Mindig ugyanott jelennek meg a pattanások az arcodon?
mindig ugyanott jelennek meg a pattanások az arcodon?

Mindig ugyanott jelennek meg a pattanások az arcodon?



Aknétól szenvedsz, de nem tudod, mik okozzák a problémád? Ha feltérképezed, hol, mikor és milyen típusú pattanások jelennek meg az arcodon, máris közelebb kerülsz a megoldáshoz!

Lássuk az öt leggyakoribb problémás területet!


Pattanások a homlokodon, a halántékodnál

A hajvonaladhoz közel megjelenő pattanásoknak több oka is lehet:

  • könnyen lehet, hogy valamilyen hajformázó szer okozza,
  • valamelyik kozmetikumod, esetleg az alapozód az, ami eltömíti a pórusaidat,
  • a nem elég alaposan eltávolított smink, arcápoló, vagy arcmaszk maradéka is okozhat pattanásokat,
  • ha rendszeresen sportolsz, vagy nyári meleg van, akkor lehetséges, hogy a nem elég tiszta törülköző, a későn vagy nem megfelelő kozmetikumokkal lemosott izzadság lehet felelős ezekért a bőrhibákért.

Pattanások az orcáidon

Ezekről valószínűleg a cukor és a tej tehet. Érdemes megpróbálnod radikálisan lecsökkenteni ezeket az étrendedben, és ha jelentősen javul a problémád, máris kiderült, mire kellene jobban odafigyelj a bőröd szépsége érdekében.

Ha azonban csak az egyik oldalt jelentkezik a probléma, gondold végig, mivel érintkezik nagyon gyakran az a fele az arcodnak: a telefonod, vagy egy rossz szokás is állhat a hátterében.


Pattanások az álladon, a szád körül

A leggyakrabban a hormonokat tesszük felelőssé ezekért a bőrhibákért, azonban nem feltétlenül csak ezek okozhatják. A menstruáció előtt bő egy héttel megjelenő mély, gyulladt göbökért valóban a hormonjaidat okolhatod, ezek megelőzésére sokat nem tehetsz.

Azonban a szád körül előbukkanó apró, fehér tetejű kis pattanásokról jó, ha tudod: ezeket jó eséllyel a sótól és mindenféle adalékanyagoktól hemzsegő ételek okozhatták.


Pattanások a homlokodon

Ezek a bőrhibák is jelezhetnek emésztési problémát, de sokaknál elég hozzá önmagában a stressz, az alváshiány is, hogy a szervezeted jelezze: valami nem jól megy mostanában.

Pattanások, mitesszerek az arcod T-vonalában

A homlokodon, az orrodon és az álladon is megjelenő eltömődött pórusokat, pattanásokat leggyakrabban a nem jól megválasztott kozmetikumok és sminkszerek okozzák. Ha neked is kombinált a bőröd, figyelned kell arra, hogy a kozmetikumaid gyengéden tisztítsanak, ne szárítsák a bőrödet, és arra is érdemes nagyobb figyelmet fordítanod, hogy ha sminkelsz, mindig kifogástalanul tiszta eszközöket használj.

Ha már sejted, mik okozhatják a pattanásaidat, sokat segíthet az is, ha kíméletesebb, gyengédebb, vegyszermentes kozmetikumokkal ápolod a bőröd.
Tudd meg, milyen a bőrtípusod és válassz hozzá illő Mannákat, a pattanásokra közvetlenül pedig alkoholos szerek helyett a 100%-ban természetes, hígítatlan Manna teafa illóolajat ajánlom neked.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet