A legjobb fájdaloműző házi praktikák
a legjobb fájdaloműző házi praktikák

A legjobb fájdaloműző házi praktikák



Tudom, hogy amikor fájdalom gyötör, nehéz ellenállni a könnyű megoldásnak és egy-két gyógyszerrel elintézni a dolgot, de hidd el, hogy a mellékhatásoktól mentes, természetes gyógyulás sokkal jobb, és hosszabb távon is egészségesebb a szervezeted számára.

Összegyűjtöttem neked azokat a házi praktikákat, amelyekkel enyhítheted a fájdalmat, szintetikus kapszulák nélkül. Ezekről a bevált módszerekről nagymamádtól is hallhattál!

Fülfájás

A fülfájás rendkívül kellemetlen, de szinte minden esetben enyhülést hozhat a melegítés. Melegíts fel tengeri vagy háztartási sót, esetleg két marék meggymagot, és burkold textilkendőbe. Helyezd a füledre és tartsd rajta minimum húsz percen keresztül. A gyógynövények illóolaját is felhasználhatod, például úgy, hogy a felmelegített sóra rácseppentesz 10 csepp illóolajat, majd beleteszed egy tiszta pamutzokniba. Ezt a melegítő pakolást tedd a füledre, és hagyd addig rajta, míg ki nem hűl. Válaszd a gyömbért, a borsmentát és a bazsalikomot.

Fejfájás

A fejfájásnak számos oka lehet, de van néhány praktika, amely segíthet. A gyakori okai között szerepel a kiszáradás, így a népi praktikák szerint a nagy adag folyadékfogyasztás enyhíti a tüneteket. Borsmentát és citromfüvet használj, ezek leveleit törd meg kissé, forrázd le, és ha már ihatóra hűlt, akkor ízesítsd citromlével. Legalább négy decit, vagyis egy nagy bögre teát kell ahhoz elfogyasztanod, hogy a fejfájás elnyhüljön. Homlokod és halántékod masszírozásával szintén sokat tehetsz a fájdalom csökkentéséért.

Ízületi gyulladás

Az ízületi fájdalmak megkeseríthetik a hétköznapokat. A probléma kezelésére fogyaszd az alábbi gyógynövények keverékéből készült főzetet naponta minimum három alkalommal: csalán, aranyvessző, nyírfalevél, fűzfakéreg, nyárfalevél, mezei zsurló, gyermekláncfű. Az is enyhülést hozhat, ha reggelente és esténként árnika- vagy feketenadálytő-kenőccsel kenegeted az érintett területeket.

Torokfájás

Ha a torokfájást, köhögést, rekedtséget megfázás, nátha vagy influenza okozza, akkor tüneti kezelést jelent a meleg sál viselése. A melegben kitágulnak az erek, javul a nyálkahártya vérellátása. Az elpusztított sejteket, a slejmet és a gennyt így gyorsabban eltávolíthatja a „helyszínről”, a torkodból a szervezet. Meglepő, de a „hűtés”, például egy fagylalt elnyalása szintén jó megoldás lehet.

Szemgyulladás

A vörös és viszkető szemeket borogasd fekete vagy zöldteával. Mindkét teafajta rengeteg bio-flavonoidot tartalmaz, amelyek a vírusos és bakteriális fertőzések ellen is hatékonyak, valamint a gyulladást is csökkentik. Áztass be két teafiltert, helyezd a filtereket szemeidre és relaxálj 15-20 percig. A teában található tannin csökkenti a duzzadást és megszünteti a fertőzést. Az is hatásos, ha aranygyökeret alkalmazol: két teáskanálnyit adj a porlasztott növényből egy bögrényi forrásban levő vízhez, szűrd le, majd itass át a keverékkel két vattapamacsot és kezeld vele szemeidet. A keverékhez kamillateát és kámfort is adhatsz.

Fontos elmondanom, hogy ha a fenti praktikák ellenére nem javulnak tüneteid, akkor mindenképpen keresd fel orvosodat. A házi kezeléseket akár kiegészítésként tovább alkalmazhatod.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet