Az 5 legjobb májtisztító
az 5 legjobb májtisztító

Az 5 legjobb májtisztító



A tavasz a megújulás ideje, ilyenkor nagytakarítást végzünk, lemossuk a téli szennyeződéseket.

Nemcsak a lakást és a kertet kell azonban rendbe tennünk, testünk és lelkünk is vágyja a megtisztulást.

A tél legtöbbünk számára fizikailag sokkal kevésbé aktív időszak, mint a meleg hónapok, ráadásul hajlamosak vagyunk több és kalóriadúsabb ételt is fogyasztani, az ünnepek pedig alkalmat adtak az alkoholfogyasztásra is. Mindennek következtében emésztőrendszerünk és méregtelenítő szerveink túlterheltek lehetnek, különösen májunk sínyli meg ezt az időszakot.

Mit tehetsz májad érdekében?

Számos életmódbeli tanács van a kiválasztó- és méregtelenítő szervek munkájának segítésére, ezekről itt olvashatsz részletesen.
Vannak azonban kiemelkedően fontos élelmiszerek is, amelyeket érdemes fogyasztani, ha jót akarsz tenni a májaddal. Gyere velem, nézzünk körül a konyhában! ?

  • Zöld leveles zöldségek, pl. káposzta, brokkoli, spenót

    Nemcsak a májadat segíted fogyasztásukkal, de rengeteg egyéb pozitív hatásukat is élvezheted, hiszen tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Törekedj arra, hogy minél alacsonyabb és rövidebb ideig tartó hőhatásnak tedd ki ezeket a zöldségeket, ha lehet, párolva fogyaszd őket.

  • Cékla

    Igazi csodafegyver, tele van antioxidánsokkal és májtisztító hatású. Számos egyéb jótékony hatását is igazolták már. Ráadásul egész télen fogyaszthatod, és sokféle módon elkészíthető. Sokan savanyúságként eszik, de ha lehet, fogyaszd nyersen, így megőrzi minden hatóanyagát. Salátákba feldarabolva vagy lereszelve kitűnő.

  • Citrom, grapefruit

    Tudjuk jól, milyen kiváló és fontos C-vitamin-források ezek a citrusgyümölcsök, de emellett még májunk szövetségesei is. Különösen a téli hónapokban nagy a jelentőségük, amikor szegényes a kínálat gyümölcsökből, fogyaszd hát őket! A citromot nemcsak italokba facsarhatod, hanem saláták ízesítésére is kiválóan alkalmas.

  • Fokhagyma

    Ereink barátja, de koleszterinszintünkre is jótékony hatással van, és emellett a méregtelenítést is segíti. Rendkívül sokféle módon felhasználható, mindenféle zöldségételt, köretet, főzeléket ízesíthetsz vele.

  • Zöld tea

    Végezetül említsünk meg egy italt is, hiszen a zöld tea megérdemli, hogy ebben a felsorolásban szerepeljen. Számos vizsgálatot végeztek a hatásaival kapcsolatban. Szintén kiemelkedő antioxidáns-tartalommal bír, amellett, hogy segíthet a fogyásban is, védi érrendszerünket, sőt, kutatások szerint akár a rák megelőzésében is szerepe lehet.
Arra figyelj, hogy ne forrázd le, hanem a felforrt vizet hagyd lehűlni 70-80 fokosra, majd ha a vizet a teára öntötted, fedd le, és csupán 2-3 percig hagyd ázni a tealeveleket. Lehetőleg ne ízesítsd semmivel – meglátod, idővel kifejezetten megszereted a friss, enyhén kesernyés ízét.

Bőröd tisztítása is fontos

Ha már megtisztulásról beszélünk, ne hagyjuk ki bőrünket sem! Hiszen ő is megszenvedte a téli hideg levegőt, a fény hiányát, a szegényesebb táplálkozást. A májbarát étrenddel bőröd szépségéért is sokat teszel, de kívülről is megtámogathatod a folyamatot, és a Mannákra természetesen ebben is számíthatsz. ?

Bőröd felfrissülését az elhalt hámsejtek eltávolításával érheted el, ebben pedig a Manna bőrradírok lesznek segítségedre.

Háromféle testradír is várja, hogy kipróbáld. ? A Bőrradír kókuszreszelékkel, mákkal, tengeri sóval friss, mentolos illattal kényeztet, a Luffás bőrradír a citrom- és fahéjillat kedvelőinek szívét dobogtatja meg, míg a virágos, gyümölcsös illatok kedvelőinek a Szőlőőrleményes bőrradírt ajánlom.

Arcod gyengéd radírozására alkottuk meg a Krémes arcradírt olívamag-őrleménnyel.

Remélem, segítettem, hogy kívül-belül megújulva élvezhesd a tavaszt! ?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • te mikor voltál utoljára szűrővizsgálaton? - blog

    Te mikor voltál utoljára szűrővizsgálaton?

    Az orvosi vizsgálatokra rá kell készülni. Különösen, ha nőgyógyászati vizsgálatról van szó. Az ember húzza, halogatja, mindig ott van bennünk egy picike kis félsz, hogy mi van, ha találnak „valamit”?

    Megnézem
  • tavaszi megújulás - blog

    Tavaszi megújulás

    Végre megérkezett a tavasz, megújul a természet, itt az ideje, hogy mi is megújuljunk! ? Bármennyire vigyázunk is bőrünkre, a tél nyomot hagyhat rajta, hiszen a kinti hideg, valamint a benti meleg, száraz levegő váltakozása érzékennyé teheti, arról nem is beszélve, hogy télen kevesebb vitaminhoz, ásványi anyaghoz jut szervezetünk, és ezt bőrünk is megsínyli.

    Megnézem
  • arcápolási manna-rutin a dm-ből - blog

    Arcápolási Manna-rutin a dm-ből

    Gyakran kérdezitek, hogy a webshopon kívül hol lehet még hozzájutni a Mannákhoz. Tudom, hogy vannak, akik nem tudnak vagy akarnak online rendelni, és szeretik a megvásárolni kívánt terméket látni, megérinteni, esetleg megszagolni. Ezért vagyunk jelen 2014 óta a dm üzleteiben is, mégpedig egyre szélesedő termékpalettával.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet