Te vajon helyesen ápolod a bőröd napozás után?

te vajon helyesen ápolod a bőröd napozás után?

Nyári kisokos 10 pontban napozás utánra a Szappantündértől

Tombol a nyár, ami együtt jár a fokozott odafigyeléssel. Figyelned kell az autóvezetésre, arra, hogy mindent időben betegyél a hűtőbe, arra is, hogy igyál elég vizet. De figyelned kell a bőrödre is. Amellett, hogy – nagyon helyesen – védekezel a napsugarak ellen, vajon helyesen ápolod a bőröd a hosszú napfürdőzés után?

 

A Nap a legfontosabb D-vitamin forrásunk, Te is tudod,ugye? Fokozza a vérképző szervek működését, még az anyagcserét is segíti. Azt is tudod, hogy már nem lehetünk úgy a napon, hogy ne védekezz valahogy. Az UV-sugarak maradandó károsodást is okozhatnak, ha nem vagy elég óvatos.

A 10 legfontosabb napozás utáni tipp

  1. Zuhanyozz le, de ne túl hideg és ne túl meleg vízzel, hogy az esetleges bőrsérülések nehogy még jobban fájjanak. Az olívaolaj nem tartalmaz fényvédőt, de arra az egyik legjobb szer, hogy a fájó, leégett bőrt ápold vele. 

  2. Ha leégtél, akkor kend be a még nedves bőrödet Manna sheavajjal, hogy megelőzd bőröd hegesedését. Így kevésbé fáj majd a napon leégett bőr.

  3. Ne használj törölközőt, vagy ha mégis kell, akkor ne dörzsöld a bőröd, hanem csak itasd fel róla a nedvességet egy puha textíliával.

  4. Vigyáznod kell ajkaid puha bőrére is. Kend be ajakbalzsammal!

  5. Mivel az UV-sugárzás megviseli a hajadat is, mosd meg a hajad napozás után, de ne használj hajszárítót, hanem hagyd megszáradni magától.

  6. Az arcodra is fordíts nagy figyelmet! Mivel ez a tested egyik legérzékenyebb területe, fontos, hogy megfelelő terméket válassz

  7. Igyál még több vizet, hogy belülről is biztosítsd a bőröd megfelelő hidratáltságát!

  8. Ha kismama vagy, akkor fokozottan kell vigyáznod akkor is, ha nem mész a napra. A pocakodra használj kakaóvajat, ez segítheta terhességi csíkok megelőzésében is.

  9. Az arc- vagy testradírozást halaszd inkább későbbre.

  10. Ha ismét napra mész, ne felejtsd el bekenni magad strandkrémmel!

                           *** Ajándék recept ***

                  Bőrnyugtató levendulás napozás utáni spray 

 

Mire lesz szükséged?

  • Egy szórófejes flakonra
  • Tisztított vízre
  • 5-8 csepp levendula illóolajra
  • 2 evőkanál olívaolajra

Hogyan csináld?

A flakont töltsd fel tisztított vízzel kb. a 2/3-áig, cseppentsd bele az illóolajat, és add hozzá az olívaolajat. A keveréket minden használat előtt fel kell rázni. Mielőtt élesben használnád a natúr nyugtató spray-det, végezz bőrpróbát a csuklód belső oldalán.

Megcsinálod? Hogy sikerült? Mondd el itt a blogon!


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • 2013 szülinapi sorsolás nyertesei

    2013 szülinapi sorsolás nyertesei

    Köszönjük, hogy eljöttél a szülinapi bulira, jól érezted magad, ugye? :)Igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy zökkenőmentesen bulizhass a weboldalunkon :), és elnézést kérek, ha lassú volt az oldalunk, vagy a csomagodra picit várnod kellett. Remélem a Mannáid kárpótoltak mindenért :). Ahogy ígértük, kisorsoltuk a 14 értékes ajándékot, íme a nyertesek!

    Megnézem
  • eper és kivi szorbet – nyűgözz le mindenkit az elegáns nyári desszerttel!

    Eper és kivi szorbet – Nyűgözz le mindenkit az elegáns nyári desszerttel!

    Ha minden igaz, végre itt az igazi meleg nyár – ugye Te is vártad nagyon?Ha szereted az epret, akkor minden bizonnyal már szedtél vagy vettél igazi magyar földiepret, és mindenféle finomságot csinálsz belőle.Használd ki még az utolsó darabokat, és ha szeretnéd megadni a módját a nyári estéknek, akkor kreálj most valami mást az eperből, olyat, amitől mindenkinek eláll a lélegzete!

    Megnézem
  • levendulás ajándék júniusra a szappantündértől

    Levendulás ajándék júniusra a Szappantündértől

    Itt a nyár és a jó idővel együtt végre a szebbnél-szebb szandálok is előkerülnek - amihez pedig makulátlan és tökéletesen ápolt lábak dukálnak!Ha nem rajongsz a bolti krémekért, és semmi kedved szintetikus lábápolókat használni, akkor most itt az alkalom, hogy saját készítésű illatos lábradírod legyen, amivel garantáltan szép és ápolt lábakat tehetsz a kirakatba – és szó szerint lábaid előtt hever majd az egész világ!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Zsófia
    • 2014-06-11 08:58

    Sziasztok!Napozáshoz szeretném használni a kakaóvajat, tudtok ehhez tanácsot adni? Hogyan, mikor, hova lehet kenni és hogyan lehet vele napozni?Előre is köszönöm!

    • Zsófia
    • 2014-06-11 08:58
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2014-06-13 21:35

      Szia Zsebibaba,

      A kakaóvajat napozáshoz úgy használd, mint egy naptejet: kend be magad vele napozáskor. :)

      Arra figyelj, hogy viszonylag alacsony a faktorszáma (kb. 5-ös), és ez általában kevés ahhoz, hogy csak ezt használd.

      Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2014-06-13 21:35
  • avatar
    • Katalin
    • 2013-07-03 10:36

    Kedves Szappantündérek!Nagyon tetszett az ajándék recept és pont nemrég rendeltem tőletek levendulazsákot olajjal együtt, úgyhogy gyorsan meg is csináltam!:o)Bár nem volt itthon extraszűz olívaolajam, csak sima olíva,remélem az is jó!A kérdésem az lenne, hogy napozás közben is lehet használni,frissítésre, hűtésre, vagy csak utánna?Természetesen már megrendeltem a Strandkrémet is!;o)Köszönöm!

    • Katalin
    • 2013-07-03 10:36

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet