Milyen illóolajat használjak szaunázáshoz?
milyen illóolajat használjak szaunázáshoz?

Milyen illóolajat használjak szaunázáshoz?



Eleged van a hidegből, a ködből, a nehéz, téli ételekből, a lelassult anyagcseréből, a nyomott hangulatból? Abból, hogy alig látod a Napot, és hogy úgy érzed, túl fáradt vagy bármit is csinálni?

Mindez egy irányba mutat: itt az ideje, hogy bevesd magad egy fürdőbe.

Kellemes fények, csend, testet-lelket tisztító forróság és nyugalom. 

Választhatod a bőrödnek is szuperhasznos gőzt, vagy a tested felmelegítő infraszaunát is, azonban az én legnagyobb kedvencem a hagyományos, finn szauna.

Hogy miért? Segít ellazulni, kiengedni, befelé figyelni. Az első percekben a testem elkezd reagálni jótékonyan körülölelő forróságra, és szinte látom, ahogyan az izzadás kipréseli pórusaimból aszennyeződéseket. Érzem, ahogy a vállam megkönnyebbül, ahogy elengedem a nyomasztó gondolatokat. Sokszor a forróságban ücsörgés egy meditációval is felér, annyira kitisztítja a fejem.

Arról, hogy hogyan szaunázz, ez a tavalyi cikkem szólt, most pedig abban szeretnék segíteni Neked, hogy megtaláld a számodra tökéletes illóolajokat, amelyek varázslatossá teszik és kiteljesítik az élményt. Vigyázat, könnyen függőséget okozhat!

Szaunázáshoz sokféle illóolajat használhatsz, nekem ezek a kedvenceim:

Higítatlanul ne használd egyiket sem szaunában, inkább tölts meg egy fél literes palackot vízzel, és adj hozzá 4-5 csepp illóolajat. A szaunában – az etikettet betartva – fröcskölj, vagy permetezz egy keveset belőle a forró kövekre.

Természetesen keverheted is az illóolajokat, ezek a fő szabályok:
  1. a citruskivonatok egymással és a többi illóolajjal is remek párost alkotnak, ezeket elsősorban reggeli használatra ajánlom
  2. a 2 csepp rozmaring és 3 csepp levendula illóolajjal készült vizes keverék egyszerre pihentet és frissít, a legjobb úszás, vagy sport után
  3. Este már ne használj izgató hatású illóolajat, a citrusos illatok helyett a levendulát ajánlom
(Egyes illóolajok, mint pl. a rozmaring illóolaj epilepsziás rohamot válthat ki az arra hajlamosakból, illetve sokan érzékenyek az illóolajokra. Mielőtt az illóolajos felöntést megcsinálod, kérdezd meg a hely személyzetét, illetve a szaunában tartózkodókat, van-e kifogásuk az illóolajok használata ellen.)

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet