Lassan véget ér a nyár, de búcsúzóul még két kézzel szórja nekünk kincseit.
Ilyenkor kell feltankolni vitaminokból, ásványi anyagokból, hogy a hideg időszakot is egészségesen élvezhessük. Ezért most az immunrendszered erősítésére hoztam Neked tippeket, fogadd őket szeretettel! ?Színes ősz, színes ételek – egészséges szervezet
A táplálkozásban a sokszínűséget szó szerint is veheted: a zöldségek és gyümölcsök élénk színét adó flavonoidok szerepe kulcsfontosságú az egészség megőrzésében. Kényeztesd testedet-lelkedet a gyönyörű színekkel!
Kezdjük az élénkpiros paradicsommal, ami a likopinnak köszönheti csodás színét. Ez az anyag nem érzékeny a hőre, úgyhogy fogyaszthatod paradicsomszósz, ketchup, vagy akár paradicsomleves formájában is. Természetesen nyersen a legjobb, hiszen így megőrzi C-vitamin-tartalmát is.
Ne feledkezzünk meg a csipkebogyóról sem, erről a kiemelkedő C-vitamin-tartalmú, finom és sokoldalú gyümölcsről. Készíthetsz belőle lekvárt, de a legjobb teaként. Arra ügyelj, hogy ne forrázd le, hiszen a C-vitamin nagyon hőérzékeny. A legjobb hideg vízbe áztatni egy éjszakára, majd másnap leszűrni.
Folytassuk a sort zöld növényekkel: a sötétzöld brokkoli többféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és sokféle módon elkészíthető. Szelén is található benne, ami nagyon fontos a szervezet védekezőképességének fenntartásához.
A probiotikumok igen fontosak a bélrendszer egészségének megőrzéséhez, márpedig az immunrendszerünk működése jelentős részben bélflóránkon, azaz a bélben élő hasznos baktériumokon múlik. Probiotikumok leginkább a fermentált (erjesztett) ételekben találhatóak. Kiemelkedő a mennyiségük a savanyú káposztában, de a közkedvelt kovászos uborka is tartalmazza őket – mindkettő elkészítésével megpróbálkozhatsz magad is.
Következzen a csodálatos narancsszín: tudtad, hogy a homoktövis milyen kiváló C-vitamin-forrás? De tartalmaz más antioxidánsokat is, pl. A- és E-vitamint. Élvezheted tea, ivólé, vagy lekvár formájában.
Mostanában egyre nagyobb figyelmet kap az édesburgonya. Méltán, hiszen amellett, hogy nagyon finom, béta-karotinban, C- és egyéb vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.
A bordó cékla is megér egy említést, hiszen értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal támogatja szervezetünk működését. Különösen fontos azért, mert megfelelően tárolva egész télen elérhető, így nagyon fontos vitamin- és rostforrás lehet a hideg évszakban, akár nyersen, salátaként fogyasztva is.
Nagyon finomak a zöldségek, gyümölcsök, de néha-néha azért megkíván az ember egy kis édességet is – a jó hír, hogy ilyet is tudok itt említeni, ez pedig a barna színt képviselő étcsoki! ? Sok benne az antioxidáns, emellett javítja a hangulatot, oldja a stresszt. Természetesen nagyon fontos a mértékletes fogyasztás, valamint hogy minél magasabb kakaótartalmú legyen a csoki.
Ne csak belülről, kívülről is védd magad!
A hűvösebb idő beköszöntével nagyon fontos, hogy bőrünket is felvértezzük a hideg ellen. A Bőrselymesítő testápoló búzacsíraolajjal és pálmarózsa illóolajjal nevéhez illően selymessé teszi, regenerálja és hidratálja bőrödet, miközben csodálatosan édes illattal kényeztet. Bátran kipróbálhatod, hiszen minden bőrtípusra alkalmas. Kezeid ápolására pedig ajánlom a Manna sheavajas kézkrémet vörösszőlőlevél-kivonattal! Táplálja és regenerálja igénybevett kézbőrödet, és bár gyorsan beszívódik, hosszú ideig védi kezeidet. Fűszeres, citrusos illata a hangulatodat is feldobja.
Mindkét krém esetében laborvizsgálatok igazolják a kiváló hatásukat, emellett, mint minden Manna, vegánok és állatkísérletektől mentesek, illatukat pedig kizárólag természetes illóolajoktól kapják.
Kezdd az őszt színesen, vidáman, kényeztesd magad egészséges finomságokkal és natúr Mannákkal! ?
Hozzászólások
Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!
A csipkebogyót én is teaként fogyasztom, de most kaptam olajat, amit nappalra felkenek az arcomra. Nagyon tetszik, mert egy halvány színt ad az arcnak, mintha enyhén sminkelve lenne. Sajnos nem láttam a Manna kínálatában ezt az olajat.