A nyár íze üvegben – házi cukormentes baracklekvár
a nyár íze üvegben – házi cukormentes baracklekvár

A nyár íze üvegben – házi cukormentes baracklekvár



Számodra milyen ízű a nyár? Nekem a nyár íze az édes, zamatos sárgabaracké.

Minden évben igyekszem üvegekbe menteni ezt a napsütötte finomságot, hogy zamatos íze a barátságtalan, hideg hónapokban is felidézze számomra a boldog, önfeledt nyári napokat. Fogadd tőlem a kedvenc sárgabaracklekvár-receptemet, melyet természetesen cukor nélkül készítek, hiszen az egészséges életmód mellett tettem le a voksomat. Nyírfacukor helyett más édesítőszert is használhatsz, ami számodra bevált.

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack
  • 20 dkg nyírfacukor
  • 5 g pektin
  • 1 tk citromsav

Tedd a barackokat 1-2 percre forró vízbe, majd vedd ki őket, és hideg vizet folyatva rájuk húzd le a héjukat. Magozd ki és tedd lábasba őket, önts rájuk annyi vizet, hogy ellepje őket. Kis lángon főzd őket, míg jól meg nem puhulnak. Ha teljesen homogén állagú lekvárt akarsz, akkor le is turmixolhatod őket botmixerrel. Ezután add hozzá az édesítőszert, a pektint és a citromsavat, majd főzd még 10-15 percig.

Ha kész, töltsd a lekvárt sterilizált befőttesüvegekbe, csavard rájuk a tetejüket, majd állítsd őket fejre pár percig. Ezután mehetnek a dunsztba: bugyoláld be őket jó alaposan plédekbe.

Kakaós süteményekhez kiválóan illik a lekvár, de palancsintába is töltheted, vagy akár a reggeli kenyeredre is kenheted, hogy édesen, energikusan induljon a nap. ?

A bőröd is szereti!

A sárgabarackmag-olajat a kozmetikai iparban is szívesen használják, hiszen bőrünk is hálás érte. Ha szeretnéd magad kényeztetni vele, nem kell messzire menned, a Mannák között is találsz olyanokat, amelyekben felhasználtuk ezt a nagyszerű gyümölcsöt.

Ha egy univerzális bőrápolót keresel, melyet tetőtől talpig bevethetsz száraz, érzékeny bőr esetén is, remek választás a Manna Sárgabarackvaj. Ebben az ápoló Mannában a sheavaj és a sárgabarackmag-olaj egyesíti erejét, hogy bőrödet kényeztesse. Ezt a vajat a gyengéden ápoló hatásáért szeretjük, hiszen illatmentes.

A sárgabarack magjából nemcsak olajat préselnek, hanem ledarálva nagyszerű bőrradírozó hatása is van, amelyet a Bőrradírozó szappannal próbálhatsz ki. Az ápoló olajok és a sárgabarackmag-őrlemény mellett illóolajokat is tettünk bele, így citrusos-fűszeres illata biztosan felüdít.

Nem hagyhattuk ki a sárgabarackmag-olajat az egyik nagy Manna-kedvenc, a Luxus arcelixír megalkotásakor sem. Ez az elixír többféle értékes növényi olajjal és egyéb összetevővel kényezteti bőrödet, klinikai vizsgálatok is igazolták, hogy feszesebbé teszi a bőrt, valamint kiváló fegyver a ráncok ellen is.

Élvezd egész évben a sárgabarack finom aromáját és gyengéd kényeztetését! ?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • pihepuha talpak nyáron is! - blog

    Pihepuha talpak nyáron is!

    Itt a nyár, végre lenge ruhákat és csinos szandált húzhatunk. Napvilágra kerülnek eddig ruha alá rejtett testrészeink, többek között a lábunk is. Ha talpad, lábfejed bőrén meglátszik a hideg és a folyamatos cipőviselés nyoma, ne aggódj, van segítség! Tuti lábápolási tippeket hoztam Neked!

    Megnézem
  • frissülj fel házi citromos levendulaszörppel! - blog

    Frissülj fel házi citromos levendulaszörppel!

    Tudtad, hogy a levendula nemcsak gyönyörű lila színével és édes-fűszeres illatával csábít, de az íze is fantasztikus? Érdemes kipróbálni! ?

    Megnézem
  • ne nézz át rajtuk! - blog

    Ne nézz át rajtuk!

    „MINDENKI a törődésre vágyik. Az embereknek célokat kell adnunk ahhoz, hogy újra hasznosnak érezzék magukat mert abban hiszünk, hogy ezek a célok egy teljesebb, elégedettebb társadalom jövőképét rajzolhatják.”

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2021-12-28 15:32

    Szerintem azért kell hozzá némi víz, hogy ne kozmáljon le, mivel cukor nélkül főzzük. A hagyományosan készítettnél ráöntjük a cukrot, így az segít levet ereszteni a baracknak. Nem szoktam turmixolni, szeretem, ha darabos. Ki fogom próbálni a receptet, talán már jövőre lesz annyi a fán. Sajnos 3 éve a gyönyörű barackunk megadta magát. :-(

    • Györgyi
    • 2021-12-28 15:32
  • avatar
    • Enikő
    • 2021-07-27 10:55

    Csak azt nem értem a barackokat miért kell vízben megfőzni? Minek egy lekvárba víz?
    Ha a barackokat jól megmossuk kimagozzuk és leturmixoljuk, felesleges még hámozni is.

    • Enikő
    • 2021-07-27 10:55
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2021-07-27 13:29

      Kedves Enikő, ha hagyományos módon szeretnéd készíteni a lekvárt, akkor nyugodtan hagyd el a vizet, s így a pektin sem szükséges.
      Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2021-07-27 13:29

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet