Eper és kivi szorbet – Nyűgözz le mindenkit az elegáns nyári desszerttel!

eper és kivi szorbet – nyűgözz le mindenkit az elegáns nyári desszerttel!

Ha minden igaz, végre itt az igazi meleg nyár – ugye Te is vártad nagyon?

Ha szereted az epret, akkor minden bizonnyal már szedtél vagy vettél igazi magyar földiepret, és mindenféle finomságot csinálsz belőle.

Használd ki még az utolsó darabokat, és ha szeretnéd megadni a módját a nyári estéknek, akkor kreálj most valami mást az eperből, olyat, amitől mindenkinek eláll a lélegzete!

Van egy különleges, epres szorbet receptem, ami mindig garantált siker – ha Téged is érdekel, olvass tovább!

Mi is az a szorbet?

A szorbet egy igazán különleges desszert, a legelső feljegyzések a török időkből valók. A szorbet (ejtsd: szorbé) lényege, hogy az alapja gyümölcs, tehát egészséges, és a fagyihoz hasonló, jeges édességet kapsz. A különbség annyi, hogy általában nem tejes, hanem víz alapú. Régen italként is fogyasztották, ma már inkább kanalas desszertként gyakori.

Miért jó, ha megcsinálod?

  • Mert gyors

  • Mert előre is meg tudod csinálni, így elég, ha a vendégek érkezésekor kiveszed a hűtőből

  • Mert teljesen natúr és egészséges

  • Mert a zsír-és kalóriatartalma nagyon alacsony

  • Mert nagyon finom!

Mire lesz szükséged a finom jeges finomsághoz?

  • 3 csésze eperre a fagyasztódból – legyen friss és idei, de a szorbet-hoz az kell, hogy jéghideg legyen a gyümölcs

  • 3 hámozott, apróra vágott kivire

  • 2-3 evőkanál kókusztejre

  • mézre, ha szeretnéd édesíteni

Hogyan csináld a finom és különleges epres-kivis szorbet-et?

Először turmixold össze a jeges epret és a kivit, míg jó sűrű állagú masszát nem kapsz. Ezután adj hozzá egy kanálnyit a kókusztejből, és megint jól keverd össze. Turmixold tovább, míg a gyümölcs püré állagú nem lesz, és öntsd bele az összes tejet. Ha minden jól ment, akkor egy sima, egyenletes és finom masszát kapsz. Kóstold meg, és ha édesebb ízre vágysz, akkor tegyél bele egy kis mézet ízés szerint.

Addig tálald, amíg nem kezd el olvadni – a szorbet ugyanis akkor a legjobb, ha még jeges.

Kipróbáltad? Hogy ízlett?


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Viltoria
    • 2013-08-28 14:07

    Ha kivi helyett banant teszunk bele ,akkor mennyi banas lesz hozza szukseges ?

    • Viltoria
    • 2013-08-28 14:07
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2013-08-31 23:40

      Kb. ugyanannyi (ha szereted édesebben), vagy talán valamivel kevesebb.

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2013-08-31 23:40
  • avatar
    • Éva
    • 2013-06-20 13:29

    Sziasztok !Tetszik ez a gyors finomság . Ki is fogom próbálni, de végül mennyi kókusztej is kell bele? ("és öntsd bele az összes tejet")Lehet ugye másból is csinálni pl. banánból vagy cseresznyéből ?köszönöm

    • Éva
    • 2013-06-20 13:29
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2013-06-21 12:56

      Szia Mimi07,

      Összesen kb. 2-3 evőkanálnyi kell bele (apránként adagolva), és természetesen más gyümölcsből is készítheted.

      Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2013-06-21 12:56

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet