térképed egy központi helyre tenni. Valahová, ahol mindennap látod. Ha megtalálta a tökéletes környezetét, vegyél egy nagy levegőt és mosolyogj, mert új útra léptél, ami szerintem szuper érzés.

Indulhat az önmegvalósítás?



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • görög zita gyerekei megdézsmálhatják pipereszekrénye tartalmát!

    Görög Zita gyerekei megdézsmálhatják pipereszekrénye tartalmát!

    A kétgyermekes anyuka a vegyszermentes kozmetikumokra történő átállásról beszélGörög Zita kétgyermekes, elfoglalt édesanyaként azt vallja, ha valami annyira tiszta, természetben fellelhető anyagokból készül, hogy akár meg is ehetnénk, akkor biztosak lehetünk benne, rátaláltunk a legjobb dologra, amivel a bőrünket ápolhatjuk. Évek óta testvajaink szerelmese, de a Manna sószappanról sem szívesen mondana le.Fotó: Hajdú D.András (origo.hu)

    Megnézem
  • 7 természetes immunerősítő

    7 természetes immunerősítő

    Az én kedvenc természetes immunerősítőim

    Megnézem
  • forralt bor, sült gesztenye, jó hangulat, kézműves portékák!

    Forralt bor, sült gesztenye, jó hangulat, kézműves portékák!

    Legnépszerűbb karácsonyi vásárok határon innen és túlMiért szeretem a karácsonyi vásárokat? Azt hiszem a különleges atmoszféra miatt. Szeretem látni, ahogy egyik napról a másikra a városok terei felélednek a novemberi szürkeségből és megtelnek élettel, fényekkel, illatokkal. Igazi varázslat. A jellegzetes fabódék, a karácsonyi izzósorok átfestik a korán sötétedő égboltot, mézeskalács, fahéj fűszerezi az utcák levegőjét.A kézműves csodákról se feledkezzünk meg, hiszen ezeken a piacokon gazdag kínálatot találunk a kézzel készített, szebbnél szebb tárgyakból, finomságokból. Vasárnaponként -ha úgy adódik – fogjuk magunkat ebéd után, és meglátogatjuk azokat a vásárokat, melyeket dicsérnek a baráti körben. Szinte minden város főterén találunk olyan karácsonyi piacot, ahol egy délutánra elmerülhetünk a vásári hangulatban, de ha kicsit messzebb is utaznánk ezért a feltöltődésért, akkor a határon túli marketeket is meglátogathatjuk - nagyjából november közepétől január elejéig- bármelyik hétvégén.  

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Tünde
    • 2014-12-03 09:48

    Én nagyon szeretném ha ez ilyen könnyen tudna sikerülni,de sajnos a tapasztalatom nem ezt mutatja.Nekem is lenne álmom,(már régóta dolgozok rajta),de még idáig nem sikerült az álmom elejét sem elérni.A célom egyedi,de sajnos sok munkát,időt igénylő,így sajnos az országunk átlagszínvonala miatt nem elérhető.Már több éve a szó igazi értelmében dolgozik is rajta.Üdv:Tünde

    • Tünde
    • 2014-12-03 09:48

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet