5 főbűn, amit ne kövess el a hajad ellen!
5 főbűn, amit ne kövess el a hajad ellen!

5 főbűn, amit ne kövess el a hajad ellen!



A haj a nő ékessége, ezért mindannyian vágyunk arra, hogy szép, egészséges, élettel teli hajkoronával büszkélkedhessünk. Ahhoz, hogy ezt elérjük, nem is kell sokat tennünk, csak a megfelelő szerekkel ápolni, és rossz szokásainkat elhagyni.

A megfelelő hajápolás érdekében nemcsak jobbnál jobb Mannák között válogathatsz, hanem egy e-bookkal is szeretnék kedveskedni Neked, amit a cikk végén tölthetsz le, és amelyben szupergyors, egyszerű és természetes hajpakolás-recepteket gyűjtöttem össze Neked. ?

Na de lássuk, mik is azok a rossz szokások, amelyek károsíthatják hajadat.

Téli ápolási hibák

Télen különösen sok viszontagságnak van kitéve hajunk és fejbőrünk. A fej védelme nagyon fontos hideg időben, mert a hajszálakat károsítja a hideg – különösen, ha az a benti meleg, száraz levegővel gyakran váltakozik. Mindig viselj sapkát, lehetőleg olyat, ami nem túl szoros és vastag, hagyja szellőzni a fejbőrödet!

Nyári ápolási hibák

Nyáron élvezzük a meleget, a napfényt, a vízparti hűsölést – a hajunk számára azonban mindez stresszt is jelent. A sós tengervíz, vagy a strand fertőtlenített vize kiszáríthatja, nem beszélve a napfény szárító hatásáról. Strandolás után mindig moss hajat, és ilyenkor jöhet éjszakára egy regeneráló hajpakolás is.

Vizes haj kifésülése

Sokan hajmosás után azonnal, még vizesen kifésülik a hajukat. Ez nem jó ötlet, ugyanis ilyenkor a haj nagyon védtelen, könnyen töredezik, sérül. Hagyd legalább félig megszáradni, és csak utána fésüld ki. A könnyebb kifésülhetőség érdekében ajánlom a hajbalzsamok használatát.

Hajszárítás forró levegővel

A forró levegővel való hajszárítás valóságos sokkot jelent hajszálaid számára – mindenképpen kerüld el! Olyan hajszárítót használj, aminek van kímélő fokozata is, a langyos levegő elegendő. De a legjobb, ha kihagyod a hajszárító használatát. Egy törölközővel óvatosan itasd fel hajadról a vizet, majd szobahőmérsékleten hagyd megszáradni – hajad hálás lesz érte!

Alvás összefogott hajjal

Éjjel hajad is pihenni szeretne, ezt pedig úgy tudod biztosítani, ha lefekvés előtt kibontod, majd kifésülöd. Az összefogott haj éjjel könnyen töredezik, gubancolódik. Fejbőrödnek sem tesz jót, ha állandóan, ráadásul túl szorosan összefogva hordod a hajadat – ez az állandó húzó hatás miatt akár hajhulláshoz is vezethet!

Ha azonnali megoldásra vágysz

Hajad is megérdemli a natúr, vegyszerektől mentes ápolást, és ezt a Mannánál megtalálod! Egyre bővül a hajápoló Mannák listája: a nagy kedvenc hajmosó szappan, illetve a háromféle natúr sampon és balzsam mellett újabb meglepetéseink is vannak számodra! A Manna szilárd sampon bizonyítottan gyengéden tisztít és ápol, nagy előnye, hogy minden hajtípusra, sőt festett hajra is használható, ráadásul serkenti a haj növekedését is. Emellett használatakor nem szükséges a szappanoknál megszokott ecetes/citromleves öblítés, elég tiszta vízzel leöblíteni.

A Manna szilárd balzsam a laboratóriumi tesztek szerint is regenerálja, könnyen kifésülhetővé teszi és táplálja hajadat. Olyan egyszerűen használható, mint egy szappan, de itt is elegendő egy tiszta vizes leöblítés.

Végezetül jöjjön a meglepetés! Töltsd le itt a meglepetés e-bookot, amelyben 7 szuper egyszerű, de hatékony natúr hajpakolás-receptet gyűjtöttem össze Neked – mindenféle hajtípusra és problémára! Sőt, ha szemfüles vagy, még egy meglepetést is találsz benne… ?

Készülj a nyárra gyönyörű, csillogó hajkoronával! ?

A Hajpakolás pdf letöltéséhez jelentkezz be a webáruházba!

Bejelentkezés



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • az 5 legjobb májtisztító - blog

    Az 5 legjobb májtisztító

    A tavasz a megújulás ideje, ilyenkor nagytakarítást végzünk, lemossuk a téli szennyeződéseket. Nemcsak a lakást és a kertet kell azonban rendbe tennünk, testünk és lelkünk is vágyja a megtisztulást.

    Megnézem
  • te mikor voltál utoljára szűrővizsgálaton? - blog

    Te mikor voltál utoljára szűrővizsgálaton?

    Az orvosi vizsgálatokra rá kell készülni. Különösen, ha nőgyógyászati vizsgálatról van szó. Az ember húzza, halogatja, mindig ott van bennünk egy picike kis félsz, hogy mi van, ha találnak „valamit”?

    Megnézem
  • tavaszi megújulás - blog

    Tavaszi megújulás

    Végre megérkezett a tavasz, megújul a természet, itt az ideje, hogy mi is megújuljunk! ? Bármennyire vigyázunk is bőrünkre, a tél nyomot hagyhat rajta, hiszen a kinti hideg, valamint a benti meleg, száraz levegő váltakozása érzékennyé teheti, arról nem is beszélve, hogy télen kevesebb vitaminhoz, ásványi anyaghoz jut szervezetünk, és ezt bőrünk is megsínyli.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Rita
    • 2021-05-25 10:26

    Sziasztok! Fél éve használom a Manna hajsampont és balzsamot száraz hajra illetve a Pre-shampoo sprayt. Imádom mindhármat, isteni illatuk van és ami nagyon fontos számomra hogy mindegyik termék CGM, azaz beilleszthető a göndör hajápolási rutinba.
    Viszont néhány dologgal szeretnék vitatkozni, amit ebben a bejegyzésben írtál. A göndör hajat tilos szárazon/félszárazon fésülni. Hajmosás után szabad csak, amikor még benne van a balzsam. Illetve a minden strandolás után hajmosás sem igazán tesz jót a (göndör) hajnak, mert sokkal hamarabb kezd zsírosodni ha mondjuk valaki minden nap úszni jár és minden alkalommal meg is mossa a haját.
    A levegőn száradás télen számomra teljesen megoldhatatlan, mivel rengeteg és göndör a hajam, ezért 8-10 óra kellene ahhoz hogy megszáradjon plusz legalább 24-25 fok a lakásban, ami szintén elég nehézkesen és drágán megoldható. A göndör hajat tárcsával kell szárítani, langyos fokozaton és akkor nem is fújja szét a tincseket a szárító és nem is roncsolja annyira a hajat.

    • Rita
    • 2021-05-25 10:26

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet