Számolj le az allergiával!
számolj le az allergiával!

Számolj le az allergiával!



Tudtad, hogy ma Magyarországon minden negyedik ember küzd az allergiával? Pedig számos szelíd, vegyszermentes megoldás létezik, amivel kezelheted a tüneteket.

Mindig is foglalkoztatott, hogy mi is az az allergia és mit tehetünk ellene, hiszen környezetemben sokszor látom a kellemetlen tüneteket, amelyek megkeseríthetik a tavaszi időszakot. Az allergia valójában nem más, mint egy túlérzékenységi állapot, a szervezeted felveszi a harcot bizonyos anyagok ellen, amiket károsnak gondol. Arról van szó, hogy szervezeted egy valójában ártalmatlan anyagot ellenségként azonosít, és ezért lépéseket tesz annak kiiktatására. Ebben a munkában persze a test igencsak elfárad, kimerül, és nem marad ereje a küzdelemre a valódi veszélyekkel szemben.

Kérdés, hogy miért is alakult ki az allergia? Ha belegondolsz, a válasz egyértelmű: immunrendszerünket folyamatos nyomásnak tesszük ki, vegyszerekkel, méreganyagokkal, stresszel bombázzuk, és ez által félrevezetjük őt, így egy idő után már nem tudja, mire mit reagáljon. A szervezet túlterheltté válik, túl sok külső inger éri és ezek óriási terhet tesznek rá, nem csoda, ha összezavarodik, és már olyan anyagok ellen is fellép, amik ellen nem kellene. Ezért az allergia esetén fontos, hogy az immunrendszered erősítsd meg, ne pedig az allergia tüneteit nyomd el valamilyen újabb kémiai szer bevételével.

Nézzük, milyen természetes módszerekkel erősítheted az immunrendszeredet és veheted fel a harcot az allergia ellen!

Tisztítókúra

Az immunrendszer kb.70%-a a vastagbélben található, melynek megfelelő ph-értéke és baktériumegyensúlya nagyon fontos ahhoz, hogy csúcsformában legyen a szervezeted. Ha például sűrűn fáj a fejed, vagy hamar megbetegszel, akkor előfordulhat, hogy kímélned kell a vastagbeledet, és regenerálni, hiszen nagy valószínűleg elsavasodott. Komolyabb tisztítókúrákba csak orvosi felügyelet alatt kezdj bele, de már otthon is sokat tehetsz a bélflóra egyensúlyáért, ha nagy mennyiségű zöld növényt és rostos ételt fogyasztasz, valamint a salaktalanító, tisztító gyógyteák is előnyödre vállnak (próbáld ki a mályvateát, kamillateát, szűzteát, csalánteát, mateteát). A fahéj és a gyömbér erős vírus-, és gombaölőhatással bír, ezekből is fogyassz nagyobb mennyiséget. A gyömbérből a legjobb, ha frissen veszel és lereszelsz belőle, és azt teszed a teába, a fahéjrudat pedig engedd a teafűvel együtt kiázni.

Táplálék: tiszta forrásból

Már azzal is nagyon sokat tehetsz, ha kerülöd az allergiakeltő ételeket, melyek csak leterhelik szervezetedet és üres kalóriákat jelentenek. Mik ezek? A finomított cukor, a különböző édességek, élesztős ételek, szintetikus, szénsavas üdítők. Javaslom, hogy nézd át alaposan azoknak az alap termékeknek a címkéjét, amelyeket nap mint nap megvásárolsz a boltban és rendszeresen fogyasztasz. Előfordulhat, hogy van köztük olyan, ami sok szintetikus, allergizáló anyagot tartalmaz. Tudnod kell azt is, hogy a mai gyümölcsök már nem tartalmaznak annyi vitamint és ásványi anyagot, mint régen, ezért különösen fontos, hogy változatosan étkezz.

Bőséges folyadék

A legyengült, kiszáradt szervezet fogékonyabb az allergiára is. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy napi 2,5-3 liter folyadékra van szüksége a testednek, ahhoz, hogy megfelelően működjön minden szerved, a vérképzésed, az agyműködésed, az anyagcseréd. Javaslom, hogy nézz utána, milyen a vízminőség a lakóhelyeden, és ha szükséges, akkor használj víztisztítót!

A fenti tippek mind hozzásegítenek ahhoz, hogy erősebb, és az allergiával szemben ellenállóbb legyen a szervezeted, de a lelki egyensúly legalább olyan fontos. Ha folyamatosan stresszelsz, keveset alszol, és hatalmas munkatempót diktálsz magadnak, akkor súlyosabb formában fog jelentkezni az allergia is. Próbáld ki a meditációt, a jógát és engedj meg egy kis lazítást magadnak.

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet