Ne nézz át rajtuk!
ne nézz át rajtuk!

Ne nézz át rajtuk!



„MINDENKI a törődésre vágyik. Az embereknek célokat kell adnunk ahhoz, hogy újra hasznosnak érezzék magukat mert abban hiszünk, hogy ezek a célok egy teljesebb, elégedettebb társadalom jövőképét rajzolhatják.”

Ez a két mondat, amit a Budapest Bike Maffia a Facebook oldalán tett közzé nemrégiben, tökéletesen leírja küldetésüket. Azzal, hogy elindították, mára már országos hírűvé vált mozgalmukat, nem csupán azok számára adnak célokat, akiket a programban felkarolnak, hanem azok számára is, akik önkéntes segítőként jelentkeznek hozzájuk. Mert az önkéntesség életforma és tudatállapot. Abban pedig, hogy ezt egyre többen így gondolják, a Budapest Bike Maffiának hatalmas szerepe van.

A Bike Maffiában tevékenykedők közös célja, hogy megkíséreljék kimozdítani az embereket a társadalmi apátiából és segítő kezet nyújtsanak a rászorulóknak.

Munkájukat egy maroknyi csapattal a mára Vitamin kommandó néven futó kezdeményezéssel kezdték meg. Ebben a projektben ételadományok elkészítését és gyűjtését vállalták magukra, az adományok kiosztásakor bringával keresték fel az utcán és a szociális ellátásban élő hajlék nélküli embereket.

Szervezetük a mai napig dinamikusan növekszik és egyre nagyobb célokat tűznek ki maguk elé. Havonta, akár több száz önkéntes csatlakozik a Bike Maffiához, akár rendszeresen, akár alkalmanként.

Weboldalukon részletesen beszámolnak a folyamatosan zajló projektekről, ezek között szerepel az ételmentő akció, ami a pazarlásra, a környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet, kiskert programjuk a hajlék nélkül élők önellátását, aktivizálását segíti, a vitamin kommandó az utcán élőket látja el élelemmel, takaróval, a szociális szabadidőpark nevű program az utcán élő emberek életminőségét hivatott javítani közös tevékenyégekkel.

Ebben a cikkben nem tudjuk felsorolni mindazt, amit a Bike Maffia elindított, de egy dolgot még szeretnénk, ha tudnál: a szervezet hisz abban, hogy ha az utcán élő embereket emeljük fel, akkor az egész társadalmat emeljük fel!

Ha szeretnéd anyagilag támogatni a Budapest Bike Maffiát, azt ezen a bankszámlaszámon teheted meg:

Számlaszám: Magnet Bank 16200151-18519259
IBAN: HU46162001511851925900000000 – Swift BIC: HBWEHUHB

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet