Pikáns tavasz: a legjobb diétás levesreceptek
pikáns tavasz: a legjobb diétás levesreceptek

Pikáns tavasz: a legjobb diétás levesreceptek



 

Itt a tavasz, és vele a friss összetevők ízkavalkádja. Ilyenkor hódítanak a zsenge, szezonális levesek! Próbáld ki a legízletesebb recepteket!

Tavasz van, nyílnak a virágok, ébred a természet. Ez az egyik kedvenc időszakom, hiszen ilyenkor egyre több friss zöldséggel találkozhatok a piacon. Az idő is kellemes, így hát mi is esne jobban, mint egy könnyű, friss leves! Dúsíthatod puffasztott rizsszemekkel, vagy egyszerűen csak kenyérrel, zsemlével fogyasztva is nagyon finomak. Próbáld ki őket forrón és hidegen is!

Fokhagymás gombaleves:

Hozzávalók:

4 ek olívaolaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma (hámozott, apróra vágott)

1 db alma (hámozott, apróra vágott)

1 l zöldségleves alaplé

1/2 csokor petrezselyem

4 szál kakukkfű

3 szál kaporfű

1/2 ek mustár

25 dkg gomba (szeletelt)

1/2 csésze mandulatej

ízlés szerint só, bors

Egy edényben melegítsd fel az olaj felét, majd tedd bele a hagymát és a fokhagymát. Fedd le, időnként kavargasd meg. Ha puha és már kezd barnulni, akkor tedd bele az almát, a kakukkfüvet és a petrezselyem felét (a zöldfűszereket érdemes összekötni, hogy egyben ki tudd majd venni őket a levesből) és öntsd fel az alaplével, majd forrald össze. Vedd ki a fűszercsomagot, és botmixerrel pépesítsd a levest. Add hozzá a mustárt és a kapor ágakat, sózd, borsozd ízlés szerint, és kis lángon főzd tovább. Egy serpenyőben a maradék olajon pirítsd meg a gombaszeleteket, add a leveshez és öntsd fel a mandulatejjel. Forrald még 2-3 percig, majd vedd le a tűzről. A maradék petrezselyemmel díszítsd a tetejét és pirított zsemleszeletekkel tálald.

Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók:

1 közepes fej karalábé

3 nagy répa

2 liter zöldség alaplé

2 nagy fehérrépa

30 dkg zöldborsó

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 közepes gumó zeller

1 kisebb fej karfiol

5 evőkanál olívaolaj

só, frissen őrölt bors

A megtisztított zöldségeket helyezd levesfőző lábasba, tedd a tűzre, és forrósítsd fel benne az olajat, majd add hozzá a kockára vágott hagymát is. Dinszteld üvegesre, utána keverd hozzá a többi zöldséget is - a petrezselyem kivételével -, sózd és borsozd, kicsit párold őket együtt, majd öntsd fel a zöldség alaplével, és hagyd főni, amíg minden szépen megpuhul. Arra figyelj, hogy ne főjenek szét! Pár perccel azelőtt, hogy levennéd a tűzről, add hozzá a petrezselymet is.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet