Minden bajra gyógyteát!
minden bajra gyógyteát!

Minden bajra gyógyteát!



Amikor beüt a fájdalom, ne a gyógyszeres doboz után nyúlj, fantasztikus gyógyteák széles választéka vár, melyek kíméletesen és természetesen segíthetnek a panaszok enyhítésében.

Mindig is azt vallottam, hogy a testi panaszokat komolyan kell venni, hiszen ezek jelzések a szervezeted részéről, hogy felborult az egyensúly és valamit tenni kell. Viszont óva intelek attól, hogy rögtön a legdrasztikusabb megoldásokat válaszd. Sokszor egy kiadós pihenés, egy nagyobb alvás és a megfelelő gyógyteák kúraszerű alkalmazása enyhülést hozhat. Számos gyógynövény áll rendelkezésre, melyekkel igazán rendbe hozhatod egészségedet, ráadásul teljesen természetes úton.

Íme, a kedvenceim: ezekből a gyógynövényekből, ha csak tehetem, mindig tartok otthon.

Fejfájásra - Borsmenta

A borsmenta görcsoldó, fájdalomcsillapító, idegnyugtató és izomlazító hatással bír a benne lévő mentolnak köszönhetően. Jól kombinálható citromfűvel is, ami nyugtató hatását csak fokozza. Enyhébb fejfájás ellen remek megoldás lehet, hiszen amellett, hogy hűsít, felpezsdíti a vérkeringést is. Két evőkanál szárított vagy friss borsmentát áztass frissen forralt vízben 15 percig, majd kortyold el.

Gyomorfájásra - Édesköménymag

A puffadás és a hasgörcsök nagyon kellemetlenek tudnak lenni, főleg, ha közben egész nap ülőmunkát végzel, így még nagyobb nyomás nehezedik a beleidre. Az édesköménymag az édesköményből, a Foeniculum vulgare növényből származik, melyről köztudott, hogy szélhajtó, emésztést elősegítő és gázképződést megelőző tulajdonságokkal rendelkezik. Az édeskömény magjait szódabikarbónával, ánizzsal és kaporral elkeverve kiváló teát készíthetsz. Ezzel a keverékkel még kisgyermekek esetén is hatékonyan kezelheted a puffadást.

Hányingerre – Gyömbér

A gyömbér talán a legismertebb természetes gyógymód hányinger ellen. Ha tudod, hogy utazás közben gyakran vagy rosszul, mindig legyen nálad gyömbértea. Rosszullét, émelygés ellen kiváló természetes gyógymód. Hányinger esetén reszelj le két evőkanálnyi gyömbért, majd önts rá forrásban lévő vizet. Tégy hozzá egy kiskanál finomra őrölt fahéjat és koriandert. Keverd össze, hagyd ázni tíz percig, majd fogyaszd a teát melegen. Friss helyett őrölt gyömbért is alkalmazhatsz.

Fáradtságra – Ginzeng

Koffeinmentes, mégis remek élénkítő a ginzeng tea. Kiváló immunerősítő, a gyakori fáradtság és kimerültség ellen igazi csodaszer. Egyben az egyik leghatékonyabb bélfertőtlenítő és méregtelenítő is. A ginzenggyökeret vágd fel 6-10 vékony karikára. Tedd a szeleteket a vízbe, majd lefedve 5 percig pihentesd. Minél tovább hagyod ázni, annál erősebb lesz a főzet. Ha nincs kéznél ginzenggyökér, egy teáskanál ginzengporral is helyettesítheted.

Fontos, hogy a gyógyteákat soha se hosszú távon, inkább alkalmanként, kúraszerűen alkalmazd! Amennyiben krónikus betegségben szenvedsz, kérd ki orvosod véleményét, vagy ha tüneteid nem enyhülnek, mindenképp fordulj orvoshoz.

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2021-12-29 17:25

    Szoktam én is gyömbért és fahéjat tenni a teába, nagyon egészséges. :-)

    • Györgyi
    • 2021-12-29 17:25

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet