Jéghideg kezek, fagyos lábak?

jéghideg kezek, fagyos lábak?

Természetes megoldások hideg végtagokra

Télen szinte általános a hideg kéz és lábfej. Kit jobban, kit kevésbé zavar ez a kellemetlenség, az biztos, hogy van néhány gyors, bárhol használható trükk a végtagok felmelegítésére, érdemes megismerni és alkalmazni ezeket. Persze ennél többet is tehetsz. Ha nyitott vagy valami újszerű élményre, egy speciálisan erre a problémára megoldást nyújtó házi pakolással is próbát tehetsz. 

 

Gyorssegély, ha hidegnek érzed a végtagjaid – mozogj és lélegezz

  • Csinálj karkörzéseket

    Egyszerű és azonnali megoldás a hideg végtagok megsegítésére. Állj fel és rajzolj pár teljes, 360 fokos kört egyenes karral. A könyököd, ujjaid, és a mellkasod is legyen egyenes, így akadálytalanul száguldhat ujjaidba a meleg vér.

  • Vegyél pár mély lélegzetet

    Ha valaha jártál már jógaórán, vagy bármilyen hasonló foglalkozáson, ahol a légzésnek szerep jut, valószínűleg tudod, hogy általában nem elég mélyek a lélegzetvételeink. A légzést azonban lehet tréningezni, sőt elég, ha pár percig odafigyelünk arra, hogy a tüdőkapacitásunkat kihasználva az apró, kapkodó légzésről mélyebb, elnyújtottabb levegővételekre váltsunk. A hatás azonnali, ahogy több és több oxigénhez juttatjuk a szervezetünket, végtagjaink felmelegednek, és életre kelnek.

Amit érdemes megszívlelned – óvatosan az élvezetekkel

  • Fogyassz több Omega-3 zsírsavat

    Az Omega- 3 segíti az egészséges keringést. Egyél avokádót, olívaolajat, halakat, magvakat, ez mind-mind nagyon jót fog tenni nem csak a hideg végtagok ellen, de bőröd és hajad is meghálálja majd a tudatos választásaid.

  • Visszafogottan a csípőssel

    A csípős paprika például kapszaicint tartalmaz, ezért ha ebből fogyasztunk, az étkezést követően rövid időn belül tapasztalhatjuk, hogy hidegek végtagjaink. A kapszaicin olyan megtévesztő üzeneteket juttat el az idegrendszerhez, melynek hatására ez a reakció automatikusan bekövetkezik a szervezetünkben. Ha hajlamosak vagyunk hideg végtagokkal átvészelni a telet, megfontolandó, hogy mennyi csípős paprikát hagyunk meg az étrendünkben.

  • Óvatosan a koffeinnel

    A koffein összeszűkíti az ereket, és felpörgeti a szívet. Ez remekül hangzik, - főleg annak, aki szereti egy finom kávéval éberen tartani magát – viszont ugyanez a folyamat felelős a jeges lábakért és kacsókért is. Lehet, hogy te is sok kávét iszol? Talán tehetnél egy kísérletet arra, hogy visszafogd picit a koffein fogyasztást.

Ha többre vágysz – készíts kényeztető pakolást lábaidnak

Készíthetsz kényeztető, melegítő pakolásokat is a lábad számára. Egyesítsd az élénkítő illóolajok, a vérkeringést serkentő fűszerek és a bőrnyugtató összetevők hatását, ebből a házasításból garantáltan valami jó fog kisülni.

Zabos fűszeres lábmaszk (forrás: WholeLiving.com)

1/2 csésze zabpehely

1/2 teáskanál fahéj

1/2 teáskanál cayenne bors

3 evőkanál meleg víz

1 teáskanál olívaolaj

1 evőkanál méz

8 csepp gyömbér illóolaj

8 csepp narancs illóolaj

Törd porrá mozsárban, vagy géppel a zabot, majd add hozzá a többi összetevőt és kevergesd addig, míg sűrű, homogén masszát nem kapsz. Áztass be forró vízbe két kisebb törölközőt, csavard ki őket és tedd félre. Fogj egy lavórt, vagy valamit, ami felett mindkét lábfejed elfér és kenj fel egy vékony réteget a masszából, úgy, hogy teljesen, bokáig be legyenek borítva. Most kellenek a forró, nedves törölközők, amit az előbb előkészítettünk. Fogd meg őket és alaposan csavard be lábaid.

Ha mindez megvan, dőlj hátra, 10-15 percig nincs más dolgod, csak élvezni ezt a különleges, kényeztető melegséget a lábfejeden. Miután eltelt a szükséges idő, meleg vízzel és törölközővel tisztítsd meg bőröd, és tapasztald meg saját szemeddel, hogy milyen finom, meleg, sőt puha lett! Nem mondom, nekem is meg kellett barátkoznom a gondolattal, hogy a lábamnak pakolást készítsek, de végül kipróbáltam, és őszintén mondhatom, nagyon bevált! Ha te is a fagyos lábúak közé tartozol, neked is melegen ajánlom, tégy egy próbát!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet