Már tavasszal jól esik limonádét kortyolgatni a napsütéses időben, de mi lenne, ha ezúttal a hagyományos verzió helyett gyógynövényeket használnál a hűsítő italhoz?
Itt a tavasz, és ilyenkor a megszokott gyógynövényteák mellett szívesen iszom gyógynövényes limonádékat is. Tökéletes szomjoltó, és a növények íze egészen megbolondítja a hagyományos limonádé ízvilágát. Arról már nem is beszélve, hogy gyönyörűek, és igazi partyhangulatot teremtenek!
Mutatom a legjobbakat:
Kakukkfüves limonádé
Hozzávalók:
A sziruphoz:
1 kis csésze méz / vagy tetszőleges édesítőszer
1 csésze víz
6 szál kakukkfű
A limonádéhoz 1,5 csésze citromlé és 5 csésze víz.
Elkészítés:
Serpenyőben közepes lángon melegítsd fel a vizet és óvatosan csorgasd bele a mézet. Ha elolvadt, add hozzá a kakukkfüvet. Főzd 1 percig, majd vedd le a tűzről és 10 percig lefedve hagyd hűlni, majd vedd ki a kakukkfüvet és a szirupot öntsd bele egy nagyobb kancsóba. Facsard bele a citrom levét és öntsd rá a vizet. Tehetsz bele jégkockát, citromszeletet vagy kakukkfű ágat is!
Borsmentás limonádé
Hozzávalók:
1/2 l víz
4 ek méz
2 filter borsmentatea
2 lime leve
Egy marék friss borsmenta / vagy 3 cl borsmentaszirup
3/4 l ásványvíz
4 lime szelet
Elkészítés:
Forrald fel a vizet és óvatosan öntsd bele a mézet, majd forrald 1 percig. Ezzel a főzettel öntsd le a teát, majd néhány percig hagyd ázni. Eközben a lime-levet és a mozsárban összetört borsmenta leveleket keverd össze, majd add a kihűlt teához. Töltsd poharakba, majd öntsd fel ásványvízzel. Végül a lime szeletekkel díszítsd.
Bazsalikomos limonádé
Hozzávalók:
3-4 ág friss bazsalikom
1 csésze méz
1,8 liter szódavíz
4 citrom
Elkészítés:
Forralj össze 3 deci vizet és 1 csésze mézet, majd a kapott szirupot turmixold össze a citrom levével és néhány ág friss bazsalikommal. Öntsd fel szódavízzel, díszítésnek citromkarikát és egész levél bazsalikomot tégy a kancsóba.
Levendulás limonádé
Végére hagytam a kedvencemet, ezt a gyönyörű lilás italt, amely illatával a levendulamezőket idézi, ízével pedig elvarázsolja a tested és a lelked egyaránt. Emellett ellazít, és kiváló vendégváró ital is!
Hozzávalók:
1 csésze méz
8 csésze víz
6 citrom
2 evőkanál szárított levendulavirág
Elkészítés:
A víz felét forrald fel, majd tedd bele a szárított levendulát és a mézet. Kavard el és hagyd állni 20 percig. Szűrd le a keveréket, majd öntsd át egy nagyobb edénybe. Add hozzá a citromok levét és a maradék vizet, majd hűtsd le. Díszítheted levendulaággal vagy akár jégkockába fagyott levendulaszirmokkal is.
Hozzászólások
Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!