7 dolog, amit soha ne tegyél az arcbőröddel
7 dolog, amit soha ne tegyél az arcbőröddel

7 dolog, amit soha ne tegyél az arcbőröddel



A szép arc a makulátlanul tiszta, sima és egészségtől tündöklő bőrnél kezdődik. Ezt az érzékeny területet óvnod kell minden drasztikus beavatkozástól. Íme, a 7 „fő bűn”, és a helyettesítő megoldások is!

Az arcbőröd állapota rengeteget elárul egészségedről. Ez az a „felület”, amelyet először vesz észre valaki az arcodon, nem csoda, ha ápolására számtalan házi praktikát és jó tanácsot olvashatsz. Az információtengerben azonban könnyű elveszni. Többször is kapok tőletek arcápolási kérdéseket, ezért gondoltam, összegyűjtöm nektek a 7 legáltalánosabb tévhitet, és azt is elárulom, hogy helyettük milyen praktikákat alkalmazhatsz biztonságosan.

Íme, a 7 „főbűn”:

Ecetes arclemosás

Tudom, hogy rengeteg praktika kering az interneten arról, mi mindent kenhetsz a bőrödre a szépség érdekében, én mégis azt javaslom, hogy bánj nagyon óvatosan a házi praktikákkal. Az ecet például olyan anyag, amelynek nem szabad a bőröddel érintkeznie, mert maró, égető hatású. Gondolj csak bele, az az anyag, ami még a vízkő oldására is alkalmas, milyen hatású lehet a bőr finom szerkezetére? Ecet helyett használj natúr, vegyszer-és pálmaolaj mentes Manna Elefántcsont szappant, mely az érzékeny bőr legjobb barátja, és olyan gyengéd, mint a selyem.

Hámlasztás

Az egyik legveszélyesebb „praktika” az arcbőr hámlasztásával kapcsolatos. Ne használj semmit, ami durva szemcséket tartalmaz, mert felsértheted vele bőröd finom hámrétegét, és a mikro karcolások miatt akár be is gyulladhat, ki is sebesedhet. Helyette próbáld ki a Manna Coco sószappant, mely gyengéden radíroz, miközben a bársonyos kókuszolaj és az organikus sheavaj gondosan ápolja bőröd. Alkalmazd hetente 3-szor a gyönyörű bőrért.

Forró víz

A forró vizes arcmosás nem tesz jót arcbőrödnek, még akkor sem, ha azt olvastad róla, hogy „kinyitja a pórusokat”. Az igaz, hogy az extrém hőmérsékletváltozás javíthatja a vérkeringést, tehát a reggeli váltózuhanyos tusolás nem rossz ötlet, az arcodon azonban ne kísérletezz sem a tűzforró, sem pedig a jéghideg vízzel. A legnagyobb ajándék, amit bőrödnek reggelente nyújthatsz, nem más, mint a langyos vizes, Manna szappanos arcmosás.

Szárítás

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy zsíros, pattanásos bőrükre arcmosás után nem mernek semmit kenni, mert attól tartanak, hogy ettől még zsírosabb lesz. Nos, a zsíros bőrnek nem tesz jót a kiszárítás, ettől állapota csak romlani fog. Javaslom, hogy problémás bőrödre használd a Manna fekete különlegességét, az Ében szappant, mely szénport, és gyengéd, natúr olajokat tartalmaz. Tökéletes választás a fénylő, zsíros bőr ápolására. Ezt követően simíts rá Vulkáni kőzeten szűrt shea vajat, válaszd a teafás változatot, mely jót fog tenni problémás bőrödnek.

Jég

Hűsíteni a bőrt sokféle módon lehet, a jeget azonban messzire kerüld el, ha arcápolásról van szó. Minden praktika, ami jeges pakolásra buzdít, roncsolhatja arcbőrödet, a hámrétegben található parányi erek és apró sejtek ugyanis nem arra lettek „tervezve”, hogy mélyhűtőben tárolt alapanyagokkal érintezzenek hosszú perceken át. Ha hűsítő érzésre vágysz, akkor javaslom, hogy próbáld ki a Manna kámforos szappant, mely frissítő, üdítő hatással lesz bőrödre, a benne található kámfor illóolajnak köszönhetően.

Citrom

A citromot tiltólistára kell tennetek a fürdőszobában, ha arcápolásról van szó. A citromsav erős anyag, mely maró, égető hatású, ha a bőrrel érintkezik, így semmi esetre sem szabad önmagában, de még hígított állapotban sem magatokra kennetek. Ha mindenképpen citrusra vágysz, akkor válaszd a vulkáni kőzeten szűrt sheavajat grapefruit-neroli illóolajjal. Mennyei illata és mesésen gyengéd összetevői elvarázsolnak.

Alkohol

Bármit is használsz az arcbőrödön, figyelj rá, hogy ne tartalmazzon alkoholt, mert ez az anyag érzékennyé teheti a bőrödet, pirosságot és allergiát okozhat. Helyette válassz alkohol és vegyszermentes kozmetikumokat az arcodra. Ha igazi ránctalanító, feszesítő és hidratáló különlegességre vágysz, akkor kényeztesd a Manna Luxus elixírrel. Imádni fogod!

 

 

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet