Bevált megoldások otthon, egyszerűen
bevált megoldások otthon, egyszerűen

Bevált megoldások otthon, egyszerűen



Van olyan nő, aki ne vágyna szép, rózsaszín vagy piros pozsgás ajkakra? Hogy tökéletesítsük mosolyunk, alkalmanként az ápolón túl egy kis színt is felviszünk, mi több az újra reneszánszukat élő rúzsokat is sok fiatal nő viseli. Ha szeretnéd tudni, hogyan festhet smink nélkül is elbűvölően az ajkad, elárulom, mit érdemes kipróbálnod. Érdekel néhány egyszerű fogás, amivel visszanyerheted mosolyod természetes szépségét?


1.tipp

Balzsamozz és vajazz!

Tekintve, hogy az ajkainkat fedő vékony bőr faggyút is tartalmaz, nagyon lényeges, hogy az időjárási körülményeknek megfelelően zsírozzuk és hidratáljuk. Ha szép, rózsaszínbe hajló színt szeretnél viszont látni a tükörben, a hideg, a pára, a száraz levegő és túlzott napsütés ellen is meg kell óvnod  valamilyen természetes alapanyagú ajakbalzsammal. Esténként csipetnyi kókuszvajjal is bekenheted, meglátod nagyon jól fog reagálni, simább és selymesebb lesz. Még jobb, ha ezt úgy teszed, hogy előtte a fogkefe sörtéivel átmasszíroztad és eltávolítottad az elhalt hámsejteket.

 

2. tipp

Színezz  gránátalmamaggal!

Törj össze, darálj meg néhány gránátalmamagot, keverd össze kevés tejszínnel (főzőtejszín) és használd ezt a krémet rendszeresen. Néhány alkalom után tapasztalni fogod, hogy teltebbek, élénkebb színűek, egészségesebb lesznek az ajkaid.

 

3. tipp

Világosíts uborkával vagy citrommal!

Vágj le egy karika citromot és cukrozd meg, és minden nap dörzsöld át vele az ajkaid. A cukor szemcséi eltávolítják az elöregedett bőr darabkákat, a citrom leve pedig sokkal világosabbá, rózsásabbá varázsolja az esetlegesen már sötétebb tónusú, fényét vesztett bőrt. Uborka szeleteket is tehetsz a szádra, feküdj hanyatt és hagyj időt, hogy annyit szívjon be, amennyire szükséges van.

 

4. tipp

Masszírozz Édesmandula olajjal!

Kis olajat, cukrot és mézet dolgozz össze, és ezzel a finomsággal masszírozd át ajkaid. Ha nincs otthon mandula olajad, bármilyen szépségolaj, vagy akár olíva olajjal is elkészítheted, lényeg, hogy vitaminokban gazdag olajat válassz, mert ebben rejlik a gyors regenerálódás kulcsa.

 

Mitől sötétedhetnek el ajkaid?

A sötétebb, fakó ajkak hátterében különböző okok állhatnak. Általánosan elmondható, hogy a kor előrehaladtával, és az életmód függvényében változik a rózsásból barnába hajlóvá ajkaink színe. A dohányzás, a gyenge minőségű kozmetikumok felgyorsítják a folyamatot, ugyanúgy, mint ha nem törődünk az általános ápolással, és az időjárás viszontagságait ( UV, szél, pára) védtelenül kell állnia ennek a különösen érzékeny bőrfelületnek. Sokat számít a fiatalos, egészséges formánk megőrzésében, ha minden este eltávolítjuk a sminket, és naponta fogkefével átdörzsöljük ajkainkat. mielőtt az éjszakai tápláló kókuszvajazásra sort kerítünk. Lassan itt az ideje a tavaszi testi-lelki megújulásnak, ez is része lehetne a programodnak. Kedvet kaptál valamelyik praktikához?

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet