Reggelizz úgy, mint egy király

reggelizz úgy, mint egy király

6 szuperétek reggelire

Biztos Te is ismered a mondást: „Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, vacsorázz, mint egy koldus.” Az éppen divatos diéták hol alátámasztják, hol ellentmondanak ennek a kijelentésnek. Van, aki szeret reggelizni, van, aki nem. Te szoktál reggelizni? 

Tudod, melyek azok az étkek, amelyeket kimondottan javasolt reggelire enni?

 

Vegyünk sorra belőlük hatot:

1. Tojás

Sok félreértés kering a tojással kapcsolatban. Egyik nap még ez a lehető legrosszabb étel, amit csak megehetsz, egy hét múlva meg a legjobb, amit csak adhatsz magadnak. De vajon mi az igazság? A tojás jó! Gazdag fehérjeforrás, B12-, D-vitamin és szelén van benne. Az esszenciális aminosavak és antioxidánsok kimeríthetetlen raktára. A koleszterint – a híreszteléssel ellentétben - nem befolyásolja rossz irányba. 

2. Alma

Reggel mindig sietsz, de szeretnél teljes értékű reggelivel indítani? Rágcsálj el egy almát! Gazdag rostokban, C-vitaminban, káliumban és antioxidánsokban. Nem mellesleg jót tesz a bőrnek is.

3. Görög joghurt

Minden natúr joghurt finom, de a görög... az isteni! De hogy miért is jó Neked? Mert kevesebb szénhidrátot tartalmaz, és jóval több fehérjét, mint más natúr joghurtok. Érdekesség, de itt érdemes a magasabb zsírtartalmút választani, mivel ez a típus a telítetlen zsírsavakat nagyobb mennyiségben tartalmazza.

Ugye nem is gondoltad volna?

4. Áfonya

Minden bogyós gyümölcs szuper választás reggelire, de mind közül az áfonya a legeslegjobb! Gazdag antioxidánsokban, rostokban és magas a víztartalma. A benne lévő kalória viszont nagyon alacsony. Az áfonya nemcsak finom, hanem segít a rák megelőzésében is, a memória és a mozgáskoordináció romlását pedig késlelteti. Keverd össze görög joghurttal, és kész is a szuperreggeli!

 

5. Kávé

Igen, szabad kávézni! Az egyik legegészségesebb reggeli ital egy tavaly megjelent tanulmány szerint. Vigyázz! Nem a napi 5-10 kávé az egészséges, hanem az az 1-2 csésze, amit egy-egy étkezés alkalmával megiszol. Egyes kutatások azt mutatják, hogy a kávéfogyasztásnak köszönhetően csökkenthető a 2-es típusú diabétesz, a demencia, a rák egyes formáinak esélye.

 

6. Zabkása

A zab segít a koleszterined normál szinten tartásában, csökkenti a szívbetegség esélyét. Kiváló antioxidáns-forrás, jobb, mint bármelyik zöldség vagy gyümölcs. Ha szeretnéd, hogy a napod valóban tartalmas reggelivel induljon, ami kitart a következő étkezésig, akkor válaszd a zabkását. Felturbózhatod áfonyával, így kétszeresen is tettél a jó reggelért.

Ezt a hat finomságot mixelni is tudod: a görög joghurtot áfonyával vagy almával, az áfonyát zabkásával, a tojást joghurttal. Szóval csak a fantáziád szabhat határokat.

Te mit szoktál reggelizni? Oszd meg velem itt a blogon!
 


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • válassz helyesen, napozz biztonságban

    Válassz helyesen, napozz biztonságban

    Fizikai vagy kémiai fényvédő a megfelelő választás?Már sokszor, sok helyen írtak róla, de mégis minden évben nagyon fontos elmondani, hogy védekezz a Nap káros sugarai ellen. A tudomány mai állása szerint a bőr öregedéséért felelős tényezők közül kiemelkedik a napsugárzás.Megfelelő az a fényvédő, amely a napsugárzás mindkét fajtája (UV-A és UV-B) ellen megvéd. Te vajon helyesen választottál eddig?

    Megnézem
  • te vajon helyesen ápolod a bőröd napozás után?

    Te vajon helyesen ápolod a bőröd napozás után?

    Nyári kisokos 10 pontban napozás utánra a SzappantündértőlTombol a nyár, ami együtt jár a fokozott odafigyeléssel. Figyelned kell az autóvezetésre, arra, hogy mindent időben betegyél a hűtőbe, arra is, hogy igyál elég vizet. De figyelned kell a bőrödre is. Amellett, hogy – nagyon helyesen – védekezel a napsugarak ellen, vajon helyesen ápolod a bőröd a hosszú napfürdőzés után?

    Megnézem
  • a mosolygós szupergyümölcs

    A mosolygós szupergyümölcs

    Cseresznyét mindenkinek!Te is akasztottál gyerekkorodban a füledre páros cseresznyét? Én mindig kerestem két olyat, amit „fülbevalóként” a fülemre tehettem. Ott díszelegtek mosolygósan. Akkor még persze nem voltam tisztában a cseresznye egészségre gyakorolt jótékony hatásaival. Te ismered ezeket?

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Virág
    • 2013-07-25 12:31

    Ha már reggelizésre adom a fejem, akkor - ha nagyon éhes vagyok - tojásrántottát eszem zöldségekkel, egyébként csak gyümölcsöt, vagy gyümölccsel és bio zabpehellyel felturbózott görög joghurtot. :) Régebben minden nap kávéztam is, de mostanában csak ebéd után kívánom meg.

    • Virág
    • 2013-07-25 12:31

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet