Natúr hajápolás télen
natúr hajápolás télen

Natúr hajápolás télen



A száraz szobalevegő, a hetek-hónapok óta tartó dermesztő hideg a hajszálaidat is megviseli. Sokan küzdenek ilyentájt fejviszketéssel, korpásodással a gyakori hajmosás és hajszárítás miatt. A könnyen zsírosodó hajúak is alig várják már az enyhe időt, mert a sapkaviselés miatt kész küzdelem rendben tartani a frizurájukat.

Mit tehetsz, hogy hajad újra erős és egészségtől fénylő legyen a tövétől a hajvégekig?


Ha hajbalzsamokkal, hajpakolásokkal próbálkozol, akkor már a boltban láthatod, hogy ezek a termékek szinte mind tele vannak szintetikus összetevőkkel és vegyszerekkel.

Ezek helyett is találsz natúr megoldásokat.

A még mindig hosszú téli esték egyikén érdemes egy próbát tenned a természetes, natúr hajpakolásokkal. Egy-két összetevőből állnak csupán, mégis kíméletesen ápolják a fejbőrödet és a hajszálaidat is.


Először is válassz bázisolajat: nézz körül a Manna szépségolajok között, választhatod az argán, a jojoba, vagy az édesmandula szépségolajok bármelyikét. Ha épp egyik sincs otthon, az organikus szűz kókuszolaj is jó választás, de végső soron a tiszta, jó minőségű, hidegen sajtolt olívaolajjal is tehetsz egy próbát.

Keverj a – hajad sűrűségétől és hosszától függően – egy-két evőkanálnyi bázisolajhoz 2-3 cseppet a kedvenc, hígítatlan Manna illóolajodból.

Hogy melyiket válaszd?

Így csináld:

Egy fűtőtesten melegíts fel egy kisméretű törülközőt, amelybe majd belecsavarhatod a hajad. Ezután száraz hajadba masszírozd bele az olajokat, és ne feledkezz meg a fejbőrödről sem. Majd tekerd a hajadra a törülközőt, és a hajpakolást 20-25 perc után mosd le. Használhatsz ehhez natúr hajmosó szappant, mint például az Egészséges tincsek szappan. Végül egy langyos, enyhén citromos, almaecetes, vagy kamillafőzetes öblítés következik, hogy a hajad puha, fényes legyen és száradás után se nehezüljön el az olajoktól.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet