Készülj fel az őszre természetes immunerősítőkkel!
készülj fel az őszre természetes immunerősítőkkel!

Készülj fel az őszre természetes immunerősítőkkel!



Lassan véget ér a nyár, de búcsúzóul még két kézzel szórja nekünk kincseit.

Ilyenkor kell feltankolni vitaminokból, ásványi anyagokból, hogy a hideg időszakot is egészségesen élvezhessük. Ezért most az immunrendszered erősítésére hoztam Neked tippeket, fogadd őket szeretettel! ?

Színes ősz, színes ételekegészséges szervezet

A táplálkozásban a sokszínűséget szó szerint is veheted: a zöldségek és gyümölcsök élénk színét adó flavonoidok szerepe kulcsfontosságú az egészség megőrzésében. Kényeztesd testedet-lelkedet a gyönyörű színekkel!

Kezdjük az élénkpiros paradicsommal, ami a likopinnak köszönheti csodás színét. Ez az anyag nem érzékeny a hőre, úgyhogy fogyaszthatod paradicsomszósz, ketchup, vagy akár paradicsomleves formájában is. Természetesen nyersen a legjobb, hiszen így megőrzi C-vitamin-tartalmát is.

Ne feledkezzünk meg a csipkebogyóról sem, erről a kiemelkedő C-vitamin-tartalmú, finom és sokoldalú gyümölcsről. Készíthetsz belőle lekvárt, de a legjobb teaként. Arra ügyelj, hogy ne forrázd le, hiszen a C-vitamin nagyon hőérzékeny. A legjobb hideg vízbe áztatni egy éjszakára, majd másnap leszűrni.

Folytassuk a sort zöld növényekkel: a sötétzöld brokkoli többféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és sokféle módon elkészíthető. Szelén is található benne, ami nagyon fontos a szervezet védekezőképességének fenntartásához.

A probiotikumok igen fontosak a bélrendszer egészségének megőrzéséhez, márpedig az immunrendszerünk működése jelentős részben bélflóránkon, azaz a bélben élő hasznos baktériumokon múlik. Probiotikumok leginkább a fermentált (erjesztett) ételekben találhatóak. Kiemelkedő a mennyiségük a savanyú káposztában, de a közkedvelt kovászos uborka is tartalmazza őket – mindkettő elkészítésével megpróbálkozhatsz magad is.

Következzen a csodálatos narancsszín: tudtad, hogy a homoktövis milyen kiváló C-vitamin-forrás? De tartalmaz más antioxidánsokat is, pl. A- és E-vitamint. Élvezheted tea, ivólé, vagy lekvár formájában.

Mostanában egyre nagyobb figyelmet kap az édesburgonya. Méltán, hiszen amellett, hogy nagyon finom, béta-karotinban, C- és egyéb vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

A bordó cékla is megér egy említést, hiszen értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal támogatja szervezetünk működését. Különösen fontos azért, mert megfelelően tárolva egész télen elérhető, így nagyon fontos vitamin- és rostforrás lehet a hideg évszakban, akár nyersen, salátaként fogyasztva is.

Nagyon finomak a zöldségek, gyümölcsök, de néha-néha azért megkíván az ember egy kis édességet is – a jó hír, hogy ilyet is tudok itt említeni, ez pedig a barna színt képviselő étcsoki! ? Sok benne az antioxidáns, emellett javítja a hangulatot, oldja a stresszt. Természetesen nagyon fontos a mértékletes fogyasztás, valamint hogy minél magasabb kakaótartalmú legyen a csoki.

Ne csak belülről, kívülről is védd magad!

A hűvösebb idő beköszöntével nagyon fontos, hogy bőrünket is felvértezzük a hideg ellen. A Bőrselymesítő testápoló búzacsíraolajjal és pálmarózsa illóolajjal nevéhez illően selymessé teszi, regenerálja és hidratálja bőrödet, miközben csodálatosan édes illattal kényeztet. Bátran kipróbálhatod, hiszen minden bőrtípusra alkalmas. Kezeid ápolására pedig ajánlom a Manna sheavajas kézkrémet vörösszőlőlevél-kivonattal! Táplálja és regenerálja igénybevett kézbőrödet, és bár gyorsan beszívódik, hosszú ideig védi kezeidet. Fűszeres, citrusos illata a hangulatodat is feldobja.

Mindkét krém esetében laborvizsgálatok igazolják a kiváló hatásukat, emellett, mint minden Manna, vegánok és állatkísérletektől mentesek, illatukat pedig kizárólag természetes illóolajoktól kapják.

Kezdd az őszt színesen, vidáman, kényeztesd magad egészséges finomságokkal és natúr Mannákkal! ?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • az arcápolás natúr nagyágyúi - blog

    Az arcápolás natúr nagyágyúi

    Egyre többen használják újra arcápolásra is a jól bevált szilárd szappanokat. Ezeknek számos előnye van: amellett, hogy kiválóan tisztítják az arcot, egyszerű a használatuk, könnyen szállíthatóak, és használatukkal nem keletkezik műanyag hulladék, hiszen papírba csomagolhatóak.

    Megnézem
  • mit tehetünk a méhekért? - blog

    Mit tehetünk a méhekért?

    Biztosan hallottál már arról, hogy egyre többen kongatják a vészharangot a méhek és más beporzó rovarok nagymértékű, gyors pusztulása miatt. Hiszem, hogy minden egyes ember tud tenni az élővilág védelméért, ezért szeretnék néhány szót szólni arról, hogy mit tehetünk e hasznos kis rovarokért.

    Megnézem
  • a nyár íze üvegben – házi cukormentes baracklekvár - blog

    A nyár íze üvegben – házi cukormentes baracklekvár

    Számodra milyen ízű a nyár? Nekem a nyár íze az édes, zamatos sárgabaracké.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2021-12-30 12:38

    A csipkebogyót én is teaként fogyasztom, de most kaptam olajat, amit nappalra felkenek az arcomra. Nagyon tetszik, mert egy halvány színt ad az arcnak, mintha enyhén sminkelve lenne. Sajnos nem láttam a Manna kínálatában ezt az olajat.

    • Györgyi
    • 2021-12-30 12:38

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet