Lazító fürdő-receptek Neked a Szappantündértől

lazító fürdő-receptek neked a szappantündértől

Most eljött a Te időd! Tanulj meg pihenni!


A karácsonyi hajtástól fáradtabb vagy, mint valaha? Semmi másra nem tudsz gondolni, csak arra, hogy egy kicsit pihenhess, lazíthass? Ne aggódj, segítek. Összegyűjtöttem Neked egy-két lazító fürdő receptet, amelyet otthon magad is könnyen elkészíthetsz.

Íme néhány gyógynövény, amelyeket használhatsz egy csodás fürdő elkészítéséhez:

Rozmaring

Élénkítő hatású, nagy hasznát veheted nátha, és különböző megfázásos megbetegedések esetén. 

Majoránna

Erős illatú növény, amelyet jól használhatsz gyógynövényes fürdőkben.

Citromfű

Nagyon jó teának is, fürdőben nyugtatóként, fejfájás-csillapítóként használatos, de a depresszió tüneteit is kedvezően befolysolja. Reumás panaszok enyhítésében is segítségedre lehet.

Borsmenta

Kiválóan ellazít és frissít is egyszerre.

Levendula

Nyugtató hatást szokás tulajdonítani a levendulának, a népi gyógyászatban fejfájás és alvászavarok enyhítésére használták. 

Eukaliptusz

Olaját hatóanyagai miatt inhalálásra használhatod, de egy finom fürdőbe keverve is kifejti a hatását. Vigyázz, nagy mennyiségben izgató hatású lehet.

  

Gyógynövényes fürdők

1. Majorannából és rozmaringból nagyon jó lazító fürdőt készíthetsz magadnak. Keverj össze egy-egy evőkanállal mindekét növényből, és tölts meg a keverékkel egy vászonzsákocskát és szorosan kösd be a száját (a mennyiség szárított növényekre vonatkozik, ha frissből készíted, akkor a mennyiség kétszeresével számolj). Ezt a zsákocskát dobd a fürdővizedbe. Segít ellazulni, de mégis frissnek érzed majd magad.

2. Citromfűből és levendulából relaxáló fürdőt varázsolhatsz. Szárított növényekből 1-1 evőkanállal tölts a zsákba. Dobd a vízbe, és végre nyugodj meg! :)

3. Enyhe megfázás esetén levendulából, mentából és majorannából csinálhatsz fürdőt. Minden növényből egy-egy evőkanállal tegyél a zsákocskába, és dobd a fürdővízbe. Felnőtteknek erősítheted a növények hatását 5 csepp eukaliptusz illóolajjal, amit keverj el 1 evőkanál mézben vagy tejben és úgy keverd a fürdővízhez. 20 percnél tovább ne tartózkodj a vízben és utána azonnal bújj ágyba! A hatás nem marad el.

 

Lazító fürdők

1 . Levendulás lazító fürdő

Ez a fürdő maga a tökély! 4-5 evőkanál semleges mézet (pl. akác) melegíts fel egy kicsit, adj hozzá 3 evőkanál szárított levendulavirágot, 1 dl tejszínt, 1 teáskanál édesmandula olajat és 8 csepp levendula olajat. A keveréket add a fürdővizedhez, és szüless újjá!

2. Ylang-ylangos fürdő

Ha még mindig a karácsony nyomását érzed magadon, akkor próbáld ki ezt a fürdőt! 1 bögre kecsketejben keverj el 2 evőkanál olívaolajat és 8-10 csepp ylang-ylang olajat. Öntsd a fürdővízbe, és űzd el a szorongást!

3. Cédrussal és sóval a stressz ellen

Még mindig stresszesnek érzed magad, feszült vagy? Akkor 1 evőkanál jojoba olajban keverj el 5 csepp Cédrus, 5 csepp levendula és 5 csepp geránium illóolajat majd adj hozzá 2 evőkanál tengeri sót. Ezt keverd a fürdővizedbe, és ne gondolj semmire!

4. Gerániumos fürdő

A rohanás nyomot hagy a szépségeden, ami – valljuk be – nem valami jó hír. Készítsd el ezt a fürdőt, ha úgy érzed, nem tudtál kellőképpen kikapcsolódni. 10 csepp gerániumolajat keverj el 1 dl tej és 1 evőkanál méz keverékében. Oldódj fel végre, és hagyd magad mögött a rohanást!

Te szeretsz aromás fürdőt venni? Van valami ellenállhatatlan recepted? Oszd meg velem itt a blogon!


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • védd a környezeted!

    Védd a környezeted!

    Kreatív csomagolás-ötletek karácsonyraAjándékozni mindig jó, de főleg karácsonykor. Azonban ilyenkor hajlamosak vagyunk olyan pazarlásra, amire az év többi részében jobban figyelünk. Sokszor kétszer annyi ételt főzünk, mint amennyi elfogy, átgondolatlanul veszünk meg mindent, ami csak az eszünkbe jut, és kétszer annyi csomagolóanyagot használunk, mint szükséges - sajnos ezek zöme a szeméttelepeken köt ki. Mivel tele vannak festékkel, és többnyire klórozott, fehérített papírok, erősen szennyezik környezetünket. Íme néhány környezetkímélő, ötletes csomagolás, amit Te magad is elkészíthetsz. Legyél tudatosan formabontó karácsonykor!

    Megnézem
  • téli melengető receptek a szappantündértől

    Téli melengető receptek a Szappantündértől

    Finom karácsonyi hangulat, a forralt borA bor bőrre gyakorolt áldásos hatásairól már írtam a blogban (a cikket itt találod). Most mutatok Neked néhány forralt bor receptet, amelyekkel nem a bőröd, hanem a lelked és az érzékeidet tudod kényeztetni. Olvass tovább!

    Megnézem
  • a szappantündértől neked

    A Szappantündértől Neked

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet