Az 5 legfontosabb ok, amiért megéri kakaóvajjal kényeztetni a bőröd

az 5 legfontosabb ok, amiért megéri kakaóvajjal kényeztetni a bőröd

Nem tudok vele betelni, főleg ilyenkor, a téli időszakban. Nem, ez nem igaz, egyik évszakban sem. Túl azon, hogy fantasztikus bőrápoló, rendkívül tartós: egy kevés is elég belőle ahhoz, hogy az egész napomat feldobja. Volt már velem tengerparton, kánikulában, de ilyenkor télen talán még jobb érzés, amikor beszippantom a bőrömről áradó csodás, étcsokoládés illatát.


A kakaóvaj szobahőmérsékleten szilárd, 35 °C-on olvad, ezért valóban nem egyszerű mindig kivenni a tégelyből. Nálam a felforrósított kiskanál vált be, vagy ha bekapcsolt hajszárítóval néhány másodpercig körözök a nyitott tégely fölött, máris olvadásnak indul. Nyáron egyszerűen csak kirakom a napra, és a téli, fűtéses időszakra is van egy praktikus ötletem: a tégelyt pár percre a radiátorra téve a kakaóvaj elkezd a szélei felől olvadni. Pár perc után kiveszem a tégelyből a még szilárd vajat, a felolvadt kakaóvajat felhasználom, a kivett vajat pedig csak akkor teszem vissza, ha megszáradt. Így máskor egyből használható: közvetlenül a vajjal kenhetem magam.

Gyakran tartok otthon „kakaóvajas napot”, jellemzően hétvégén, amikor van időm arra, hogy tetőtől-talpig bekenjem magam vele, majd egy jó könyvvel, finom teával a kezemben élvezzem, ahogy bőröm magába szívja ezt az illatos finomságot. Ezután örömmel gyűjtöm be az elismerő megjegyzéseket: „Milyen szép a bőröd”, „Milyen finom illatod van”, „Mitől vagy ennyire kivirulva, egyenesen ragyogsz” - ezt mind a kakaóvajnak köszönhetem.

Hadd osszam meg Veled 5 pontban, mit ad nekem az Organikus Manna kakaóvaj – és miért ajánlom Neked is:

  1. Az egyik legstabilabb, legkoncentráltabb természetes zsírban gazdag növényi vaj, táplálja a bőrt és regenerálja a felszínét

  2. Tele van természetes antioxidánssal, E-vitaminnal, bőröm ezért simábbnak és ragyogóbbnak tűnik

  3. Kiválóan hidratál, jót téve így a bőrszövetekkel

  4. Könnyen és gyorsan beszívódik a bőrbe, nem hagy maga után zsíros érzetet

  5. Elvarázsol a belőle áradó tiszta, étcsokoládés illat, ha fogyókúrázol, ezt akkor is bátran magadra kenheted, bőrön keresztül nem hizlal :)

Nemcsak közvetlenül a bőrre kenve ajánlom Neked az Organikus kakaóvajat, a fürdővizedbe is tehetsz belőle egy diónyi mennyiséget: igazi lazító, illatos, krémes fürdőt kapsz.

Olyannyira nem tudok betelni a kakaóvajjal, hogy mindig újabb ihletet ad. Az organikus, tégelyes változat és a tartósan alacsony árú kiszerelés mellett már készítettem belőle a mindennapos arcmosáshoz, fürdéshez alkalmas bodzabogyós bőrradírozó, 100%-ban tiszta szappant, de a tápláló, kókusz-csokis illatú, fantasztikus habkrémben is nyomára bukkanhatsz.

Hogy milyen Mannákba fogom még becsempészni, az az én titkom, de biztos, hogy a sor nem áll meg itt – Te kipróbáltad már?



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet