Epres szépségtrükkök – 7 ajándék tipp a Szappantündértől

epres szépségtrükkök – 7 ajándék tipp a szappantündértől

Neked is örökzöld kedvenced az eper?

Valahogy benne van a nyár egyetlen gyümölcsben: friss, ragyogóan színes, illatos, édes, kirobbanó energiája van, és persze nagyon finom.

Te mennyire vagy epermániás?

Csinálhattál már natúr eperlekvárt tavaly, teljesen egészséges módon. Ha van kedved, főzz idén is, mindenki imádni fogja: /blog/natur-eperlekvar-recept

Eperből ezerféle finomságot csinálhatsz, végtelen lehetőségeid vannak. Akkor is tökéletes finomság, ha csak egymagában eszegeted.

Ha pedig szereted a piros gyümölcs sokoldalúságát, akkor élj a temérdek lehetőséggel, és álljon itt 6+1 szuper tipp arra, hogyan tudod az epret az otthoni natúr szépségápolásba is bevonni:

1. Fehérítsd a fogaidat vele: az eper almasavat tartalmaz, és emiatt sokféle felületet megfest. Ezen kívül az almasav néha nem kegyelmez a fogzománcnak – mégsem kell félned, mert ezt a tippet csak havonta egyszer javaslom neked. Keverj össze egy szem epret fél teáskanál szódabikarbónával, és moss fogat a keverékkel pár percig. Hagyd rajta további 5 percre az epres krémet a fogaidon, mosd le alaposan vízzel, ezután pedig moss fogat a szokásos módon, a szokásos fogkrémeddel. Fontos, hogy havi egy alkalomnál többször ne csináld az epres fogfehérítést, mert a fogzománcodnak nem tesz jót a gyakori használat.

2. Gyors epres arcradír: egyszerűen csak vágj félbe egy szem epret, és finoman dörzsöld be vele az arcodat. Hagyd rajta néhány percig, majd alaposan mosd le. Simább, bársonyosabb, fiatalosabb bőr lesz a jutalmad!

3. Nyugtató szemkörnyék ápoló: ha kialvatlan vagy, és karikás a szemed, csak tegyél rá pár szelet epret. Feküdj le, és pihenj 10 percig csukott szemmel, majd vedd le a gyümölcsszeleteket, és hidratáld a szemkörnyékedet.

4. Arcmaszk zsíros bőrre: Keverj össze azonos mennyiségű epret natúr joghurttal, és a masszát kend az arcodra finom mozdulatokkal. Hagyd rajta 10 percig, majd mosd le. Érezhetően kevésbé lesz fénylő és zsíros a bőröd.

5. Epres lábradír: segít az elhalt hámsejteket eltávolítani a lábadról, és friss, ápolt lesz a bőröd a nyári szandálokban. 8 szem epret keverj össze 2 evőkanál olívaolajjal, és adj hozzá egy teáskanálnyi sót. Alaposan masszírozd be a lábfejedbe, majd mosd le langyos vízzel.

6. Epres hajkondicionáló: ha fényes és selymes hajra vágysz, próbáld ki ezt: 8 szem eperhez adj 1 evőkanálnyi majonézt, és masszírozd be a nedves hajba. Tegyél törülközőt a hajadra, és hagyd rajta a keveréket 15-20 percig, vagy még tovább. Ezután mosd meg a hajad a szokásos módon.

7. Arcmaszk a ragyogó bőrért: ez tulajdonképpen a zsíros bőrre ajánlott maszk továbbfejlesztése. 2-3 szem eperhez adj hozzá 2 evőkanálnyi joghurtot, és és 2 evőkanál mézet. Hagyd a bőrödön 20 percig, majd meleg vízzel mosd le. Figyeld, hogy ne legyen túl lágy a massza, ezért apránként add hozzá a joghurtot és a mézet.

Tetszenek az ajándék receptek? Te melyikkel kezded?

Meséld el tapasztalataidat itt a blogon!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • boldogító igen zöldben – mik az ökotudatos esküvő kellékei?

    Boldogító igen zöldben – mik az ökotudatos esküvő kellékei?

    Neked mit jelent az álomesküvő? Fehér ruhát, sok-sok virágot, nagy éljenző tömeget? Ne aggódj, ezt senki sem akarja elvenni tőled. Viszont van sok olyan kis részlet, amire érdemes esküvőszervezéskor tudatosan odafigyelni, és rögtön környzettudatos esküvőd lehet.

    Megnézem
  • szülinap, ami rólad szól!

    Szülinap, ami Rólad szól!

      Összesen 12+1 fantasztikus nyeremény, nyerd meg Te az egyiket! Három évesek lettünk, de valójában Te vagy az ünnepelt!

    Megnézem
  • szülinapi buli 2013

    Szülinapi buli 2013

    Három éves a Manna, de valójában Te vagy az ünnepelt! Mielőtt megmagyaráznám, hogy miért is vagy Te az ünnepelt, szeretném hogy tudd: az elmúlt évben valami egészen különleges dolog történt. Várj, elmesélem! De ehhez vissza kell mennünk az időben pár évet, a konyhámba. Ott kezdődött minden.A Mannaszappan története a gyermekem egészségéért vívott magányos küzdelemmel kezdődött – még most is elszorul a torkom, amikor ezekre az időkre gondolok.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Kcsenge
    • 2013-06-12 06:43

    Kipróbáltam az egyest és a hatost:)

    • Kcsenge
    • 2013-06-12 06:43

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet