Tippek a Szappantündértől Neked

tippek a szappantündértől neked

Szilveszter előtti tűzoltás

Holnap itt a Szilveszter. Az ételekkel, italokkal már elkészültél, és már „csak” az maradt hátra, hogy magadból rekord idő alatt királynőt varázsolj. Van néhány gyors szépségtippem, amivel ez sikerülhet!

Gyönyörű, friss bőr

Fontos, hogy egy egyszerű módszerrel segíts a bőrödnek „levetkőzni” a karácsonyi rohanás fáradalmait. Radírozz! 1 evőkanál cukrot keverj el egy kis olíva- vagy mandulaolajjal, és radírozd végig az arcod. Eltávolítod az elhalt hámsejteket, és csodásan üde lesz a bőröd. Ha zsíros a bőrtípusod, cukor helyett válassz inkább sót.

Ne gőzölj be, csak gőzölj!

2 evőkanál kamillát, 1 evőkanál borsmentát és 2 evőkanál levendulavirágot forrázz le 1 liter vízzel, majd egy törölközővel borítsd le a fejed, és 10 percig hagyd, hogy a gőz érje az arcod. Csodásan felpuhul az arcbőröd, a pórusok kitágulnak, a gyógynövények pedig így varázsolják üdévé a bőröd. Ha befejezted a gőzölést, akkor hideg vízzel moss arcot, így összeszűkülnek a pórusok, és szép pirospozsgás lesz a bőröd.

Pattanások ellen

Gondoltad volna, hogy a paradicsom jó a pattanások gyors eltüntetésre? Vágj félbe egy paradicsomot, és célzottan dörzsöld meg vele a pattanásokat! Egy kicsit rajta is hagyhatod a bőrödön. A savas paradicsom kiváló gyulladáscsökkentő. Hasonló jó eredményt érhetsz el az aloe növényből nyert zselével is.

Sötét karikák ellen

Ha lapul néhány jégkocka a fagyasztódban, akkor nyert ügyed van! Két jégkocka segítségével csodákat érhetsz el: körkörösen, lágy mozdulatokkal masszírozd végig a szemeid körüli érzékeny bőrt. Mindezt megcsinálhatod úgy is, hogy jéghideg vízbe mártod az ujjaid, és úgy masszírozod a szemeid körül. A hideg felfrissít, javítja a vérkeringést.

Van még egy tuti tippem a karikák ellen. Ez pedig a kamillatea. Hűtsd le a teát, márts bele két vattapamacsot, és tedd a szemeidre. Pihenj egy kicsit.


Cserepes ajkak ellen

Először is egész nap pótold a folyadékot! Igyál legalább 8 pohár vizet. Ez nagyban segít majd a helyzeten. Az elhalt bőr ledörzsöléséhez használhatsz cukrot. Lágyan masszírozd végig a szád, majd kend be Manna ajakbalzsammal. Csodálatosan hidratáltak lesznek az ajkaid.

Most már csak annyi a feladatod, hogy mosolyogj! Boldog Újévet!

Neked is vannak hasonló tuti tippjeid? Oszd meg velem a blogon!


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • 4 házi gyógymód másnaposságra

    4 házi gyógymód másnaposságra

    Ajándék levesrecept a SzappantündértőlElbúcsúztattad a 2013-as évet? Jól sikerült a szilveszteri buli? Kétségtelen, hogy sokan nem számolnak a következményekkel, sokat esznek és isznak az év utolsó napján. A másnaposság és a rossz gyomor kellemetlen tüneteinek enyhítésére van néhány házi gyógymód, amely segíthet.  

    Megnézem
  • lazító fürdő-receptek neked a szappantündértől

    Lazító fürdő-receptek Neked a Szappantündértől

    Most eljött a Te időd! Tanulj meg pihenni! A karácsonyi hajtástól fáradtabb vagy, mint valaha? Semmi másra nem tudsz gondolni, csak arra, hogy egy kicsit pihenhess, lazíthass? Ne aggódj, segítek. Összegyűjtöttem Neked egy-két lazító fürdő receptet, amelyet otthon magad is könnyen elkészíthetsz.

    Megnézem
  • védd a környezeted!

    Védd a környezeted!

    Kreatív csomagolás-ötletek karácsonyraAjándékozni mindig jó, de főleg karácsonykor. Azonban ilyenkor hajlamosak vagyunk olyan pazarlásra, amire az év többi részében jobban figyelünk. Sokszor kétszer annyi ételt főzünk, mint amennyi elfogy, átgondolatlanul veszünk meg mindent, ami csak az eszünkbe jut, és kétszer annyi csomagolóanyagot használunk, mint szükséges - sajnos ezek zöme a szeméttelepeken köt ki. Mivel tele vannak festékkel, és többnyire klórozott, fehérített papírok, erősen szennyezik környezetünket. Íme néhány környezetkímélő, ötletes csomagolás, amit Te magad is elkészíthetsz. Legyél tudatosan formabontó karácsonykor!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet