Koccints egészséges koktéllal!

koccints egészséges koktéllal!

Koccints egészséges koktéllal!

Egészséges alkoholos italok? Furán hangzik elsőre? Pedig lehetséges! 

Ma már olyan organikus likőröket és italokat is árulnak, amelyek nincsenek szintetikus adalékokkal gazdagítva, és a bennük lévő tartósítószer sem ártalmas vagy veszélyes.

Ha kimondottan ilyet nem is találsz, keress olyan alkoholos italt, ami nem hupikék vagy rikító zöld színben pompázik – ebből tudhatod, hogy legalább a benne lévő színezékek nem ártalmasak. Illetve itt is igaz, ami sok minden másnál: ha megfizeted a minőséget, jobban jársz. A jobb és egészségesebb italok árát általában meg kell fizetni, de jól jársz, hiszen másnap nem lesz macskajaj. Megéri, nem? 

Kíváncsi vagy, hogyan tudod vendégeidet lenyűgözni, és amennyire lehet, egészséges italokkal elkápráztatni őket?

Vagy egyszerűen csak szívesen elkortyolnál egy finom koktélt péntek este a kertben? Olvass tovább, és szemezgess tippjeinkből!

Ha van saját kerted, könnyebb a dolgod. Tudsz egy csomó olyan termést szedni, ami nemcsak a hagyományos ételekhez, hanem koktélokhoz is kiváló alapanyag lehet.

Mik ezek?

Gyümölcsök és zöldségek a kertből:

  • feketeszeder: leginkább augusztus végén érik, tehát még korán van, de készülni lehet! A megmosott szedret pürésítsd, és keverd vodkával vagy ginnel. És persze jéggel. Finom lesz!
  • citrom: alap hozzávaló, hiszen minden italhoz jól jön. Nevelj saját citromfát, ha teheted!
  • lime: a Daiquiri, Gin-tonic, valamint Caipirinha nevű koktélok alapanyaga, ha szereted a fanyar ízeket, akkor egy lime cserjének is ott a helye Nálad!
  • narancs: dobd meg egy kis C-vitaminnal a koktélokat, és édesítsd bármelyiket eképpen
  • áfonya: telis-teli van antioxidánssal, pürésítve keverd az italokhoz. Gyönyörű színük lesz!
  • zöldalma: fanyar ízével szinte mindenhez passzol. Adhatod abszinthoz, pezsgőhöz is akár. Ami mellette szól még, hogy az egyik legkönnyebben beszerezhető gyümölcs.
  • barack: ez a gyümölcs szinte bármelyik italhoz jól passzol, próbálgathatod bármihez.
  • málna: lepd meg Magad ezzel a különleges ízzel, nem fogsz csalódni, ha rummal kevered.
  • eper: népszerű koktél színesítő, próbáld pezsgővel (szuper), vagy rummal.
  • uborka: elsőre talán szokatlan, de ha mentával gin-tonichoz mixeled, elképesztően friss egyveleget kapsz. Ráadásul egészséges is!
  • paradicsom: a híres Bloody Mary nem is létezne nélküle, egyébként másnaposságra is ajánlják – de erre Neked nem lesz szükség, ugye?

Fincsi fűszernövények, melyek jól jönnek koktélozáshoz:

  • menta: szinte mindenhez szórhatsz mentaleveleket, finom és el is lehet rágcsálni a végén. A Mojito legendás tartozéka.
  • koriander: mivel intenzív ízű fűszer, inkább a „keményebb” jellegű italokhoz illik, például mexikói eredetű koktélokhoz.
  • kakukkfű: az Organic Royal nevű koktél remek kiegészítője.
  • bazsalikom: Caipirinha alapanyaga, nem mindenki tudja, milyen jó kis ízt ad hozzá. 
  • gyömbér: bolondítsd meg a gin-tonicodat vele. Ízleni fog!
  • rozmaring: jól összemorzsolva tedd az italokba, érzés szerint adagold. Kimondottan nyári íz.

Te melyik koktélt próbálod ki először?



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • biztonságos grillezés a szabadban

    Biztonságos grillezés a szabadban

    Szereted a grillpartikat? Hallottad, hogy a grillezés során káros, esetenként akár rákkeltő anyagok is bekerülnek a testünkbe? Ijesztően hangzik, de valóban van néhány szabály, amit érdemes betartani, hogy biztonsággal merjünk grillezett vacsorákat falatozni. Ha szeretesz finom bort kortyolgatva várni, hogy a rácson megsüljenek a finomságok, és közben élvezni a friss levegőt, akkor ez a cikk Neked szól, olvass tovább.

    Megnézem
  • játssz gyógynövénytant a gyerekekkel!

    Játssz gyógynövénytant a gyerekekkel!

    Szeretnéd, ha gyermekeid nem a tévét bámulnák egész nap, hanem ők is közel éreznék magukat a természethez? Még akkor is, ha a válaszod „igen”, sokszor előfordulhat, hogy nincs elég ötleted, hogyan mozdítsd ki őket egy kicsit a friss levegőre. Ehhez adunk most kreatív ötleteket Neked, tehát olvass tovább, ha érdekel, hogyan lehetsz egyszerre egészség-és környezettudatos anya, aki fantáziadús játékokkal lepi meg szeretteit.

    Megnézem
  • szuper találós kérdés!

    Szuper találós kérdés!

    Telis-tele van vitaminnal, nyomelemmel, alacsony kalóriatartalmú, kis adag is biztosítja az egészséged, lényegében tartalmaz mindent, amire szüksége van a testednek - mire tippelsz?Mi az?Angolul superfood-nak nevezik, magyar megfelelője egyelőre nincs – a szuperétel vagy szuperkaja talán nem a legjobb elnevezés, úgyhogy a keresztelőt halasszuk el. Helyette maradjunk annyiban, hogy mai tudásunk szerint a legegészségesebb táplálékok a földön.Miért?

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet