A legjobb smoothie receptek reggelire!
a legjobb smoothie receptek reggelire!

A legjobb smoothie receptek reggelire!



Ismered azokat a reggeleket, amikor rohansz, nem vagy még farkaséhes, de tudod, hogy enned kellene valamit, mert szükséged van energiára? A legjobb megoldás a smoothie. Vitaminbomba, tele van rostokkal, ásványi anyagokkal és tápanyagokkal. Csak el kell kortyolnod, és már indulhat is a nap!

A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése. Nagyon fontos, hogy ne üres gyomorral indulj el otthonról, persze egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszel. A nyári hőségben igazi kihívás a reggeli, hiszen ilyenkor nem kívánsz nehéz ételeket, sőt, inkább úgy érzed, hogy nem is ennél, inkább csak innál valamit.

A tökéletes megoldás nem más, mint a smoothie. Ez az angol neve azoknak a csodálatos gyümölcs- és zöldségturmixoknak, amelyekkel megalapozhatod az egész napi energiádat és jókedvedet, a szervezeted pedig hálás lesz érte. Nem kell más hozzá, csupán egy turmixgép, pár szuper gyümölcs és egy kis növényi tej vagy joghurt. A smoothie nagy előnye, hogy hidratál és ellátja a testedet minden tápanyaggal, amire a tökéletes napindításhoz szüksége van.

Íme, pár tuti recept:

Alma-, körte- és barackturmix

Hozzávalók:
(2 nagy pohárnyi adaghoz):
1 darab körte, 1 db alma, 1db őszibarack meghámozva, kimagozva
1,5 dl növényi joghurt
2,5 dl mandulatej
fél vaníliarúd kikapart belseje
2 evőkanál zabkorpa (elhagyható)
3 szem kesudió vagy pisztácia (sózatlan, natúr)

A gyümölcsöket vágd apró darabokra, majd a többi hozzávalóval együtt turmixold össze. Ha hígabb italt szeretnél, akkor tegyél még bele egy kis tejet. Tetejét megszórhatod fahéjjal, vagy szórhatsz bele egy kis müzlit is.

Ananász- és banánturmix

Hozzávalók:
1/4 ananász, 1 db banán
3 dl kókusztej
1 evőkanál kókuszreszelék
kókuszvirágcukor

Ha friss ananászból dolgozol, akkor először pucold meg, majd kockázd fel apró darabokra az egész gyümölcs kb. egynegyedét. A banánt hámozd meg és karikázd fel. A többi összetevővel együtt turmixold össze és már kész is a fenséges, trópusi reggeli koktél!

Kivi- és zöldalmaturmix

Hozzávalók
2 db érett kivi, 1 db zöldalma
1,5 dl zöldtea
2 dl joghurt
fél citrom leve
5 mentalevél

A kivit és zöldalmát pucold meg, majd a hideg zöldteával és a többi összetevővel együtt turmixold össze. Ehhez a turmixhoz jól illenek a zöldségek is, így ha van otthon, nyugodtan dobj a turmixgépbe egy kis spenót- vagy sóskalevelet, vagy akár nyers brokkolifejet is, nagyszerű ízt ad majd turmixodnak.

A tökéletes reggeli rituálé a Mannával lesz teljes! Ahogyan a smoothie táplálja a testedet és felkészíti az előtted álló napra, úgy kényeztetik lelked a Mannáid is, hogy egész nap ragyogj! A smoothie elkortyolása után jöhet a frissítő, Manna szappanos arcmosás hideg vízzel, és a fogmosás fekete fogkrémmel. A rituálé fénypontja a Manna Luxus arcelixír. Simíts 3-4 cseppet arcbőrödre, hidratál és feszesít, mennyei illatáttól pedig azonnal elmosolyodsz. Így lesz tökéletes a reggeled kívül-belül!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Ferencné Katalin
    • 2018-09-23 20:39

    Köszönöm szapantündér! KIprobálom öket mind amit nem ismerek.Nné

    • Ferencné Katalin
    • 2018-09-23 20:39

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet