3+1 házi praktika narancsbőr ellen
3+1 házi praktika narancsbőr ellen

3+1 házi praktika narancsbőr ellen



A narancsbőr az egyik legzavaróbb esztétikai bőrprobléma, és a hosszú téli hónapok után tavasszal szinte minden nő küzd vele. Nem kell azonban kétségbe esned, mutatok pár praktikát, melyekkel sokat tehetsz azért, hogy sima, feszes bőrrel tündökölhess!

Téged is zavarnak a kis gödröcskék a combodon és a fenéktájékon? Itt a tavasz, és nincs mese, nem lehet tovább takargatni, hiszen nyakunkon a jó idő és a lazább ruhácskák már sokat megmutatnak a bőrből. Még mielőtt teljesen elrejtőznél a cellulitisz miatt, mutatok pár olyan praktikát, amivel otthon is sokat tehetsz a narancsbőr csökkentéséért! Ne feledd, a legfontosabb, hogy szeresd és elfogadd magad. Ha így teszel, sokkal hatékonyabb lesz szépségápolási rutinod is.

Vízhajtás

A nagy mennyiségű folyadékbevitel (szénsavmentes ásványvíz, vagy cukormentes tea formájában) segíthet abban, hogy megszabadulj a cellulitisztől. A bőr feszesítésére létezik például egy egyszerű, de rendkívül hatékony módszer. Friss petrezselymet vágj apróra, majd egy evőkanálnyit önts fel forró vízzel. A keveréket öt percig hagyd állni, mielőtt megiszod. A petrezselyem segít a szervezet salaktalanításában, és a feleslegesen tárolt vízraktárak eltüntetésében, és ezzel sokat tehetsz a narancsbőr ellen is.

Masszírozás, radírozás

Amikor bőrödet masszírozod, vérbőséget idézel elő, ami kifejezetten jót tesz a bőrnek, hiszen fokozza a tápanyagok felszívódását és felfrissíti. Masszírozd, dörzsöld át alaposan bőröd a narancsbőrös területeken , és folyamatosan masszírozd a bőrfelületet, ezáltal serkentve a vérkeringést. A száraz kefés masszázs is jó ötlet, mert erősíti a kötőszövetet.

Hideg-meleg váltózuhany

Tudom, hogy nem hangzik a legkíméletesebben, de javaslom, hogy kezdd a reggelt hideg-meleg váltózuhannyal, mert feszesíti a kötőszövetet, serkenti a bőranyagcserét, és javítja a bőr vérellátását, így igazi csodafegyvernek minősül a narancsbőr elleni harcban. Alkalmazd hetente többször: mindig kezdd először a lábakkal és karokkal, majd így haladj tovább a többi testrészeden a forró és hideg vízhőmérsékletet váltogatva. Természetesen légy óvatos, fő a fokozatosság! Ne kezdd túlságosan nagy hőmérsékleti különbséggel a váltózuhanyt, mert megterheli a vérkeringést.

Fokozott anyagcsere

Azt már tudod, hogy a cukros és sós dolgokat el kell felejtened, ha sikeresen szeretnéd felvenni a harcot a narancsbőr ellen. A napi 2-3 liter víz elfogyasztása mellett az is lényeges, hogy olyan gyümölcsöket és zöldségeket egyél, mint az áfonya, az ananász, a spárga és a póréhagyma. Ezek amellett, hogy sok vizet tartalmaznak, rostokban gazdagok, így fokozzák az anyagcserét és méregtelenítő hatásuk is van.

 

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Valeria
    • 2018-04-03 16:22

    Petrezselyem zöldje vagy petrezselyem gyöker? Mar olvastam korabban is de sehol nem nevezik meg. Vagy csak ti is kimasoltatok valahonnan?

    • Valeria
    • 2018-04-03 16:22
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2018-04-03 18:09

      A petrezselyem zöldjét vágd apróra, de az is igaz, hogy minden része, a gyökere, szára, levelei és virágai is tartalmaznak egészségvédő hatóanyagokat, A-, B- C-, E- és K-vitaminokat, foszfort, kalciumot, vasat, illóolajakat, valamint antioxidáns flavonoidokat.:)  Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2018-04-03 18:09

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet